Hoeveel heeft Netflix RL Stine betaald voor zijn serie 'Fear Street'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel heeft Netflix RL Stine betaald voor zijn serie 'Fear Street'?
Hoeveel heeft Netflix RL Stine betaald voor zijn serie 'Fear Street'?
Anonim

Als er één schrijver is die bekend staat om het schrijven van horrorverhalen voor kinderen, dan is het zeker R. L. Stine. Na zijn iconische Goosebumps-boeken (en tv-show), gingen veel van zijn fans verder met het lezen van zijn Fear Street-serie, waarin de problemen van het tienerleven werden vermengd met elementen van horror. Het was gaaf om in de zomer van 2021 naar de Netflix Fear Street-films te kijken, en het is fijn om te weten dat auteur R. L. Stine dol is op de trilogie.

Vanaf de eerste film werd het duidelijk dat Shadyside geen gemakkelijke plek is om te wonen, en deze stad is de perfecte setting. Omdat de trilogie zo populair was en R. L. Stine een gevierd schrijver is, is hij dan rijk geworden door de rechten op deze boekenreeks te verkopen? Laten we eens kijken hoeveel Netflix R. L. Stine voor zijn boekenreeks Fear Street.

Wat heeft R. L. Stine gemaakt voor de filmopties van 'Fear Street'?

Aangezien de Fear Street-trilogie van Netflix is gebaseerd op de boeken van R. L. Stine, lijkt het alsof de auteur een aardig bedrag zou hebben gekregen.

Hoewel het exacte aantal dat R. L. Stine kreeg voor zijn Fear Street-serie niet bekend is, zijn er enkele algemene cijfers.

Schrijvers krijgen volgens Writer's Digest 2 of 3% van het filmbudget. De website merkt op dat als een film een budget van $ 10 miljoen heeft, iemand $ 200.000 kan verdienen wanneer de hoofdfotografie begint.

Janefriedman.com merkt op: "Hoewel alles bespreekbaar is, kan een optie variëren van $ 500 tot $ 500.000. Een goede maatstaf is 10% van de aankoopprijs als de verhaalrechten later worden gekocht."

Hoewel fans niet weten wat R. L. Stine is betaald voor de optie voor deze drie films, is het vermogen van R. L. Stine $200 miljoen, dus hij heeft het heel goed gedaan in zijn schrijverscarrière.

Volgens Celebrity Net Worth zijn meer dan 400 miljoen boeken van R. L. Stine over de hele wereld verkocht.

De auteur zou ook betaald zijn voor de rechten op zijn Goosebumps-boekenreeks, aangezien er twee films zijn, Goosebumps en Goosebumps 2: Haunted Halloween.

Hoe goed deden de 'Fear Street'-films het op Netflix?

The Hollywood Reporter deelde dat in juli 2021 twee van de films zeer succesvol waren toen ze in de top 10 kwamen van wat er op Netflix werd gestreamd.

Directeur Leigh Janiak zei dat hoewel Netflix meestal niet praat over de "cijfers" voor tv-shows, ze wel "positieve" dingen van de streamingdienst hoorde: "Er was een tijd dat deel 2 nummer 1 was daarin streaming films en deel 1 was nr. 2. Het was geweldig."

De films deden het goed op Rotten Tomatoes, waarbij de eerste film een beoordeling van 83 procent kreeg op de Tomatometer, de tweede film 88 procent en de derde 90 procent.

R. L. Stine over het schrijven van zijn boekenreeks 'Fear Street'

In een interview met The Huffington Post zei R. L. Stine dat hij nooit een eng verhaal wilde schrijven dat zich afspeelde in New York City, dat zijn thuis is sinds hij klaar was met zijn studietijd.

R. L. Stine zei: Het is bijgeloof. Ik heb het nooit gedaan. Veel kinderen kennen New York niet. Ze kennen een mooie achtertuin in de buitenwijken, maar ze kennen New York City niet. Het is in sommige opzichten een soort elite, denk ik. Ik denk dat het de verhalen voor kinderen onduidelijker zou maken.'

De auteur zei ook over de Fear Street-boeken: "Natuurlijk vraag ik me altijd af waarom ze niet naar Happy Street verhuizen."

R. L. Stine legde uit dat hij en zijn uitgever erover dachten een boekenreeks uit te geven en dat het een geweldig idee zou zijn om verhalen in een enge straat te hebben. Hij zei: En toen begonnen we na te denken over de locatie en dat soort dingen, en ik dacht, als ik een goede naam voor de serie kan bedenken, zal ik een goede start maken.”

Fans zijn nieuwsgierig naar het schrijfproces van R. L. Stine en hij vertelde dat hij er niet van houdt om langer dan twee weken te stoppen met schrijven. Hij zei: "Een vriend van mij vroeg me ooit: 'Hoe lang kun je gaan zonder te schrijven? Schrijvers gaan toch niet met pensioen?'" Hij legde uit dat hij geen bezwaar heeft tegen een schrijfpauze van twee weken of een reis ergens heen, en hij voelt zich "ongemakkelijk" als hij te lang doorgaat zonder te kunnen schrijven.

In een interview met Mental Floss zei R. L. Stine dat de naam gemakkelijk kwam. Hij zei: Het was de eerste waar ik aan dacht: angst. En ik dacht: 'Dat zou een plek zijn waar slechte dingen gebeuren. Het zal een heel normale stad in een buitenwijk zijn, maar er zal een straat zijn die vervloekt is. Mensen die naar Fear Street gaan of mensen die verhuizen naar Fear Street, er zouden vreselijke dingen met hen gebeuren. En dat zou een manier zijn om een serie te maken.’ En zo begon het, door het te baseren op de locatie en niet op de personages.”

R. L. Stine-fans kunnen uitkijken naar zijn nieuwe boek Stinetinglers. Volgens Entertainment Weekly komt de serie uit in augustus 2022 en bevat het boek 10 angstaanjagende verhalen.

Aanbevolen: