Waar is 'Xena'-actrice Lucy Lawless vandaag?

Inhoudsopgave:

Waar is 'Xena'-actrice Lucy Lawless vandaag?
Waar is 'Xena'-actrice Lucy Lawless vandaag?
Anonim

Lucy Lawless is zeker een naam waar je al eens van hebt gehoord. De actrice brak eind jaren 80 voor het eerst door op het toneel en verscheen in kleine rollen in televisiehits zoals High Tide en Shark in The Park, maar het duurde tot 1995 voordat ze haar grootste rol tot nu toe kreeg.

Lawless scoorde de rol van Xena, in de gelijknamige serie, Xena: Warrior Princess, wat haar naar internationale faam en succes katapulteerde. Dit was nieuw terrein voor Lucy, die tot de landing van Xena niet in al te veel hoofdrollen was verschenen. Nou, het duurde niet lang voordat ze fans van over de hele wereld had, en terecht.

De ster verscheen tegelijkertijd in Hercules: The Legendary Journeys, waarin ze Xena speelde, waardoor het publiek van beide shows fangirl kon zijn van haar heroïsche portretten. De serie eindigde in 2001 en fans hebben zich sindsdien afgevraagd wat Lucy Lawless heeft bedacht. Dus, waar is Lawless vandaag? Laten we erin duiken!

Lucy speelde Xena tot 2001

Nadat Lucy Lawless in 1987 haar acteercarrière begon in Funny Business, volgens IMDb, duurde het niet lang voordat ze het enige was waar iedereen over kon praten. De actrice begon in de vroege jaren 90 bekendheid te krijgen en in 1995 nam ze de rol van Xena op zich in zowel Hercules: The Legendary Journeys als Xena: Warrior Princess.

Haar optredens in Hercules kwamen in 1998 tot een einde, maar fans konden geen genoeg krijgen van Xena in actie, een rol die ze meesterlijk speelde tot 2001. Gelukkig voor Lucy Lawless, haar acteercarrière niet kwam een einde toen de serie dat deed. Ze kreeg later rollen in The X-Files en Tarzan in de tv-serie. Hoewel ze actief is gebleven in de branche, heeft Lucy Lawless haar platform ook gebruikt voor een aantal maatschappelijke vraagstukken die haar nauw aan het hart liggen.

Ze is een behoorlijk filantroop geworden

Terwijl ze vocht tegen enkele van de meest gruwelijke monsters en personages in Xena: Princess Warrior, lijkt het alsof Lucy Lawless ook strijdt tegen klimaatverandering. De actrice is een enorme pleitbezorger geweest voor het redden van de planeet, een standpunt dat ze in 2012 openlijk terugnam, waardoor fans haar een 'eco-krijger' noemden.

Per Lucy's website schreef de ster: "Ik ben een echte gelovige in het feit dat klimaatverandering als het op ons wegloopt, een verschrikkelijke toekomst voor onze kinderen zal betekenen. Als moeder en als een mens, ik vind het absoluut verwerpelijk. Ik geloof dat we dit tijdens ons leven moeten opruimen, deze last moeten dragen, zodat onze kinderen dat niet hoeven te doen."

Naast haar standpunt over klimaatverandering, zijn Lucy Lawless en haar personage Xena een behoorlijk homorechtenicoon geworden! Toen Xena en Gabrielle, gespeeld door Renee O'Connor, als vreemde karakters werden beschouwd, omarmde Lucy Lawless de rol op het scherm en in het echte leven. Sindsdien heeft ze haar platform gebruikt voor de bevordering van LGBT-rechten over de hele wereld, waar ze ook op haar Instagram zeer onvermurwbaar over is, en bewijst dat ze een echte krijger is!

Ze woont momenteel in Nieuw-Zeeland

Hoewel Lucy Lawless een overvloed aan rollen heeft gespeeld sinds ze Xena speelde, houdt ze zich liever onopvallend. De actrice heeft duidelijk gemaakt dat ze niet van plan is herinnerd te worden, en is van plan dat te doen aangezien ze in Nieuw-Zeeland woont. Aangezien de Kiwi-levensstijl er zeker een is die Lawless kent, omdat ze in Auckland werd geboren, had ze het gevoel dat het de juiste keuze was om naar huis terug te keren na haar vertrek in Hollywood.

Dit werd een gemakkelijke beslissing toen haar huidige rol in My Life Is Murder in Auckland begon te solliciteren, waardoor ze een veel kortere reistijd naar haar werk had. Vandaag de dag blijft ze een actieve actrice die de eenvoud van Nieuw-Zeeland verkiest, en we nemen het haar zeker niet kwalijk.

Aanbevolen: