Een tijdlijn van de acteercarrière van Ice Cube

Inhoudsopgave:

Een tijdlijn van de acteercarrière van Ice Cube
Een tijdlijn van de acteercarrière van Ice Cube
Anonim

Ice Cube's carrière als entertainer is een manusje van alles. Hij schrijft zijn eigen raps, is eigenaar van een basketbalcompetitie, is een zakenmagnaat geworden en nog veel meer. De inwoner van Los Angeles werd in de jaren tachtig beroemd als de productieve schrijver voor rapgroep N. W. A, voordat hij onvermijdelijk uitviel met Eazy E en co, waardoor Cube zijn solocarrière als rapper begon. Sindsdien heeft de controversiële rapper tien studioalbums uitgebracht en miljoenen verkocht.

Hoewel Cube bekend staat om zijn geestige punchlines in zijn raps, is hij ook een zeer solide acteur in zijn eigen rechten. Net als collega-rappers Snoop Dogg, 50 Cent en meer, waagde Cube zich ook vele, vele jaren geleden aan acteren. Om het samen te vatten, hier is een vereenvoudigde tijdlijn van de acteercarrière van Ice Cube en wat de toekomst biedt voor de Lethal Injection-rapper.

6 Ice Cube ging acteren in 1991's 'Boyz n The Hood'

In 1991 waagde Cube zich aan het acteren in het redactionele debuut van wijlen John Singleton, Boyz n the Hood. Het misdaaddrama was de doorbraakrol die Cube's acteercarrière als nooit tevoren katapulteerde, en sindsdien heeft de rapper veel klassieke komedieprojecten binnengehaald. Toen de directeur in 2019 op 51-jarige leeftijd stierf aan een beroerte in het Cedars-Sinai Medical Center, bracht Cube hulde.

"Ik werd ontdekt door een meesterfilmmaker met de naam John Singleton. Hij maakte niet alleen een filmster van mij, maar maakte van mij ook een filmmaker. Er zijn geen woorden om uit te drukken hoe verdrietig ik ben om mijn broer, vriend te verliezen & mentor. Hij hield ervan om de zwarte ervaring naar de wereld te brengen ", ging de acteur op Twitter.

5 Ice Cube's Cult Classic 'Friday'-franchise begon in 1995

Een paar jaar later speelde Ice Cube samen met Chris Tucker in een andere buddy stoner-klassieker, Friday, over twee werkloze vrienden die proberen het te redden terwijl ze schulden hebben bij een lokale dealer. De film was een groot succes en vergaarde meer dan $ 27,4 miljoen van het budget van $ 3,5 miljoen.

Voor velen heeft Friday een cultstatus gekregen onder internetgebruikers, met vervolgen Next Friday en Friday After Next in respectievelijk 2000 en 2002. Er zijn gesprekken geweest over een aanstaande "Friday 4", maar de plotselinge dood van komiek John Witherspoon, die Willie Jones speelde in de franchise, hield het project tegen.

4 Ice Cube werd het gezicht van de 'Barbershop'-franchise

Een andere iconische rol die Ice Cube speelde, was Calvin Palmer in de Barbershop-franchise. De eerste twee films waren zo succesvol dat Showtime een sitcom-vervolg maakte, Barbershop: The Series, dat in augustus 2005 in première ging. Het ging verder met Barbershop 2: Back in Business hield op in 2004, waarbij Omar Gooding Cube verving om het personage uit te beelden. Een ander filmvervolg, Barbershop: The Next Cut, werd uitgebracht in 2016.

"Ik zie gewoon dat veel hard werken zijn vruchten afwerpt", vertelde Cube in 2004 aan IGN over het succes van zijn vervolg. "Ik ga niets als vanzelfsprekend beschouwen. Weet je, ik zeg altijd, wat vervolgfilms betreft, weet je waarom we geen betere film kunnen maken in plaats van gewoon zoveel te lenen van wat werkte in de eerste film?"

3 Hij speelde in '21 Jump Street' en zijn vervolg

Cube speelde in respectievelijk 2012 en 2014 ook in buddy cop-komedies 21 Jump Street en het vervolg, 22 Jump Street.

Hij tagde ook Kevin Hart voor Ride Along en het vervolg in respectievelijk 2014 en 2016. Alle films kregen positieve recensies van zowel fans als critici, met een totaal van ongeveer $ 811 miljoen van deze vier films! "Het wordt nooit oud. Werken met iemand als Kevin Hart verjongt op veel manieren. Hij is zo'n professional. Hij is zo goed", vertelde hij Collider over het werken met Kevin Hart en Tim Story, die eerder met Cube hadden gewerkt in de Barbershop-franchise.

2 Ice Cube Executive-geproduceerde N. W. A's biopic film 'Straight Outta Compton' in 2015

Hoewel Ice Cube bekend staat om zijn werk in komedies, heeft hij samen met collega-rapgroeplid Dr. Dre ook de biopic Straight Outta Compton uit 2015 van N. W. A. geproduceerd. De film navigeert door de ups en downs van 's werelds gevaarlijkste groep' en wint wereldwijd meer dan $ 201 miljoen aan kassa's. Interessant is echter dat Cube wordt gespeeld door zijn eigen zoon, O'Shea Jackson Jr., in deze film.

"Ik weet dat veel mensen dachten dat ik hem er gewoon in gooide omdat het kon", zegt Cube over de casting van zijn 24-jarige zoon, zoals verteld aan The Hollywood Reporter. "Maar dat was niet het geval. Ik wist dat hij hiervoor geschikt was."

1 Wat volgt er voor Ice Cube?

Dus, wat is de toekomst voor Ice Cube? De Hollywood-krachtpatser is misschien 52 jaar oud, maar hij vertoont geen tekenen van vertraging op korte termijn. Hij bereidt zich momenteel voor om zijn debuutalbum uit te brengen als een vierde van de Mount Westmore-supergroep naast Snoop Dogg, E-40 en Too Short in maart 2022. Over zijn acteercarrière gesproken, Ride Along 3 komt naar verluidt op zijn vroegst in 2023, en hij is hier om te blijven!

Aanbevolen: