De echte reden waarom de spin-off van 'That 70s Show' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom de spin-off van 'That 70s Show' werd geannuleerd
De echte reden waarom de spin-off van 'That 70s Show' werd geannuleerd
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat de overgrote meerderheid van de mensen die dit lezen absoluut geen idee hadden dat er een spin-off van That 70's Show was… Waarschijnlijk omdat het DAT niet succesvol was. Natuurlijk zou elke spin-off van de Fox-sitcom van 1998 - 2006 zeker succesvol zijn. Er zijn tenslotte heel, heel, heel … heel weinig spin-offs die succesvol zijn, vooral als het gaat om sitcoms. Bovendien was That '70s Show zo specifiek en zo geliefd dat het waarschijnlijk met rust had moeten worden gelaten. Maar dankzij het succes dat de show naar het netwerk bracht (evenals de sterren die het creëerde en rijk maakte) tijdens de run, was er een verlangen om het IP uit te breiden. Daarom werd in 2002 That '80s Show gemaakt en uitgezonden als vervanging voor de hoofdserie halverwege het seizoen. Maar die show uit de jaren 80 duurde maar 13 afleveringen.

Geen van de 13 afleveringen van That '80s Show had iets dat de beste afleveringen van That '70s Show hadden. En dat lijkt de belangrijkste reden te zijn waarom niemand de spin-off heeft bekeken en deze snel werd geschrapt door Fox. Maar is er een specifieke reden waarom That '80s Show zo verdomd onkijkbaar was? Ja… het blijkt dat veel fans denken dat ze het antwoord weten waarom That '80s Show een regelrechte ramp was, een vuilnisbakbrand, een schilderij van Jackson Pollock van een sitcom.

Die show uit de jaren 80 was niet echt een spin-off van de show uit de jaren 70

Hoewel er zeker dingen gebeurden achter de schermen van That '70s Show toen het werd geannuleerd, lijdt het geen twijfel dat het een geweldige reeks van een aantal echt geliefde afleveringen had. Niet alleen dat, maar de personages waren gewoon zo specifiek en zo vermakelijk… zelfs als ze werden gespeeld door een aantal nogal verdachte individuen… Hier kijken we naar jou, Danny Masterson, en al het lopende onderzoek naar je beschuldigingen. Vanwege het succes van de personages die tot leven werden gebracht door Bonnie Turner, Terry Turner en Mark Brazill, was het publiek woedend toen ze zagen dat de spin-off geen spoor van hen had.

De enige connectie tussen That '70s Show en That '80s Show, buiten de gelijkaardige titel, was het feit dat de hoofdpersoon (Glenn Howertons Corey Howard) de eerste neef was van Topher Grace's Eric Foreman. Dat is het… einde verhaal.

Zoals aangegeven in het uitstekende video-essay van Nerdstalgic, vormde dit een groot probleem voor het kijkerspubliek van de show. Fans kregen tenslotte te horen van Fox's marketing Death Star dat dit een directe spin-off was van de show die ze kenden en waar ze van hielden. En hoewel het in een ander decennium plaatsvond, zou er veel hetzelfde over zijn. Misschien zelfs overgedragen karakters of een soortgelijk gevoel van hart en ziel. Maar niets van dit alles is ooit gebeurd met That '80s Show…

In tegenstelling tot Frasier, dat misschien wel de meest succesvolle sitcom-spin-offserie ooit is, leek That '80s Show helemaal niet op That '70s Show. Frasier was slim om bijna volledig van Cheers af te wijken, afgezien van een paar korte cameo's en het feit dat het hoofdpersonage een hoofdpersonage was in Cheers. Maar het heeft nooit de pretentie gehad een voortzetting van Cheers te zijn. Het was een voortzetting van het leven van Frasier Crane. Maar Fox bracht That '80s Show op de markt als een voortzetting van That '70s Show… het zit toch in de naam.

Dus het enige wat That '80s Show deed was de fans een vals gevoel van hoop geven.

Die show uit de jaren 80 heeft niets geleerd van wat die show uit de jaren 70 zo geweldig maakte

Laat het feit terzijde dat That '80s Show niet echt een spin-off-serie was voor een seconde en concentreer je op de stijlfiguren die het tot leven probeerde te brengen. Het zou teruggaan naar de jaren tachtig. Maar het deed het op een manier die goedkoop en geforceerd aanvoelde… bijna zoals Fox en de makers de wereld dwongen om van That '80s Show een hit te maken.

In plaats van de stereotypen en stijlfiguren uit de jaren 80 zorgvuldig te verweven zoals That '70s Show het zo goed deed, gooide That '80s Show ze in het gezicht van het publiek. Er was geen grote dissectie van vriendschap en het coming of age-verhaal speelde tegen de stereotypen van het decennium. Er was geen komedie gebaseerd op authentieke karakterrelaties. Er was gewoon geen diepte.

En het publiek geloofde er niet in.

Terwijl de première van That '80s Show enorm veel kijkers trok, daalden de weken daarna dramatisch. Critici hadden er absoluut een hekel aan en fans van de originele serie kwamen gewoon niet opdagen. Ze kwamen niet overeen met de karikatuur die de sterren waren van That '80s Show en ze zagen zeker niet veel in de show waar ze oorspronkelijk verliefd op werden.

Aanbevolen: