Waarom de echte Michael Oher een probleem had met zijn vertolking in 'The Blind Side

Inhoudsopgave:

Waarom de echte Michael Oher een probleem had met zijn vertolking in 'The Blind Side
Waarom de echte Michael Oher een probleem had met zijn vertolking in 'The Blind Side
Anonim

Hoewel voetbalfans misschien niet blij waren met de Kevin James-film Thuisteam, werden ze tijdens The Blind Side in 2009 verliefd op een andere sport.

The Blind Side is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2006 van Michael Lewis.

Het gaat over het leven van Michael Oher, een voorheen dakloze jongen die werd opgevangen door een rijke en bevoorrechte familie. Na te zijn gekoesterd en gesteund door de familie Tuohy, begon Oher te voetballen. Hij toonde zoveel talent en vaardigheid dat hij voetbal ging spelen aan de Universiteit van Mississippi.

Het publiek was dol op The Blind Side en de film was een commercieel succes. Maar de echte Michael Oher, op wie de film was gebaseerd, vond dat er een probleem was met zijn vertolking.

‘The Blind Side’

De film The Blind Side uit 2009 vertelt het waargebeurde verhaal van Michael Oher, een dakloze jongen uit een kansarm milieu die door een familie op zijn school werd opgevangen.

Met de steun van de familie Tuohy werd Oher een All-American football-speler en maakte hij de eerste ronde NFL draft pick.

The Blind Side sterren Quinton Aaron als Michael Oher, Sandra Bullock als Leigh Anne Tuohy, Tim McGraw als Sean Tuohy en Kathy Bates als Miss Sue, Michaels tutor.

Hoe de wereld reageerde op 'The Blind Side'

The Blind Side werd positief ontvangen door het publiek. Het bracht $ 309 miljoen op met een budget van $ 29 miljoen, waardoor het een van Sandra Bullocks meest winstgevende rollen in haar carrière is.

Bullock won een Academy Award voor Beste Actrice voor haar rol als Leigh Anne Tuohy, evenals een Golden Globe en een Screen Actors Guild Award.

Er waren gemengde recensies van critici, waarbij sommigen de prestaties van Bullock prezen en anderen de film bekritiseerden voor het presenteren van een blank reddersverhaal, waarin Michael zichzelf niet kan redden van armoede en in plaats daarvan een blanke familie nodig heeft om hem te redden.

Terwijl kijkers positief reageerden op de film, was er één persoon die niet helemaal tevreden was met The Blind Side: Michael Oher zelf.

Michael Oher voelde dat de film hem niet goed afbeeldde

Volgens Star Insider vond Michael Oher zijn vertolking op het scherm niet leuk omdat hij vond dat de film hem niet goed afbeeldde.

Hij had niet het gevoel dat de uitvoering van Aaron zelf ontbrak, maar het script weerspiegelde niet wie Michael Oher werkelijk is als persoon. Hij vond dat de Michael Oher op het scherm stil en gereserveerd was, en zelfs te serieus en afstandelijk.

In werkelijkheid is Michael extravert en neemt hij zichzelf niet al te serieus.

Michael Oher dacht dat de film over zijn strijd heen ging

Naast het feit dat hij zijn persoonlijkheid niet correct weergaf, had Oher het gevoel dat de film zijn problemen overwoog in plaats van ze goed te onderzoeken.

De film laat zien dat hij een moeilijke jeugd had en zijn ouderlijk huis verloor aan drugsverslaving. Maar volgens Tie Breaker laat de film ook enkele belangrijke details weg.

Onder de details die werden weggelaten of verkeerd werden gepresenteerd, waren de omstandigheden van de dood van zijn vader. In het echte leven zat de vader van Oher in en uit de gevangenis en werd uiteindelijk vermoord terwijl hij opgesloten zat.

Michael Oher vond het niet leuk hoe de film zijn succes toeschreef aan iemand anders

Een ander probleem dat Oher had met The Blind Side is dat de film zijn succes leek af te nemen door het in plaats daarvan toe te schrijven aan de familie Tuohy. De film laat zien dat Leigh Anne Tuohy het personage is dat Oher overtuigt om te gaan spelen en verliefd te worden op voetbal. Alles wat hij weet over het spel, leert hij van de familie Tuohy.

Tie Breaker meldt dat dit aspect van de film grotendeels overdreven was. In plaats daarvan kwam het grootste deel van Oher's vooruitgang en groei op het voetbalveld tot stand toen hij in zijn eentje aan zijn doelen werkte.

Over het algemeen voelde Michael Oher dat 'de blinde kant' zijn voetbalcarrière pijn deed

Volgens Looper was Oher zo ontevreden over de weergave van zichzelf in The Blind Side dat hij vond dat de film zijn voetbalcarrière schade toebracht.

Hij heeft het gevoel dat de film een schaduw over hem werpt en de perceptie van mensen over hem verandert. Het leidt ook de aandacht af van zijn vaardigheden en prestaties en leidt de aandacht af van zijn persoonlijkheid als voetballer.

"Mensen kijken naar me en nemen dingen van me af vanwege een film", zei hij in 2015 tegen ESPN, terwijl hij voor de Carolina Panthers speelde. "Ze zien niet echt de vaardigheden en het soort speler dat ik ben."

Bullock zette natuurlijk haar traject in Hollywood voort en verdiende zo'n 70 miljoen dollar voor Gravity, terwijl Oher worstelde met de perceptie van het publiek over hem.

Aanbevolen: