America's Next Top Model: Nightmare Or Novelty

America's Next Top Model: Nightmare Or Novelty
America's Next Top Model: Nightmare Or Novelty
Anonim

Reality-tv. Sommigen vinden het grappig, anderen vinden het, nou ja… onrealistisch. Shows zoals Keeping Up With The Kardashians en 90 Day Fiancé zouden in de realiteit moeten zijn gebaseerd, maar veel van wat wordt weergegeven, wordt vaak oververheerlijkt. Een van die shows, America's Next Top Model, is beladen met realiteit verweven met drama en competitie die niet echt voorkomt in het dagelijks leven. Het bevat aspirant-modellen die strijden om de titel "America's Next Top Model" en de belofte om hun carrière in de modellenindustrie een vliegende start te geven. Onlangs ontving de gastheer, Tyra Banks, kritiek op sociale media met betrekking tot de show. Zoals gedicteerd aan CNN, werd de 46-jarige televisiesensatie bekritiseerd op sociale-mediaplatforms voor de manier waarop ze handelde tegenover de aspirant-modellen in de show, en sommige manoeuvres die door de show werden gebruikt.

Afbeelding
Afbeelding

De show is bedoeld als een leuke maar felle concurrentie tussen jonge modellen, maar toch wordt er veel schaduw naar de deelnemers gegooid (vaak over dingen waar ze geen controle over hebben.) In een clip van seizoen zes (van 2006,) Banks en de andere juryleden zetten deelnemer, Danielle Evans, onder druk om zich tot cosmetische tandheelkunde te wenden om een opening in haar voortanden te herstellen. Zij en de andere juryleden beweerden dat Evans nooit iets zou opleveren of de prijs (een CoverGirl-modellencontract) zou winnen met het tandheelkundige dilemma. Ondanks haar imperfectie werd Evans gekroond tot winnaar van het seizoen nadat ze had ingestemd met een kleine tandheelkundige ingreep om de ruimte tussen haar tanden te corrigeren. Evans plaatste onlangs een video op haar Instagram waarin ze de kijkers vertelde dat ze mooi zijn, zelfs als ze een gaatje in hun tanden of een overbeet hebben.

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel sommige fans leven voor het drama en genieten van de belachelijkheid van de show, zijn er enkele dingen die niet zo licht worden opgevat door het publiek. In een fotoshoot in seizoen 13 moesten de deelnemers bijvoorbeeld hun huidskleur donkerder maken om verschillende rassen af te beelden, waar kijkers zeer beledigd door waren omdat het werd veroordeeld omdat ze 'blackface' uitbeelden. In een recente Twitter-post reageerde Banks op kritiek en erkende hij in feite het ongevoelige karakter van sommige scènes die werden uitgezonden. Ze gaf aan haar Twitter-volgers toe dat er achteraf een aantal zeer twijfelachtige beslissingen zijn genomen en dat ze het op prijs stelt dat ze de tijd hebben genomen om hun gedachten en gevoelens met haar op het platform te delen.

De show heeft vragen en wenkbrauwen doen oprijzen. Het is bedoeld als een leuke, luchthartige wedstrijd, maar het wordt verachtelijk vanwege problemen met het lichaamsbeeld en kattig gedrag tussen de deelnemers. Hoewel velen van de show houden, is er iets te zeggen over het commentaar van de juryleden. Misschien is het enige dat we van deze show kunnen leren, dat schoonheid subjectief is en dat niemand iemand iets verschuldigd is. De normen van de modelleringsindustrie zijn immers al tientallen jaren onderwerp van discussie.

Aanbevolen: