De echte oorsprong van Nickelodeon's 'GUTS' en waarom het werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte oorsprong van Nickelodeon's 'GUTS' en waarom het werd geannuleerd
De echte oorsprong van Nickelodeon's 'GUTS' en waarom het werd geannuleerd
Anonim

GUTS was zeker niet de beste Nickelodeon-show uit de jaren negentig. Het heeft zijn sterren niet veel geld opgeleverd zoals andere enorm succesvolle namen die hun start bij het netwerk kregen. En het was zeker niet zo geliefd als de show zoals Rugrats was. Maar GUTS had een schare fans gedurende de paar jaar dat het in de lucht was.

De wedstrijdshow, die de juniorversie van American Gladiators werd genoemd, was een wensvervulling van zoveel kinderen. Nou ja, kinderen die echt van gymles hielden, tenminste. Hoe dan ook, de show vatte perfect samen waar het netwerk destijds over ging. Het was een netwerk waar de kinderen de touwtjes in handen hadden en het ging puur om de lol. En GUTS was leuk. Het ging ook over fysiek uithoudingsvermogen, probleemoplossing en gezonde concurrentie. Maar ondanks de aantrekkingskracht van de sportgerichte wedstrijdshow, werd deze uiteindelijk geannuleerd. Hier is de waarheid over de oorsprong en wat het uiteindelijk uit de lucht is gehaald…

De ware oorsprong van Nickelodeons lef

GUTS is ontstaan uit samenwerking. Nadat Nickelodeon in de jaren tachtig voor het eerst populair werd, waren leidinggevenden op zoek naar verschillende high-concept gameshows voor kinderen die ze konden uitzenden tussen hun geanimeerde en gescripte programmering. Albie Hecht, een van de mede-makers van de show, piekerde over een show die hem in staat zou hebben gesteld zijn eigen kinderfantasieën uit te leven om in de NBA te spelen. Tegelijkertijd werden Scott Fishman en Byron Taylor, die beiden in verschillende hoedanigheden bij Nickelodeon werkten, gevraagd om een sportactie/fantasieshow voor kinderen te bedenken, volgens een fantastische mondelinge geschiedenis van The Ringer.

Na wat ideeën te hebben gebrainstormd, maakten de twee een animatie van de show (omdat het maken van een test te duur zou zijn) en presenteerden deze.

"We hebben deze kleine animatie met drie bedrijven gemaakt en we noemden het The Ultimate Gamer. En ronde 2 voor ons was deze gigantische bol die slijm zou spuwen en de kinderen moesten daar naar boven klimmen. Het begon met drie deelnemers, en toen moest de laatste persoon door wat het ultieme ding was, "zei Scott Fishman. "Tegelijkertijd probeerde Albie Hecht deze sportfantasieshow voor kinderen te produceren. En ze stopten ons in feite in een kamer en zeiden: 'Jullie drie moeten praten.'"

"Het proces begon eigenlijk met Nickelodeon zelf. Herb Scannell, hoofd programmering, had uitgekeken op het landschap en zei: 'Nou, wat is daar populair voor volwassenen?' En ze wilden een soort fysieke show doen, "legde Albie Hect, de co-creator en uitvoerend producent, uit aan The Ringer. "Ze hadden de Double Dares en de Wild & Crazy Kids gedaan. Maar ze hadden niets op sportgebied gedaan. En hij zei: 'American Gladiators ziet er echt cool uit. Is er zoiets voor kinderen?'"

Het idee voor GUTS was iets dat zich verder ontwikkelde naarmate andere visionairs erbij betrokken raakten. Terwijl de typische sporten die de meeste kinderen leuk vonden aan bod kwamen, werden de dingen met de minuut extremer. Al snel kwam er bungeejumpen bij en die epische klimmuur aan het einde van de cursussen. Terwijl de dingen gekker en gekker werden, ontstond de titel van de show organisch… "Heb je het lef om dit te doen!?"

"We zeiden vaak: 'Dit is een soort Amerikaanse gladiatoren voor kinderen.' Maar American Gladiators hadden zeker dat grote, onheilspellende gevoel van een superatleet", zei producer Doug Greiff. "We wilden jonge atleten, maar we wilden ook toegankelijkheid. Veel van de mensen die deze show als kinderen keken, zeiden: "Geef me een kans. Geef me een bungee-koord, dat kan ik."

Waarom Nickelodeon's GUTS werd geannuleerd

GUTS liep op zijn beloop. Dit is uiteindelijk de reden waarom Nickelodeon besloot de show na slechts vier seizoenen te annuleren. Terwijl GUTS tijdelijk evolueerde naar een Super Nintendo-spel en een show met een internationale competitie, verlegde het netwerk zijn focus. Tegen het einde van de jaren negentig wilden ze meer en meer geanimeerde en gescripte shows produceren die doorzettingsvermogen hadden. Shows die je keer op keer opnieuw zou kunnen bekijken in herhalingen. GUTS had die aantrekkingskracht niet. Het was een show die mensen een keer wilden zien en verder wilden gaan.

Integendeel, shows als All That, Doug en Spongebob Squarepants voldeden aan de behoeften van een internationale markt en hadden een nieuwe aantrekkingskracht. Hier bovenop. GUTS werd geproduceerd en gefilmd in Florida. Tegen het einde van de jaren negentig was alles wat Nickelodeon deed verhuizen naar L. A.

Hoewel dit allemaal enigszins verwoestend had kunnen zijn voor de betrokken creatieven, waren velen van hen blij dat ze een tijdje klaar waren met de show. Hoewel de show in 2008 kort terugkwam als een enigszins opnieuw opgestarte serie, duurde deze slechts 22 afleveringen. De betrokkenen waren klaar met dit specifieke project en waren klaar om verder te gaan. Het diende zijn doel en vermaakte zeker veel Nickelodeon-fans in de jaren negentig.

Aanbevolen: