Is 'De vrouw in het huis aan de overkant van het meisje in het raam' een parodie?

Inhoudsopgave:

Is 'De vrouw in het huis aan de overkant van het meisje in het raam' een parodie?
Is 'De vrouw in het huis aan de overkant van het meisje in het raam' een parodie?
Anonim

Er zijn dit jaar weinig shows met mensen aan het woord dan Netflix's The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window. Van de extreme mondvol van een naam tot enkele van de over-the-top stijlfiguren die in de verhalen worden gebruikt, de beperkte serie heeft het publiek de vraag gesteld: "Waar kijk ik naar?"

De miniserie met acht afleveringen werd uitgebracht op 28 januari 2022. Het kreeg veel kritiek van kijkers die na het bekijken ervan meestal verward leken. De belangrijkste goedmaker tot nu toe lijkt de ster te zijn van Kristen Bell, die de rest van de serie cast in de rol van Anna.

Gecreëerd door Rachel Ramras (Nobodies) en Hugh Davidson (Robot Chicken), combineert de serie elementen van mysteriedrama met satire. Dit roept de vraag op of het inderdaad een parodie is op andere producties.

Is 'De vrouw in het huis aan de overkant van het meisje in het raam' een parodie?

Gossip Girl-ster Kristen Bell speelt Anna, beschreven als 'een monogame, diepbedroefde en eenzame vrouw. Terwijl ze wijn, pillen, stoofschotels en haar fantasie mixt, is ze geobsedeerd door haar knappe buurman aan de overkant, maar wordt ze getuige van een moord. Ze begint aan haar geheugen te twijfelen.'

Haar karakter weerspiegelt dat van Amy Adams in The Woman in the Window, die toevallig ook Anna wordt genoemd. In de Joe Wright-film leed het personage van Adams aan een extreme angst om haar eigen huis te verlaten, gewoonlijk agorafobie genoemd.

Bell's Anna in de miniserie lijdt aan de angst voor regen. Deze fobie kwam voort uit het feit dat het had geregend op de dag dat haar dochter stierf, hoewel de regen eigenlijk niets te maken had met de dood van de 8-jarige.

Ondanks deze zeer donkere verhaallijnen, slaagt The Woman in the House Across the Street van het Girl in the Window erin om veel humor in het verhaal te weven. Een grote factor die hieraan heeft bijgedragen, is waarschijnlijk ook het feit dat de grappige man Will Ferrell als uitvoerend producent diende en zelfs toezicht hield op elementen van het schrijven via Zoom-vergaderingen.

Niet iedereen heeft de show gepand

De lange naam van de show is zo duidelijk mogelijk een hint naar het parodie karakter van de show. In een interview met TODAY onthulde Bell dat zij in feite verantwoordelijk was voor de lange titel. "Ik zei: 'Echt niet!' Omdat hier een tip van de hoed is, 'legde ze uit. "Deze show is absoluut een satirisch psychologisch drama."

Hoewel de recensies van het publiek en de critici niet zo gunstig waren, heeft niet iedereen The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window gepand. 'Hoewel de tonale dissonantie schokkend kan zijn, verdient de show respect voor het feit dat het zo donker is geweest', schrijft Joel Harley van het tijdschrift Starburst op Rotten Tomatoes.

‘Met een behoorlijk aantal adembenemende wendingen en een finale rechtstreeks uit het klassieke slasher-film-playbook,’ vervolgt de recensie, ‘Het is een onverwachte rit.’

Op YouTube merkt een fan op: 'Ik weet nog steeds niet zeker of dit een komedie is of een echt mysteriethriller-achtige tv-show, maar hoe dan ook, ik ben er al dol op!'

Komt er een seizoen 2 van de show?

De positieve feedback die de show heeft gekregen, hoewel niet allesomvattend, heeft de mogelijkheid van een tweede seizoen van de show vergroot. Het is een vraag die Bell zichzelf opnieuw heeft gesteld, dit keer in een interview met The Hollywood Reporter.

"Ik denk niet dat er iets is veranderd in termen van wat we van plan waren te doen," zei ze, alle hoop die fans hebben op een tweede seizoen in de kiem smoren. “Het is een beperkte serie, en het is leuk dat mensen zich voorstellen dat er meer in het verhaal zit, en misschien ook wel. Maar voor ons, ook al lijkt het het begin van een nieuw verhaal, was het eigenlijk gewoon een absurde ontknoping.”

Show-runner Hugh Davidson was terughoudender over het onderwerp, omdat hij zei dat de vooruitzichten van een tweede seizoen sterk afhankelijk zouden zijn van de reactie van fans op het eerste. Toen hem werd gevraagd of hij dacht dat er een toegift zou kunnen gebeuren, zei hij: Het zou kunnen. We zullen zien of mensen deze eerste leuk vinden.”

Aanbevolen: