De waarheid over de duistere oorsprong van 'Desperate Housewives

Inhoudsopgave:

De waarheid over de duistere oorsprong van 'Desperate Housewives
De waarheid over de duistere oorsprong van 'Desperate Housewives
Anonim

Iedereen vindt het leuk om na een lange dag of week op de bank te zitten en naar een sappig tv-drama te kijken. Desperate Housewives is een van de meest verslavende shows die er zijn. De serie, die van 2004 tot 2012 8 seizoenen werd uitgezonden, deelde de verhalen van beste vrienden die op de zeer mooie en charmante Wisteria Lane woonden. Na de dood van hun vriend Mary Alice realiseerden ze zich dat niemands leven zo vlekkeloos was als ze het deden voorkomen.

Nu de show al een aantal jaren niet meer in de lucht is, vinden fans het leuk om de cast bij te houden en zoveel mogelijk te leren over het leven op de set, inclusief het drama tussen maker Marc Cherry en ster Nicolette Sheridan.

Hoewel tv-drama's over vriendengroepen altijd populair zijn, is er iets bijzonder boeiends aan Desperate Housewives, dus het is logisch om naar de oorsprong ervan te kijken. De waarheid is dat het idee voor de show erg duister is. Laten we eens kijken.

De oorsprong van de show

De personages in de show wilden vaak wijsheid van hun overleden vriendin Mary Alice, en ze had een interessant citaat over herinneringen. Kijkend naar de vier achtergebleven vrienden die met elkaar omgaan, is het onmogelijk om niet nieuwsgierig te zijn naar hoe de show is ontstaan.

In 2016 sprak Marc Cherry twee dagen lang met studenten van Cal State Fullerton van het College of the Arts en College of Communications en besprak hij zijn carrière.

Volgens het OC Register legde Cherry de oorsprong van Desperate Housewives uit. hij zei dat er een tv-proef was die tot het concept leidde: een moeder uit Texas genaamd Andrea Yates. De beschuldiging tegen haar was dat ze in 2001 haar vijf kinderen had verdronken. Terwijl ze werd veroordeeld voor moord, leidde een proces in 2006 ertoe dat ze 'niet schuldig was wegens krankzinnigheid'.

Cherry zei: "Een deel van talent is volgens mij weten wat een goed idee is als je het tegenkomt. Je weet nooit wanneer inspiratie zal toeslaan."

Dit is waarschijnlijk een donkerder oorsprongsverhaal dan fans hadden verwacht, hoewel Desperate Housewives wel begint met een donkere en verontrustende verhaallijn: de dood van Mary Alice.

Cherry deelde een gesprek dat hij met zijn moeder had over het proces tegen Andrea Yates en leidde ook tot het idee voor de show.

In een interview met The New York Times zei Cherry dat hij zijn moeder vroeg hoe iemand 'zo wanhopig' kon zijn dat ze zich zo zouden gedragen en zijn moeder zei: 'Ik ben daar geweest.'

Cherry was verrast en legde uit: "Je moet begrijpen dat ik mijn moeder altijd als de perfecte echtgenote en moeder heb gezien, een vrouw die ernaar streefde om huisvrouw te worden. Dat is wat ze wilde en dat was haar leven. En het was schokkend om te ontdekken dat ze inderdaad momenten van grote wanhoop had toen mijn zussen en ik klein waren en mijn vader een masterdiploma ging halen in Oklahoma en ze alleen was met drie kinderen, 5, 4 en 3, die net kaatste tegen de muren, en ze begon het te verliezen. Ze begon me deze verhalen te vertellen. En ik realiseerde me dat als mijn moeder momenten als deze had, elke vrouw in de jungle van de buitenwijken dat heeft. En daar kwam ik op het idee om over vier huisvrouwen te schrijven."

Hoewel er veel sappige momenten waren op Desperate Housewives, van liefdesaffaires tot de vrouwen die samenkomen en plezier hebben, werd de show soms behoorlijk donker.

Aan het einde van seizoen 1 verhuist een vrouw genaamd Betty Applewhite naar Wisteria Lane met Matthew, haar zoon. In seizoen 2 leren fans dat ze iemand in haar kelder heeft vastgehouden: haar andere zoon Caleb. Er is een heel duistere reden waarom ze deze beslissing hebben genomen, en als de waarheid naar buiten komt, is dat erg schokkend.

Het is interessant om te horen dat Marc Cherry vóór Desperate Housewives niet super succesvol was.

Volgens Buzzfeed zei hij: "Ik was een werkloze 42-jarige schrijver met een agent die van mij verduisterde en ik moest haar naar de gevangenis sturen. Bovendien ging ik op dat moment failliet, dus het was een dubbele klap. Het was verwoestend, maar daarom moest ik nieuwe agenten krijgen … [en] zij waren degenen die erachter kwamen hoe ik dit script over huisvrouwen dat ik had geschreven, kon verkopen. Dat veranderde mijn hele leven, terwijl mijn oude agent hetzelfde script had, maar niet wist hoe hij het moest verkopen. Mijn hele leven draaide om het feit dat deze agent van mij stal."

De kans is groot dat veel fans die van Desperate Housewives houden geen idee hadden dat het oorspronkelijke verhaal van de serie zo donker is.

Aanbevolen: