De ware oorsprong van Arnold Schwarzenegger's 'Predator

Inhoudsopgave:

De ware oorsprong van Arnold Schwarzenegger's 'Predator
De ware oorsprong van Arnold Schwarzenegger's 'Predator
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat Predator uit 1987 een enorme hit was. Het lijdt ook geen twijfel dat het de heerschappij van Arnold Schwarzenegger in de jaren tachtig voortzette als een bonafide ster. Dankzij zijn reeks mega-budgetfilms uit de jaren 80, begon Arnold een kolossaal vermogen op te bouwen, net als zijn vriend Sylvester Stallone. Maar Arnold verdiende meer dan alleen geld dankzij films als Predator. Hij hielp een reputatie op te bouwen waardoor fans hem stemmen als de meest waarschijnlijke om ons te helpen beschermen tegen buitenaardse wezens als we hem ooit nodig hebben.

Het succes van Predator was echter niet alleen te danken aan Arnold. De film van John McTiernan was een meesterlijke kaskraker en hielp bij het lanceren van een enorm winstgevende franchise (hoewel, net als Alien, niet elke Predator-film die volgde goed was). Maar elke geweldige film begint met een geweldig script. In dit geval waren broer Jim en John Thomas verantwoordelijk voor het idee dat de koers van de blockbuster-cinema veranderde.

Wat is de oorsprong van de Predator-film van Arnold Schwarzenegger?

Predator is een ongelooflijk eenvoudige film. Het gaat uiteindelijk over een groep huurlingen in een jungle in Midden-Amerika die het moeten opnemen tegen een buitenaards wezen die dol is op jagen. Maar dat uitgangspunt gaf geboorte aan een aantal waanzinnig memorabele momenten. Niet alleen grote actie en visuele pracht, maar ook geestige dialogen en behoorlijk behoorlijk acteerwerk. Hoewel het uitgangspunt van het oorspronkelijke Predator-script van Jim en John Thomas (oorspronkelijk getiteld "Hunter") hetzelfde was, was het ooit veel gecompliceerder…

"Ik had het basisidee voor Predator, dat in die tijd Hunter heette, en mijn broer lag op het strand vanwege een rugblessure, dus ik zei: 'Nou, wil je een script schrijven met mij?' en hij zei zeker: " Jim Thomas, de co-scenarist, zei in een interview met The Hollywood Reporter over de oorsprong van Predator."We zaten gewoon op het strand en componeerden dit ding over een periode van ongeveer drie maanden. Maar de oorspronkelijke verwaandheid was altijd: 'Hoe zou het zijn om opgejaagd te worden door een dilettante jager van een andere planeet zoals we jagen op groot wild in Afrika?' En in het begin dachten we erover na hoe een groep jagers zich zou vertakken en op verschillende en gevaarlijke soorten op de planeet zou jagen, maar we zeiden: 'Dat wordt veel te ingewikkeld.' Dus, wat is het gevaarlijkste wezen? De mens. En wat zijn de gevaarlijkste mannen? Gevechtssoldaten. In die tijd deden we veel operaties in Midden-Amerika, dus daar hebben we het geplaatst."

Waarom niemand een roofdier wilde maken

Hollywood bewijst voortdurend dat ze een succesvol project niet kennen als ze het zien. Er is geen tekort aan verhalen over de oorsprong van films en tv-programma's met de zin "niemand wilde het" en Predator is geen uitzondering.

"Nadat we dit hadden geschreven, stuurden we een spervuur van brieven naar elke agent en producer die we konden bedenken en kregen we afwijzingen terug van vrijwel iedereen," vervolgde Jim Thomas. Via een vriend van mij hoorde ik van iemand bij Fox [Studios] die een lezer was. We hebben het script naar deze lezer gestuurd, maar er was op dat moment een bestuurswisseling en de administratie van Larry Gordon kwam net binnen, dus deze lezer gaf het, van wat ik heb gehoord, door aan [producenten] Michael Levy of Lloyd Levin's assistent of lezer, en ze lazen het toevallig en deze jonge junior executives die daar net waren binnengekomen, vonden het erg leuk. En natuurlijk begon Larry Gordon met Roger Corman, dus het was precies het soort film dat hij leuk vond. We kregen het telefoontje en verkochten het script zonder een agent of zonder advocaat, wat best moeilijk is in deze stad. We hebben dit ontwikkeld zonder een producer en toen [toekomstige Matrix-producent] Joel Silver eraan gehecht raakte, had hij net [de film uit 1995] Commando gedaan en had hij een goede relatie met Arnold."

Volgens producer John Davis hebben de gebroeders Thomas in feite een manier gevonden om het script onder iemands deur in de studio te schuiven. In het interview met The Hollywood Reporter beweerde hij dat het script eigenlijk "uit het niets kwam". John had met Joel en Arnold aan Commando gewerkt en beiden wilden dat hij echt de leiding zou nemen over het project.

Waarom Arnold Schwarzenegger besloot om Predator te maken

Het casten van Arnold Schwarzenegger was natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen van het maken van Predator. Het moest worden gezien als een potentieel winstgevende onderneming voor Fox, zodat ze er geld aan konden uitgeven. En Arnold was een bankabele ster dankzij projecten als Terminator. Jim en John Thomas vonden een manier om de ster aan te spreken toen ze met hem in een bubbelbad stapten in het huis van John Davis' vader.

"Ik herinner me Arnold, hij was eigenlijk heel serieus. Hij wilde weten over dit personage dat hij zou gaan spelen en we vertelden hem: 'Je hebt net een film gemaakt, Commando, die we erg leuk vonden. Het was erg leuk. Maar als je voor het eerst wordt geïntroduceerd' - ik denk dat hij in de eerste scène een boom over zijn schouder draagt en een kettingzaag in zijn hand heeft - 'is dat een stripfiguur', herinnerde Jim zich aan The Hollywood Reporter."Je zult deze man meer als een gewone man spelen, en op dat moment dat je door de modder omhoog kruipt en dit ongelooflijke wezen op het punt staat je te vernietigen en je geen wapens of iets meer over hebt, is dat een echt heldenmoment. En dan het feit dat je een ontsnapping hebt, de modder heeft je beschermd, nu heb je de kans om weer op te staan en dit wezen aan te pakken en een echte held te worden."

Dat was alles wat Arnold moest horen…

Aanbevolen: