De echte reden waarom de sitcom van Reba McEntire werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom de sitcom van Reba McEntire werd geannuleerd
De echte reden waarom de sitcom van Reba McEntire werd geannuleerd
Anonim

Country-legende Reba McEntire heeft veel meegemaakt in 2021. Een tijdje dacht ze dat ze ondanks vaccinatie een vreselijke doorbraak van COVID had, en toen bleek dat ze te maken had met een ander medisch probleem. Het punt is dat Reba door de wringer is gegaan. Maar ook haar carrière ging met ups en downs. Maar een tijdje leek het erop dat Reba onverslaanbaar was. Natuurlijk is zijn muziekcarrière altijd solide geweest -- de countrymuziekindustrie heeft iets met voor zichzelf te zorgen -- maar haar acteercarrière stond ook in brand. Dit komt omdat, zoals sommige fans zich herinneren, ze een aantal jaren een sitcom had op de inmiddels ter ziele gegane WB.

Reba was een tijdje een behoorlijk grote hit, schiep een publiek voor zichzelf en lanceerde de carrière van de toekomstige Shameless-acteur, de enorm getalenteerde en rijke Steve Howey. De show vond een publiek met zowel Midden-Amerika als delen van de kust, omdat het niet toeliet aan het ene of het andere publiek, ondanks enkele van de religieuze ondertoon van de show of het landelijke karakter. Dit was een grote prestatie sinds de show in Texas plaatsvond, in tegenstelling tot zoveel andere sitcoms op het netwerk. Hoewel de show in het zesde seizoen een aantal behoorlijke beoordelingen vasthield, werd deze uiteindelijk geannuleerd en fans vragen zich nog steeds af wat er is gebeurd …

De echte reden waarom Reba werd geannuleerd

Reba was een heel persoonlijke show voor de countryzangeres. Zoveel van haar persoonlijke leven werd gegoten in de relatiedynamiek tussen haar en haar kinderen in de show. Het is dus logisch dat Reba haar sitcom dicht bij haar hart houdt. Het is ook duidelijk dat ze een aantal behoorlijk sterke vriendschappen heeft opgebouwd uit haar tijd dat ze aan de serie werkte, namelijk Melissa Peterman die haar vijand op het scherm, Barbara Jean, speelde. De twee hebben zelfs samen een podcast genaamd "Living And Learning" en doen hun best om een Reba-reboot op gang te krijgen.

In tegenstelling tot andere sterren kreeg Reba een eigen serie cadeau vanwege haar sterrenkracht. Gelukkig voor haar liep het maar liefst zes jaar op The WB. Op zijn hoogtepunt verdiende het records voor het vrijdagavondtijdslot op The WB, waardoor het een enorme verdiener voor het netwerk is. Op zijn absolute hoogtepunt bracht het 5 miljoen kijkers per aflevering op, wat toen indrukwekkend was en nog indrukwekkender naar de maatstaven van vandaag. Maar geen enkel succes kon een show redden van de wens van zijn netwerk.

Volgens Got This Now had de echte reden dat Reba werd geannuleerd te maken met het feit dat The WB en UPN fuseerden en The CW werden. Tegenwoordig staat The CW bekend om het hebben van een bepaald type programma. We hebben het over onrealistisch knappe twintigjarigen die tieners spelen en onrealistisch knappe Hollywood-types die brute superhelden uit het DC-universum spelen. Maar in zijn vroegste jaren wist het niet wat het was.

Na de overname van The WB, besloot The CW Reba nog een seizoen te behouden. En vanwege het eerdere succes bleef de show extreem hoge kijkcijfers halen tijdens het vijfde jaar in de ether. Het wedijverde zelfs met de kijkers van het een uur durende drama 7th Heaven, de show waar Reba de 'aanleiding' voor was. Zelfs de herhalingen van Reba deden het beter dan sommige nieuwe shows van The CW, zoals Hidden Palms en Everybody Hates Chris.

En dit was een deel van het probleem.

Het is duidelijk dat The CW zichzelf wilde rebranden en een nieuwe reeks shows wilde creëren die volledig van hen waren en niet van de vorige entiteit.

The CW heeft Reba oorspronkelijk geannuleerd zodra het werd gevormd. Ze wilden het niet. Maar vanwege een innerlijk drama bij het netwerk, evenals fansites die de terugkeer van de show eisten, werd de serie opgepikt voor nog een seizoen. Dit was behoorlijk indrukwekkend sinds The CW oorspronkelijk aankondigde dat Reba halverwege het seizoen (toen de fusie plaatsvond) zou worden geannuleerd en de seriebestelling niet zou kunnen voltooien.

Maar zelfs met het succes van het herrezen seizoen op The CW, wilde het netwerk gewoon een nieuwe naam krijgen. Dus Reba werd officieel ontslagen en kreeg een behoorlijke afwijzing, ondanks zijn vermogen om continu geld te verdienen voor het netwerk. De CW kreeg hun zin en was in staat om langzaam het type netwerk op te bouwen dat we vandaag kennen. En daar hoort een gezonde sitcom niet bij met een countrylegende in de hoofdrol.

De blijvende kracht van Reba

Hoewel The CW duidelijk niet op prijs stelde wat Reba voor hen kon doen, hadden andere netwerken dat duidelijk wel. Toen de show in 20212 in syndicatie ging, een paar jaar na de annulering, begon het in populariteit toe te nemen. Netwerken als CMT en ABC Family mochten de herhalingen uitzenden en haalden een behoorlijke rating binnen. Hierna ging de show over naar TV Land en UPTV. Onlangs is het getoond op The Hallmark Channel, waardoor het een nog grotere fanbase heeft opgebouwd die degenen zijn die een reboot eisen.

Of een reboot daadwerkelijk zal plaatsvinden of niet, is in handen van de eigenaren van Reba (inclusief The CW). Dus, tenzij ze besluiten hun rechten volledig te verkopen, gebeurt het misschien niet. Toch lijkt het alsof Reba er alles aan doet om te doen wat haar fans willen en de Hart-familie opnieuw op te starten.

Aanbevolen: