Goodfellas': het enige dat Joe Pesci fout deed met zijn vertolking van Tommy DeSimone

Goodfellas': het enige dat Joe Pesci fout deed met zijn vertolking van Tommy DeSimone
Goodfellas': het enige dat Joe Pesci fout deed met zijn vertolking van Tommy DeSimone
Anonim

Joe Pesci heeft misschien nog tal van andere films op zijn naam staan, maar zijn meest opvallende is waarschijnlijk 'Home Alone'. Hij speelde een stuntelige crimineel voor Macaulay Culkin's achterbakse kind, maar fans waren zo dol op de film uit 1990 dat ze Pesci's rol nooit zijn vergeten.

Maar Joe heeft zijn carrière ook in veel verschillende richtingen gebracht. Zijn hilarische tijd op de set in het McCallister-huis was niet de enige opmerkelijke mijlpaal in zijn carrière. In hetzelfde jaar dat 'Home Alone' uitkwam, speelde Pesci ook in 'Goodfellas'.

Toegegeven, het gerucht gaat dat Joe de jonge Macaulay niet vertroetelde op de set. Maar de laatste was beslist een volwassen film, dus de jonge Macaulay heeft hem waarschijnlijk niet gezien!

Het punt is dat Pesci altijd een behoorlijk breed assortiment heeft gehad. Hij heeft alles gespeeld, van een lage crimineel tot een gangster, en elk hilarisch personage daartussenin.

Toen hij werd gecast in 'Goodfellas', waren fans niet in het minst verrast. In eerdere films nam Pesci zijn acteren zo serieus dat hij eindigde met gebroken ribben, naast tal van andere interessante scenario's. Werken met Martin Scorsese doet dat waarschijnlijk met een man.

Dus het was geen schok dat Pesci een uitstekende Tommy DeVito deed in zijn volgende project met Scorsese. Joe speelde een personage gebaseerd op de echte gangster Thomas DeSimone, en in alle opzichten heeft hij de rol genageld.

Het is echter begrijpelijk; Joe heeft een beetje een kleurrijk verleden, merkte Business Insider op. Joe 'groeide' zelfs op rond de maffia, dus hij was bekend met veel van wat er achter gesloten deuren gebeurde.

Eigenlijk kwam een van de momenten uit de film voort uit een echte ervaring die Joe had met een gangster, zegt Business Insider. Martin Scorsese, die Scorsese is en zo, liet de cast veel van hun regels improviseren. Dus toen Joe een verhaal vertelde over het vertellen van een gangster dat hij "grappig" was - en de angstaanjagende reactie die hij kreeg op de misstap - schreef Scorsese dat moment in de film.

Joe Pesci en Robert de Niro in 'Goodfellas&39
Joe Pesci en Robert de Niro in 'Goodfellas&39

Misschien heeft dat geholpen om de film authentieker te maken - en eigenlijk een tijdloze hit. Zoals critici opmerken, is er eigenlijk maar één manier waarop Joe Pesci niet helemaal bijdraagt aan de nalatenschap van de echte gangster. Het is echter niet de schuld van Pesci; er is maar zoveel volume dat een man aan zijn lichaam kan toevoegen, en hij kan niets aan zijn gest alte doen!

IMDb zegt dat de echte Thomas DeSimone "massief gebouwd" was. Toegegeven, dat is iets wat de 1,80 meter lange Pesci niet precies kon bereiken, hoe hard hij ook trainde.

Toch was Pesci's vertolking voor de rest perfect, en een beetje filmmagie doet fans vergeten hoe lang hij precies is.

Aanbevolen: