De duistere oorsprong van het personage van Colman Domingo op 'Euphoria

Inhoudsopgave:

De duistere oorsprong van het personage van Colman Domingo op 'Euphoria
De duistere oorsprong van het personage van Colman Domingo op 'Euphoria
Anonim

Euphoria en maker Sam Levinson hebben de laatste tijd veel kritiek gekregen vanwege hun schijnbare verheerlijking van drugsgebruik. Maar ondanks critici onthult de controversiële HBO-show vaker wel dan niet hoe brutaal en catastrofaal verslaving kan zijn. Hoewel beroemdheden als Cazzie David hebben laten zien hoe onrealistisch Euforie kan zijn, is de overheersende gedachte dat de serie bereid is om de complexiteit van deze hartverscheurende kwestie te onthullen.

De HBO-serie doet dit voornamelijk via Zendaya's Rue en haar relatie met haar moeder en zus. Maar het onderzoekt het onderwerp ook via Ali van Colman Rodrigo. Maar wat fans niet weten, is dat Ali eigenlijk is gebaseerd op een heel echt persoon. Iemand die een diepgaande invloed had op het leven van Euphoria-bedenker Sam Levinson en zijn zeer duistere verleden…

Colman Domingo speelt de sponsor van Rue in Euphoria, maar speelt echt de sponsor van Sam Levinson

Er zit veel waarheid in Euphoria, ondanks wat critici zeggen. Breakout-ster Sydney Sweeney lijkt bijvoorbeeld veel meer op haar personage Cassie Howard dan fans zelfs weten. Dit alles geeft de voorstellingen een zekere diepgang. Hetzelfde geldt voor Colman Rodrigo's uitstekende prestatie van Ali, de sponsor van Rue. Maar in het geval van Colman speelt hij eigenlijk een versie van de echte sponsor van Sam Levinson.

Euphoria is eigenlijk gebaseerd op een Israëlische serie met dezelfde naam, gemaakt door Ron Leshem en Daphna Levin. De serie inspireerde Sam Levinson en HBO losjes om de Amerikaanse show te creëren die we kennen en waar we van houden. Terwijl de Israëlische serie zeker in de wereld van verslaving en misbruik dook, werd een groot deel van de Amerikaanse versie uit Sams eigen leven getild. Toen de serie voor het eerst in première ging, vertelde Sam aan rapporten: "Ik bracht het grootste deel van mijn tienerjaren door in ziekenhuizen, afkickklinieken en opvanghuizen. Ik was een drugsverslaafde en ik nam alles en nog wat totdat ik niet meer kon horen of ademen. of voelen."

Tijdens een interview met Entertainment Weekly onthulde Sam dat hij en HBO's hoofd drama Francessca Orsi een gesprek voerden over zijn controversiële en onrustige verleden en ze zei hem om te gaan zitten en het op te schrijven. Het was de verrassende inspiratie voor een groot deel van de serie.

"Ik had zoiets van, 'Uh oke.' En ik ging terug en ging zitten en ik schreef een soort overzicht van 25 pagina's dat voornamelijk uit dialoog bestond, omdat ik niet georganiseerd genoeg ben om daadwerkelijk overzichten te schrijven en het opstuurde. En ze zei, weet je, zei: "Dit is geweldig Schrijf het eerste script.' En vanaf daar gingen we een beetje."

Colman Domingo was zich er terdege van bewust dat hij een belangrijk iemand uit het duistere verleden van zijn baas portretteerde. Tijdens een interview met Vulture legde Colman zijn onderzoeksproces uit bij het maken van Ali:

"Omdat Sam het brein is van de hele show, heb ik veel gesprekken met hem gehad, over de ziekte van verslaving, en kleine verhalen over hoe zijn sponsor van Thelonious Monk hield. Hij was deze coole kerel die die stem was van reden voor Sam. Ik heb ook onderzoek gedaan met mensen in mijn leven die lijden aan deze ziekte van verslaving: hen de "waarom"-vraag stellen, of wat ze zoeken, of hoe ze zich voelen? En dan luister ik met geen oordeel", legde Colman uit. "Een van mijn grootste bronnen is Marsha Gambles. Ze speelt Miss Marsha in de show, de vrouw die de vergaderingen begint, en ze is ook de serveerster in de speciale aflevering 'Trouble Don't Wait for You Always'. Marsha is al meer dan 17 jaar aan het herstellen en ze is een enorme bron van verhalen die grappig, wild, donker en pijnlijk zijn. Ze is heel eerlijk en ze is een open boek. Als Marsha bij mij en Zendaya is, is de waarheid altijd Het kan je aarden om het soort werk te doen dat je moet doen."

Hoe Colman Domingo en Zendaya zich voorbereiden op hun zware verslavingsgesprekken

Veel van de momenten tussen de personages van Colman en Zendaya zijn gesprekken over de beroering van de strijd tegen verslaving. In het interview met Vulture onthulde Colman de geheimen van hoe de twee werken…

"We bereiden ons allebei individueel voor en dan komen we samen op de set. Ik kom uit het theater en studeer veel. Voor de speciale aflevering heb ik minstens 120 uur gerepeteerd. In typische afleveringen mag ik mezelf door mijn eigen repetities van 30-50 uur voor een paar scènes. Dan kom ik opdagen met Zendaya. We lezen de scène en we zijn heel open met elkaar. We stellen niet veel dingen op - het is echt luisteren -responsoefening. We repeteren onszelf op zo'n manier dat we op de dag in het moment zijn met elkaar en samen een dans doen, "zei Colman.

Net zoals met Sam's echte sponsor, beoefent Ali een vorm van harde liefde met Rue. Hij gelooft dat je liefde moet verdienen en dat ze het niet alleen verdienen.

"Hij is stoer op de manier die ze nodig heeft. Hij weet dat je een beetje hard moet zijn met kinderen. Als je zachtaardig bent, rennen ze over je heen. Je moet stoer zijn en je aan de lijn houden, en dat is de manier waarop ze je zullen respecteren, "zei hij voordat hij toegaf dat Ali zichzelf in Rue ziet en dat hij hoopvol is dat hij "haar bij haar betere engelen kan brengen".

"[Ali] weet dat ze naar een vergadering is gekomen, dus niet alles is verloren. Ze is high, maar ze is hier. Er is een beetje hoop."

Aanbevolen: