Tyra Banks' carrière sinds 'America's Next Top Model

Inhoudsopgave:

Tyra Banks' carrière sinds 'America's Next Top Model
Tyra Banks' carrière sinds 'America's Next Top Model
Anonim

Tyra Banks is een actrice, model, televisiepersoonlijkheid en zakenvrouw. Ze heeft hard gewerkt om het leven te krijgen dat ze nu heeft. Haar naam wordt meestal geassocieerd met modellenwerk, met name haar langlopende reality-tv-show America's Next Top Model. Hoewel dit misschien haar aanspraak op roem was, heeft Banks vanaf het begin haar ogen gericht op hogere prestaties.

Banks' gezicht kreeg voor het eerst erkenning toen ze model was in de jaren 90 en 2000. Van daaruit maakte ze naam in Hollywood door het creëren van meerdere televisieseries, als producer, hosting en jurering. Hier is een tijdlijn van de carrière van Tyra Banks sinds de lancering van America's Next Top Model.

7 Tyra Banks werd in 2003 een tv-sensatie

In 2003 liet America's Next Top Model zijn eerste seizoen vallen. Deze hitshow werd geproduceerd, gehost en beoordeeld door Tyra Banks. Het uitgangspunt van de show is om een groep deelnemers bij elkaar te brengen die gepassioneerd zijn om modellen te worden en ze elke week verschillende uitdagingen te laten doorstaan om uiteindelijk één persoon als winnaar te kiezen. Banks was een model voorafgaand aan deze show, maar kreeg echt erkenning door deze productie.

6 Tyra Banks richtte in 2003 haar eigen productiebedrijf op

Ook in 2003 kreeg Tyra Banks haar eigen productiebedrijf aan de gang: Bankable Productions. Het is een onafhankelijk film- en tv-productiebedrijf dat America's Next Top Model, The Tyra Banks Show, Stylista, True Beauty en The Clique heeft geproduceerd. Banks startte niet alleen het bedrijf, maar stelde zichzelf ook aan als CEO, om ervoor te zorgen dat het bedrijf aan haar normen voldoet.

5 'The Tyra Banks Show' uitgebracht in 2005

Slechts twee jaar nadat ANTM werd uitgezonden, werd The Tyra Banks Show uitgebracht. Deze talkshow werd gepresenteerd door niemand minder dan Tyra Banks en liep vijf seizoenen, eindigend in mei 2010. Haar show bracht dagelijkse afleveringen uit waarin onderwerpen aan bod kwamen waarmee veel vrouwen bekend zijn, waaronder gewichtsproblemen, make-overs en een verscheidenheid aan problemen die jonge vrouwen worden vaak geconfronteerd. Ze zou ook beroemde gasten binnenhalen om een nieuw perspectief toe te voegen.

4 Tyra Banks produceerde 'True Beauty' van 2009-2010

Al enkele jaren in haar modellencarrière, besloot Tyra Banks in 2010 opnieuw te tekenen bij haar vorige modellenbureau IMG Models. Van daaruit kon ze samenwerken met Vogue door bij te dragen aan de online aanwezigheid van Vogue Italia. Tyra heeft gedurende haar hele carrière als model gewerkt, ingehuurd door verschillende bedrijven om hun schoonheidsproducten en/of designermode te promoten.

3 Tyra Banks ging in 2011 naar Harvard

Ondanks al haar succes in Hollywood sinds het begin van haar carrière, wilde Tyra Banks een hogere opleiding volgen. In 2011 werd Banks toegelaten tot de Harvard Business School om te werken aan het behalen van een diploma in het Owner/President Management Program. Slechts een jaar later, in 2012, kwam Tyra naar huis met haar certificaat in zaken en pronkte ze trots met haar prestatie op sociale media.

2 Tyra Banks heeft het afgelopen decennium in 5 producties geacteerd

Tyra Banks wordt vaak geassocieerd met achter de camera staan in de stoel van de producer of voor de camera als presentator/jurylid van televisieshows. Ze heeft de afgelopen tien jaar echter een paar optredens in andere werken gemaakt. Van de vroegste tot de meest recente heeft ze gastrollen gespeeld in Shake It Up, Glee, Black-ish, Life Size 2 en Insecure.

1 'DWTS' bracht Tyra Banks op als gastheer

In 2020 kreeg Dancing with the Stars een nieuwe presentator. Deze serie danswedstrijden bracht Tyra Banks in seizoen 29 om de oude gastheren Tom Bergeron en Erin Andrews te vervangen. Het besluit om deze positie aan Banks te geven, stuitte op hevige controverse, omdat veel kijkers dachten dat ze ongeschikt was om het over te nemen. Ze deed het echter goed genoeg, want ze bleef vorig jaar gastheer voor seizoen 30. Tyra hielp ook bij het produceren van de twee seizoenen die ze presenteerde, en werd in beide gecrediteerd als uitvoerend producent.

Aanbevolen: