De oorsprong van Futurama's Hypnotoad en hoe het het meest meme-waardige personage in de show werd

Inhoudsopgave:

De oorsprong van Futurama's Hypnotoad en hoe het het meest meme-waardige personage in de show werd
De oorsprong van Futurama's Hypnotoad en hoe het het meest meme-waardige personage in de show werd
Anonim

Hoewel de aanstaande revival van Futurama (die op Hulu debuteert) misschien een beetje anders klinkt, zijn fans ongetwijfeld enthousiast. De show was een van de grappigste dingen op tv in de vroege jaren 2000 en tegelijkertijd een van de meest hartverscheurende.

Net als de bekendere show van Matt Groening, The Simpsons, werd Futurama na verloop van tijd ook eindeloos memorabel. The Simpsons hebben Homer misschien langzaam terug in de struiken en "Everything's Coming Up Millhouse", maar Futurama heeft Hypnotoad…

De oorsprong van de hypnotoad van Futurama

Tijdens een interview met Cracked legden een paar schrijvers van het Futurama-team uit hoe Hyponotoad oorspronkelijk bedoeld was als eenmalig.

Zijn eerste optreden was in seizoen 3 van "The Day The Earth Stood Stupid".

Hypnotoad's hypnotiserende ogen betoverden de juryleden op de Madison Cube Garden's Champion Pet Show en wonnen hem de hoofdprijs.

Dit moest een wegwerpgrapje zijn. Maar het publiek (vooral degenen met internetkennis) maakte van hem een lopende grap. Niet alleen in Futurama, maar ook in The Simpsons. Om nog maar te zwijgen over het hele internet.

In seizoen 4 gaven de Futurama-schrijvers hem zijn eigen sitcom… "Everybody Loves Hyponotoad". Hoewel ze alleen in de show aanwezig waren, hadden sommige fans ongetwijfeld graag een echte versie gezien.

Natuurlijk was dit niet eens in de verste verte in de hoofden van de schrijvers toen ze voor het eerst begonnen te werken aan "The Day The Earth Stood Stupid".

De aflevering, een van de ideeën van David X. Cohen, was gebaseerd op het idee dat Leela's huisdier, Nibbler, eigenlijk een vertegenwoordiger was van een oud buitenaards ras.

"Maar om de show te openen, hadden we een decorstuk nodig om het publiek te laten denken dat Nibbler gewoon een stom dier is", legde schrijver Jeff Westbrook uit aan Cracked. "Ik was net op vakantie in Engeland en terwijl ik daar was, zette ik de tv aan en zag deze uitzendingen van een uur van competitieve schapenhoeden. Ik dacht dat het misschien leuk zou zijn om de versie van het jaar 3000 te doen. Dus, Leela heeft Nibbler getraind om schapen te hoeden."

Maar Nibbler had wat concurrentie nodig.

"Dus ik en de andere Futurama-schrijvers gooiden een paar gekke dieren uit en ik herinner me dat Eric Kaplan zei: 'Er zou een hypnopad moeten zijn die de schapen hypnotiseert om ze te laten doen wat ze willen!'"

In zijn interview met Cracked beweerde Eric Kaplan dat het idee voor Hypnotoad uiteindelijk voortkwam uit het experimenteren met "woordspeling".

"Maar het leek me gewoon grappig dat degene die de wedstrijd zou winnen een wezen zou zijn dat de juryleden zou kunnen hypnotiseren, " legde Eric uit.

"Er is wat speculatie online over waar het idee op gebaseerd is, en een daarvan is de geest-controlerende V-Frogs uit de serie "Lucky Starr" van Asimov. Eerlijk gezegd, terwijl ik de Lucky Starr-boeken heb gelezen, Ik herinner me de V-Frogs helemaal niet. Misschien heb ik erover gelezen, vergeten en dat heeft het beïnvloed. Ik weet het niet. Ik heb geen autoriteit over de innerlijke werking van mijn eigen geest, "vervolgde Eric.

Hoe Futurama's Frog een internetsensatie werd

Zodra Hypnotoad op Futurama verscheen, werden de fans gek. En daarom bleven de schrijvers manieren vinden om hem terug te halen. Vooral nadat de serie nieuw leven werd ingeblazen na een voortijdige annulering.

Maar Hypnotoad werd ook online een sensatie.

Tussen ontelbare door fans gemaakte video's, waaronder een 10-uur durende lus van Hypnotoad die 1,6 miljoen keer is bekeken, en de eindeloze memes, is de dominantie van de kleine man op internet niet te stoppen.

"Hypnotoad was meteen een klassieke Futurama-grap. Het was zo sterk visueel en dat geluid was zo grappig en perfect", zei Gabe Cheng, de mede-presentator van de Another Lousy Millennium-podcast en een stripboekmaker. gebarsten.

"Futurama had vanaf het begin een heel sterke online community van fans. Het was een speciale show, niet alleen vanwege de link naar The Simpsons, maar ook omdat het zo de moeite waard was voor sciencefictionfans, " Gabe vervolg.

Vanwege deze cult-achtige aanhang begonnen fans zich te concentreren op specifieke opvallende details. En Hypnotoad was zowat de meest memorabele.

"Hypnotoad is absoluut een van de oudere Futurama-memes. Het werd in de internetcultuur gecementeerd via plaatsen zoals 4chan en het was zo'n sterk beeld dat het logisch was dat het een vlucht zou nemen", vertelde internethistoricus Don Caldwell aan Cracked. "Het maakt zo'n geweldige-g.webp

Nadat de show terug was, begonnen de makers van Futurama zelfs Hypnotoad-merchandise te verkopen.

"Hij werd zo groot dat hij zelfs twee keer in The Simpsons belandde. Na Futurama begon ik aan The Simpsons te werken en in 2014 deden we de "Simpsorama" crossover-aflevering. De andere schrijvers en ik bespraken hoeveel van We zouden Futurama in deze aflevering kunnen proppen. Iemand noemde Hypnotoad en het was als, 'Natuurlijk!', "zei Jeff Westbrook.

"Toen schreef ik een 'Treehouse of Horror'-aflevering waarin Guillermo del Toro de bankknevel deed. Het had al deze gekke horror- en fantasie-elementen en in de storyboards die hij ons stuurde, stond Hypnotoad daarin ! Dat was toen ik dacht: 'Ik kan niet ontsnappen aan dit wezen!'"

Aanbevolen: