America's Next Top Model' schandalen en beschuldigingen, ontmaskerd

Inhoudsopgave:

America's Next Top Model' schandalen en beschuldigingen, ontmaskerd
America's Next Top Model' schandalen en beschuldigingen, ontmaskerd
Anonim

America's Next Top Model is een van de meest controversiële reality-tv-series die fans in lange tijd hebben gezien. Het woord reality-tv staat bekend om het uitzenden van enkele van de meest dramatische momenten, maar deze specifieke show heeft heel wat terugslag gekregen, waardoor fans zich afvragen of de 'realiteit' van dit televisieprogramma misschien een beetje te negatief is.

De meeste problemen waren gericht op Tyra Banks als de bron van het probleem, en deelnemers hebben snel onthuld dat hun tijd op de show helemaal niet zo aangenaam of glamoureus was als men zou aannemen. Er zijn zelfs talloze schandalen en beschuldigingen geweest over wat er werkelijk op de set is gebeurd, en ze onthullen de duistere elementen van de show die nooit zijn vastgelegd of aan het grote publiek worden gepresenteerd.

10 De modellen kregen naar verluidt $40 per dag betaald, terwijl Tyra Bank een enorm salaris scoorde

Veel modellen hebben zich opengesteld om te verklaren dat de schijnbaar glamoureuze levensstijl die kijkers op tv zien, in het echte leven verre van luxe is.

Sarah Hartshorne is naar voren gekomen om te verklaren dat zij en de andere dames tijdens haar tijd bij America's Next Top Model een miezerig bedrag hebben ontvangen dat niet eens genoeg was om de kosten te dekken. Ze beweert dat ze $ 40 per dag kreeg en uit eigen zak moest betalen voor eten. Dat is een groot verschil met de verbazingwekkende $ 30 miljoen die Tyra Banks slechts een jaar lang op de show binnenhaalde.

9 Lisa D'Amato zegt dat Tyra Banks haar manipuleerde door haar jeugdtrauma's uit te buiten

Lisa D'Amato was zo woedend over de uitbuiting die ze heeft meegemaakt door Tyra Banks, dat ze haar vertrouwelijkheidsovereenkomst met America's Next Top Model heeft geschonden en zich er toch over uitsprak. Ondanks dat ze een "gag contract" had, voelde D'Amato dat ze andere vrouwen wilde waarschuwen die auditie zouden kunnen doen voor de show over Tyra's giftige mishandeling. D'Amato stelt dat ze zich tegenover Banks heeft opengesteld over haar jeugdtrauma's die haar door haar moeder zijn toegebracht en staat erop dat Banks die informatie gebruikte om haar onophoudelijk uit te buiten.

8 'ANTM'-deelnemers mogen niet eten of hun kamers verlaten

Er is gemeld dat de modellen te maken hebben met strenge en grensoverschrijdende regels, en een van de meest onaangename beschuldigingen onthult dat de deelnemers soms volledig verboden zijn om te eten en hun kamers te verlaten. Jeana Turner onthult dat zij en haar mede-modeldeelnemers niet mochten eten en volledig beperkt waren tot hun kamers. Ze konden hun kamers helemaal niet verlaten, en in feite beweert ze dat er voor hun deuren bewakers waren geplaatst om deze wrede regels te handhaven.

7 Tyra Banks' 'Mentor'-afbeelding op 'America's Next Top Model' is een schijnvertoning

Tyra wordt naar verwachting dit ongelooflijk succesvolle model en mentor die er is om de rest van de deelnemers te begeleiden en hen te helpen op het pad naar hun succes. De producenten laten haar eruit zien als een engelachtig rolmodel voor het grotere goed van de andere modellen die carrière willen maken in deze industrie. In werkelijkheid zijn er in de loop der jaren veel deelnemers naar voren gekomen om te onthullen dat Tyra eigenlijk een tiran is en haar af te schilderen als minachtend en ronduit onbeschoft op het moment dat de camera's niet meer draaien.

6 Een model claimt dat bemanningen medische zorg hebben onthouden

Angelea Preston kwam naar voren met zeer ernstige beschuldigingen en verklaarde dat ze medische zorg was geweigerd door Tyra en de show. In een gruwelijke herinnering aan gebeurtenissen stelt ze dat ze een angstaanval kreeg nadat ze aan extreme uitputting leed, en schokkend genoeg hield het productieteam medische zorg tegen en weigerde ze haar op welke manier dan ook te helpen. Dit gebeurde tijdens haar laatste shoot op de landingsbaan, en ze zei dat de bemanning haar medische episode bleef vastleggen, maar weigerde in te grijpen om hulp te bieden.

5 Het imago van Angelea Preston was zo verwoest dat ze geen werk kan vinden

Onder een aantal grieven die door Angelea zijn geuit, geeft ze aan dat haar imago absoluut werd uitgebuit door Tyra en de producenten, zozeer zelfs dat ze geruime tijd geen werk in haar vakgebied kon vinden. Zodra bekend werd dat ze vier weken als escorte werkte tijdens een zeer moeilijke tijd in haar leven, werd dat het stukje informatie dat haar definieerde. De show buit haar zo uit dat deze fout van een maand de identificerende factor voor haar identiteit werd en ze geen banen meer in de industrie kon krijgen. Haar verschijning in cyclus 14 zou haar leven ten goede veranderen, maar in plaats daarvan maakte het alle aspecten van haar leven pijnlijk moeilijk te verdragen.

4 'ANTM'-modellen werden 'op ijs gezet'

De behandeling van modellen in de show heeft veel aandacht gekregen, waarbij veel modellen het verhaal vertelden van 'op ijs gezet worden'. Een aantal deelnemers kwam naar voren om te onthullen dat ze zouden worden gedwongen om 20 uur achter elkaar te filmen zonder pauzes, en er is gezegd dat ze tijdens deze slopende tijd geen toegang hadden tot voedsel en water en zelfs niet mochten spreken met stem hun zorgen. De basisbehoeften van het leven werden niet aan hen verstrekt. Ze werden bewaakt door leden van de bemanning om hun gehoorzaamheid te verzekeren, en veel van de modellen hebben deze tijd vergeleken met gevangenschap, omdat ze zeiden dat het een enorme schending van hun mensenrechten was.

3 Wrede uitbuiting van modellen die ziek waren

Angelea was niet het eerste of het laatste model dat het opnam tegen America's Next Top Model omdat ze niet voor haar zorgde toen ze ongelooflijk ziek was, maar haar aangrijpende verhaal geeft de wrede realiteit weer dat toen ze ziek was, de De bemanning exploiteerde haar door haar te blijven filmen terwijl ze ziek was en weigerde medische hulp te bieden. Ze was in Griekenland op het moment dat ze ziek werd en er waren verpleegsters en medici op slechts een paar meter afstand van haar, maar niemand mocht haar helpen.

Ze zei verder: "Ze zeiden dat dit het meest opwindende is wat er is gebeurd sinds we in Griekenland aan het filmen zijn, dus we laten de camera's maar draaien. Ze laten de camera's met opzet draaien om me in nood te vangen. Toen ze de dokter hadden kunnen sturen, de verpleegster die daar buiten stond. Ze wilden me in nood pakken…."

2 Dat hele 'Blackface'-moment

Er was een zeer toondoof moment dat plaatsvond op de set van America's Next Top Model en dat niet snel zal worden vergeten. Dit was tijdens de All Stars-editie van de show, toen deelnemers werden aangemoedigd om blackface en brownface te gebruiken om op te gaan in de fotoshoot met het Michael Jackson-thema die op de show te zien was. Het was duidelijk dat de show veel crewleden en producers aan boord had die op elk moment hadden kunnen en moeten wijzen op de problematische problemen rond dit soort gedrag.

1 Tyra Banks zei tegen een deelnemer dat ze haar lesbiennes moest afzwakken

Nog een toondoof voorbeeld komt van Tyra Banks die een deelnemer genaamd Kim vertelde haar lesbiennes te verminderen, wat duidelijk iets is dat in de eerste plaats nooit zou mogen gebeuren, laat staan in een reality-tv-show van dit kaliber. Tyra vertelde de deelnemer resoluut dat ze zich realiseert dat ze lesbisch is, maar het is niet nodig om zo luid en trots te zijn en ging zelfs zo ver dat ze dat vergelijkt met dat ze een zwarte vrouw is die niet hardop verklaart hoe geweldig het is dat ze vond succes ondanks de strijd die andere zwarte Amerikanen worden opgelegd.

De aflevering was niet alleen aanstootgevend voor kijkers, het was ook een schandelijke weergave van Tyra Banks en iedereen die bij de productie van de show betrokken was, omdat ze het zelfs maar lieten uitzenden.

Aanbevolen: