Een tijdlijn van de acteercarrière van 50 Cent

Inhoudsopgave:

Een tijdlijn van de acteercarrière van 50 Cent
Een tijdlijn van de acteercarrière van 50 Cent
Anonim

50 Cent's portfolio in de entertainmentindustrie bezit een vrij grote diversiteit. De zakenmagnaat uit Queens werd begin jaren 2000 beroemd als een hete hiphopster onder de vleugels van Dr. Dre en Eminem en verhief zijn carrière tot een geheel nieuw domein van acteren door de jaren 2010 Naast zijn miljoenen verkochte rapalbums, is 50 ook het brein achter enkele van de beste actie- en misdaadshows, waaronder Power en de daaropvolgende sequels.

Het is een hele reis geweest om te acteren voor de rapster. Voor iemand zonder formele opleiding in podiumkunsten, is 50 een geboren talent met acteervaardigheden die van nature komen. Zijn debuutfilm, Get Rich or Die Tryin, werd uitgebracht in 2005. Hier is een vereenvoudigde kijk op de tijdlijn van 50 Cents acteercarrière.

6 50 Cent richtte in 2003 G-Unit Films op

Voordat hij zijn acteerdebuut maakte, lanceerde 50 Cent in 2003 zijn productiebedrijf, G-Unit Films, om plaats te bieden aan alles wat 50 en zijn G-Unit-soldaten maakten. Het onafhankelijke bedrijf werd echter kortstondig ontbonden toen de rapper samenwerkte met Randall Emmett om een ander bedrijf op te richten, Cheetah Vision genaamd, maar hij bracht het in 2010 nieuw leven in. In hetzelfde jaar tekende hij ook een lucratieve deal voor 10 films ter waarde van $ 200 miljoen. Zoals opgemerkt door Rap Radar, ontving de rapper $20 miljoen voor elk project via Grindstone/Lionsgate.

5 50 Cent maakte zijn acteerdebuut in 2005

Twee jaar daarna werd de debuutfilm van 50 Cent, Get Rich or Die Tryin, voor het eerst vertoond. Geïnspireerd door zijn explosieve debuutalbum met dezelfde naam, is Get Rich or Die Tryin' een semi-biopic die het verhaal vertelt van een jonge man die vecht voor zijn leven nadat hij negen keer is neergeschoten, terwijl hij beschutting zoekt in de rap spel om aan zijn ongelukkige leven te ontsnappen. Het putte inspiratie uit Eminem's film 8 Mile uit 2002 en het persoonlijke leven van de jaren '50, en hoewel het negatieve recensies van de critici vergaarde, was het acteerdebuut van de rapper niet zo slecht.

4 50 Cent schreef ook scenario's voor verschillende films waarin hij speelde

Naast acteren hebben 50 ook enkele van zijn films geschreven. Zoals vermeld op zijn IMDb-profiel, schreef de rapper het scenario van de dramafilm All Things Fall Apart uit 2011 waarin hij extreem moest afvallen van 214 pond naar 160 in slechts negen weken van een gek dieet. De film zelf draait om een ambitieuze voetballer met indrukwekkende atletische capaciteiten terwijl hij vecht voor zijn leven tegen kanker. Het was geïnspireerd op de oude jeugdvriend van 50 Cent, die aan kanker is overleden; daarom was het project extreem dichtbij en persoonlijk voor hem.

"Ik had zoveel spieren dat het moeilijk voor me was om mijn definitie te verliezen, zelfs toen ik lichter en slanker werd. Ik begon te rennen om mijn eetlust te onderdrukken", herinnert hij zich zijn reis naar gewichtsverlies voor de film in een interview: "Tegen het einde was het echt moeilijk. Het was alsof ik niet dicht genoeg in de buurt kom van hoe mijn beste vriend er op dat moment uitzag voordat hij stierf, dan doe ik het verhaal geen recht."

3 Met 'Power' piekte de tv-carrière van 50 Cent tussen 2014 en 2020

Na een reeks tv-cameo's en een paar flops aan de kassa begon het hoogtepunt van de acteercarrière van de jaren 50 in 2014 toen hij samenwerkte met Courtney A. Kemp voor Starz' misdaaddramaserie Power. Hij speelde Kanan Stark gedurende de zes seizoenen van de serie tot 2020 en de daaropvolgende spin-offs, waaronder een die draait om zijn personage, Raising Kanan, in 2021.

"Ik voel me goed, en dan om de spin-off te laten optreden. Het aantal kijkers is hoger dan de originele show, zegt, het spreekt boekdelen", vertelde hij aan TV Fanatic over de spin-off. "Zoals de nostalgie van de jaren 90, de mode, gewoon het gevoel ervan, zelfs de muzikale keuzes, het voelt allemaal alsof de kinderen nu opgroeien en uitgaan in dit hele valsmuziekgeluid."

2 Het regiedebuut van 50 Cent kwam in 2019

Bovendien maakte 50 zijn allereerste uitstapje naar regisseursrollen voor tv-series in 2019. Hij regisseerde de derde aflevering van het zesde seizoen van Power genaamd "Forgot About Dre", een duidelijke knipoog naar het beruchte lied van zijn mentoren Dr. Dre en Eminem. Hij regisseerde vorig jaar ook de zevende aflevering van het eerste seizoen van Black Mafia Family.

Dat gezegd hebbende, het was echter niet de eerste keer dat hij achter de camera's diende. Hij regisseerde, schreef, produceerde en speelde ook in de misdaaddramafilm Before I Self Destruct uit 2009. Het vergezelde zijn vierde studioalbum met dezelfde naam.

1 Wat volgt er voor 50 Cent?

Dus, wat nu? Ondanks het naderen van de laatste fase van zijn carrière, hebben de verschillende ondernemingen van 50 Cent in entertainment hem op de een of andere manier overeind gehouden. Zijn recente serie, Black Mafia Family, is een enorme hit. Als uitvoerend producent en schrijver van de show neemt 50 zijn publiek mee in het leven van een van de gevaarlijkste kringen van drugshandel in de Verenigde Staten. Hij zal ook de hoofdrol spelen in de komende Expendables 4 naast Megan Fox, Sylvester Stallone, Jason Statham, Iko Uwais en meer.

Aanbevolen: