Is 'Master Of None' een ripoff van een andere show?

Inhoudsopgave:

Is 'Master Of None' een ripoff van een andere show?
Is 'Master Of None' een ripoff van een andere show?
Anonim

Netflix heeft de tv-sfeer veranderd met hun originele inhoud en andere streamingplatforms volgen in hun voetsporen. Ze brengen niet altijd een kritische lieveling uit, maar ze hebben de afgelopen jaren uitstekend werk losgelaten.

Master of None is geprezen en heeft Aziz Ansari geholpen om een fortuin te verdienen. Hoe geweldig de show soms ook was, sommigen hebben het gevoel dat het een andere show heeft opgelicht.

Rip-offs binnen genres zijn niets nieuws, maar is dat hier echt het geval? Laten we eens kijken of Master of None oplichterij is.

Is 'Master Of None' een ander tv-programma aan het kopiëren?

Netflix' Master of None is een show die voor het grootste deel met veel liefde is ontvangen van zowel fans als critici. Het debuteerde in 2015 en hoewel er lange hiaten zijn tussen de seizoenen, vinden velen dat een nieuwe reeks afleveringen altijd het wachten waard is.

Met Aziz Ansari, Master of None in de hoofdrol, kende Netflix een vliegende start. Het genereerde bijna universele bijval, en dit was iets dat doorging met seizoen twee, hoewel de bijval voor seizoen drie daalde.

Hoewel een vierde seizoen niet is bevestigd, heeft Ansari interesse getoond om de show voort te zetten.

"Ik ben echt blij waar ik nu ben. Als ik zo nu en dan een beetje stand-up kan blijven doen, specials kan uitbrengen en tours kan doen, en dan tussendoor, werken aan het schrijven en regisseren van projecten waar ik gepassioneerd over ben, of het nu films zijn of andere seizoenen van Master of None of wat dan ook, dat zou een droom voor mij zijn. Ik ben helemaal goed, "zei hij.

Dit is allemaal geweldig, maar we zijn hier om te bespreken dat zijn show een potentiële oplichterij is, wat betekent dat we eens moeten kijken naar de serie waarmee het vergeleken wordt.

'Louie' was een grote hit

In juni 2010 ging Louie in première op FX en kreeg binnen de kortste keren uitzonderlijke recensies en een trouw publiek. De show was een hit en diende als blauwdruk voor vele anderen die zouden volgen.

Dit vond natuurlijk allemaal plaats voordat het gedrag van Louis C. K. aan het licht kwam en de show tot een h alt kwam toen C. K. werd eruit gehaald, om zo te zeggen.

Desalniettemin was deze serie een enorm succes tijdens de grootste jaren op FX, en zelfs nu genieten veel mensen er nog steeds van om terug te gaan en enkele van de beste afleveringen van de show te bekijken.

In 2015 wees Vogue op enkele overeenkomsten en verschillen tussen Master of None en Louie.

"De serie heeft veel vergelijkingen getrokken met Louie. Het zijn beide diep persoonlijke projecten die de menselijke conditie verkennen door middel van humor. Maar terwijl de kijk van Louis C. K. misantropisch is en boordevol cynisme van generatie X, zit Ansari's kijk op de moderne wereld vol millennial optimisme en genotzuchtige zelfgenoegzaamheid, "schreef de site.

Vergelijkingen zijn al jaren alomtegenwoordig, waardoor velen zich afvragen of Master of None niet meer is dan een rip-off van Louie.

Is 'Master Of None' een Louie Rip-Off?

Dus, is Master of None gewoon afzetterij van Louie? Welnu, er zijn zeker enkele overeenkomsten, maar het gebruik van de term rip-off is misschien een beetje vergezocht.

Een Reddit-gebruiker heeft dit vrij goed beschreven.

"Ja, er verschenen veel shows met een vergelijkbare formule nadat Louie succesvol was geworden. Afgezien van de shows die je noemde waren er Maron, Lopez, Jim Jefferies' show Legit, The Jim Gaffigan Show, Mulaney, etc. Eigenlijk kreeg elke komiek met minstens één naam een semi-autobiografische show toen Louie een hit bleek te zijn. Van degenen die ik heb gezien, heb ik genoten van Master of None, Legit en in mindere mate Maron. Ik heb Atlanta nog steeds niet gezien, maar iedereen zegt dat het geweldig is, dus ik sta te popelen om het te bekijken."

Zelfs The Ringer zag de overeenkomsten, maar was terughoudend om het ronduit oplichterij te noemen.

"Master of None begon als Aziz Ansari's versie van Louie, Seinfeld of Broad City: een dun fictief zelfportret van een stripverhaal over hun leven in New York", schreef de site.

Louie was duidelijk een bron van inspiratie, maar Master of None een totale oplichterij noemen is een beetje veel. Shows lenen voortdurend elementen van elkaar, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat een show over een artiest in New York een vergelijkbaar ritme zou volgen als shows die zich op hetzelfde hebben gericht.

Master of None is een succes geweest en Louie als springplank gebruiken was duidelijk een geweldig idee voor Aziz Ansari en Netflix.

Aanbevolen: