Hoe Lucy Lawless uit 'Xena: Warrior Princess' haar rol uit wanhoop kreeg

Inhoudsopgave:

Hoe Lucy Lawless uit 'Xena: Warrior Princess' haar rol uit wanhoop kreeg
Hoe Lucy Lawless uit 'Xena: Warrior Princess' haar rol uit wanhoop kreeg
Anonim

Als de meeste mensen denken aan de geïdealiseerde versie van Hollywood die soms wordt gepresenteerd in films en tv-shows, lijkt het alsof de entertainmentindustrie eenvoudig is. Immers, als een acteur bekwaam genoeg is, hoeft hij alleen maar een auditie te doen om een ster te worden volgens die afbeeldingen van Hollywood. Maar hoe getalenteerd sommige acteurs ook zijn, ze zullen in werkelijkheid nooit de kans krijgen om de wereld hun vaardigheden te laten zien, hoe hard ze ook proberen om hun grote doorbraak te krijgen.

In de loop der jaren zijn er veel gedenkwaardige verhalen verschenen over beroemde acteurs die een aantal epische filmrollen hebben gemist. Aan de andere kant van het spectrum zijn er ook enkele acteurs die op het laatste moment hun grote doorbraak kregen, hoewel alles tegen hen was gestapeld. Veel fans van Xena: Warrior Princess hebben bijvoorbeeld geen idee dat Lucy Lawless uit wanhoop werd gecast als het titulaire personage van de show.

Hoe Lucy Lawless werd gecast als Xena: Warrior Princess

Wanneer een show een grote hit wordt, is het slechts een kwestie van tijd voordat iedereen in de televisiebusiness zal proberen die prestatie te evenaren. Nadat Friends bijvoorbeeld een van de meest populaire shows aller tijden was geworden, werden er veel sitcoms geproduceerd die er bleke imitaties van waren. Naast het creëren van een show die qua toon vergelijkbaar is, proberen de producers achter hitshows vaak de bliksem twee keer te laten inslaan door een spin-off te produceren.

In de hele televisiegeschiedenis zijn spin-offs een allegaartje geweest, aangezien sommige grote hits waren en andere volledig faalden. Hoewel sommige fans zijn vergeten dat de show voortkwam uit Hercules: The Legendary Journeys, is Xena: Warrior Princess een voorbeeld van een zeer succesvolle spin-off. Toen het echter tijd werd om de titulaire krijgerprinses te casten, was de overtuiging dat Xena alleen zou verschijnen in een drietal Hercules: The Legendary Journeys-afleveringen. Waarschijnlijk om die reden hadden de mensen die achter beide shows werkten het moeilijk om een acteur te vinden om Xena te vertolken.

Toen Lucy Lawless werd geïnterviewd voor het Archive of American Television, onthulde ze dat ze aan het kamperen was met haar toenmalige echtgenoot en haar kind "in de boondocks" toen de producers van Hercules: The Legendary Journeys haar probeerden te vinden. Gelukkig heeft een van Lawless' familieleden haar opgespoord nadat ze het telefoontje van de producenten hadden gekregen en haar hadden opgespoord.

“Mijn broer stopte toevallig bij het huis van mijn ouders, ver weg aan de andere kant van het land om zijn post op te halen en was daar op het moment dat de castingagent aan de telefoon ging en zei; ‘Waar is Lucy? We proberen haar te vinden. Waar woont ze?' Hij zei: 'Oh, ze is ergens aan het kamperen.' Hij belde iemand die erachter kwam waar mijn schoonouders woonden, en uiteindelijk kregen we dit telefoontje. Het moet tweede of derde januari zijn geweest en binnen een paar dagen was ik in Auckland om mijn haar te laten verven, en ik raakte trouwens in paniek. Het was de grootste deal ooit voor mij.”

Waarom producenten wanhopig waren om Lucy Lawless te casten als Xena: Warrior Princess

Later in het eerder genoemde interview waarin ze onthulde hoe ze werd gecast als Xena, onthulde Lucy Lawless dat verschillende acteurs de rol hadden afgewezen voordat ze werd gecast. “Hier is een lijst van vijf andere actrices, en ze hebben het allemaal afgewezen. Dank je wel.”

Voordat Entertainment Weekly in 2016 een artikel met de titel "Xena: Warrior Princess: An Oral Herstory" publiceerde, sprak Natalie Abrams met veel mensen die aan de show hebben gewerkt. Tijdens zijn interview voor dat artikel onthulden Hercules: The Legendary Journeys en Xena: Warrior Princess-producer Robert Tapert waarom twee van de acteurs die voor de rol waren gecast, zich terugtrokken.

Volgens Robert Tapert verliet Kingpin-acteur Vanessa Angel de rol nadat ze "ziek werd", waardoor ze "op zoek waren naar een vervanger. We hadden destijds net met Kim Delaney in Toronto gewerkt aan een film die voor video was gemaakt en ze was geweldig, en ik belde haar en ze zei ja, en haar manager belde een half uur later en zei: 'Nee, dat gaat ze niet doen, het zal haar uit het pilotseizoen halen.'”

Laat niemand achter om Xena's debuut Hercules: The Legendary Journeys-aflevering te spelen, zegt Robert Tapert dat de studio hen de opdracht heeft gegeven om Lucy Lawless voor de rol te krijgen uit wanhoop. De reden daarvoor is dat Lawless onlangs een heel ander Hercules: The Legendary Journeys-personage in een andere aflevering had gespeeld en ze was goed in de rol. "Uiteindelijk zei de studio: "Nou, pak gewoon de vrouw die in die laatste Hercules was geweest en verf haar haar zwart."

Op basis van de kracht van Lucy Lawless' optreden in de eerste Hercules: The Legendary Journeys waarin ze Xena speelde, zegt Robert Tapert dat de beslissing om een spin-off te produceren is genomen. Toen ze de dagbladen van die aflevering zagen, dachten ze: Ja, we moeten een spin-off doen. Uiteindelijk werd Xena: Warrior Princess aantoonbaar een voorbeeld van een spin-off die populairder is dan de show waaruit het is voortgekomen.

Als we het hebben over Xena's reis van Hercules: The Legendary Journeys naar haar eigen show, is het duidelijk dat Lawless dol is op haar beroemdste personage. Natuurlijk kan de liefde van Lawless voor het personage iets te maken hebben met het feit dat Lucy, nadat ze gescheiden was, later trouwde met Robert Tapert, de producer van Xena: Warrior Princess.

Aanbevolen: