Eddie Redmayne noemt de rol van 'Deens meisje' 'een fout' na jaren van verzet van transgendergemeenschap

Inhoudsopgave:

Eddie Redmayne noemt de rol van 'Deens meisje' 'een fout' na jaren van verzet van transgendergemeenschap
Eddie Redmayne noemt de rol van 'Deens meisje' 'een fout' na jaren van verzet van transgendergemeenschap
Anonim

In 2015 speelde acteur Eddie Redmayne in het biografische drama The Danish Girl. Deze film zou het verhaal vertellen van Lili Elbe, een schilder die een van de eerste bekende mensen was die een geslachtsaanpassende operatie onderging.

Redmayne nam de rol van Elbe op zich, terwijl de rest van de film gevuld was met een sterrencast. Tomb Raider's Alicia Vikander speelde liefdesbelang Gerda Wegener, en Amber Heard, Matthias Schoenaerts en Sebastian Koch stapten in bijrollen.

Gezien het gevoelige onderwerp van de film waren veel critici en kijkers echter gefrustreerd dat een transgenderacteur niet in de hoofdrol werd gecast. Dit verzet leidde tot een voortdurend gesprek over representatie in Hollywood en het leiden van heteroseksuele individuen om queer verhaallijnen aan te pakken. Nu, zes jaar na het debuut van de film, heeft Redmayne de kritiek opnieuw bekeken.

Eddie Redmayne reageert op de reactie van het Deense meisje

In een gesprek met The Sunday Times gaf Redmayne toe dat hij, gezien wat hij nu weet, de rol niet zou aannemen. Hij vertelde: "Ik heb die film met de beste bedoelingen gemaakt, maar ik denk dat het een vergissing was."

De acteur pleitte verder voor diversificatie van productieteams. Hij voegde eraan toe: "De grotere discussie over de frustraties rond casting is dat veel mensen geen stoel aan tafel hebben. Er moet een nivellering komen, anders blijven we deze discussies voeren."

Zijn costar, Alicia Vikander, heeft het onderwerp onlangs ook aan de orde gesteld. In augustus vertelde de met een Oscar bekroonde acteur aan Insider: "Ik begrijp de kritiek die er is volledig, want we moeten iets veranderen en we moeten ervoor zorgen dat transmannen en -vrouwen ook echt voet aan de grond krijgen. werk." Ze vervolgde: "Mijn enige zorg is dat we op het einde misschien een punt moeten bereiken waarop we transvrouwen en -mannen hebben die cis-personages spelen. Want dat is het belangrijkste, weet je?"

Eddie Redmayne wordt volgende ster in cabaret

Volgende op Redmayne's radar speelt de hoofdrol van de Emcee in de donkere musical Cabaret. De acteur heeft de persprocessen bereikt en commentaar gegeven op zijn zenuwen en opwinding in de aanloop naar de openingsavond. In een interview met Vogue zei hij: In het theater had ik zoveel geluk met nieuwe toneelstukken, zoveel plezier, en dat heb ik niet altijd op film gehad. Ik heb een aantal catastrofale slechte films gemaakt en een aantal geweldige ervaringen gehad. In het theater, Ik heb altijd prachtige alchemie gevonden.'

Hij prees verder zijn ervaring als acteur en zei: "Het is de reden dat ik hou van wat ik doe, dat zeldzame moment waarop iets echt wordt. Dat is het medicijn."

Cabaret opent op 9 december in het Playhouse Theatre in West End in Londen, maar de voorvertoningen zijn al begonnen.

Aanbevolen: