Een tijdlijn van de acteercarrière van Snoop Dogg

Inhoudsopgave:

Een tijdlijn van de acteercarrière van Snoop Dogg
Een tijdlijn van de acteercarrière van Snoop Dogg
Anonim

Er zijn genoeg gevallen waarin rappers acteurs worden, en Snoop Dogg is daar een van. De rapster maakte zijn muzikale doorbraak in de jaren negentig door zijn samenwerking met voormalig Death Row-artiest Dr. Dre en verkocht binnen de eerste week meer dan 800.000 exemplaren van zijn debuutalbum Doggystyle, en de rest is geschiedenis.

Tot op de dag van vandaag heeft de trotse inwoner van Long Beach minstens 18 studioalbums uitgebracht als soloartiest en een overvloed aan onderscheidingen, waarmee hij zijn status in de rapgame als een van de OG's in het genre bevestigt. Hoewel hij in de eerste plaats bekend staat als rapper, heeft Snoop Doggs acteer-cv meer dan 200 credits, waaronder verschillende muziekvideo's. Om het samen te vatten, hier is een tijdlijn van belangrijke jaren in de acteercarrière van Snoop Dogg tot nu toe.

8 Snoop Dogg's acteerdebuut

In 1994 maakte Snoop Dogg zijn filmdebuut met Murder Was the Case, een korte film van 18 minuten geregisseerd door Dr. Dre. Het gaat over de fictieve versie van Snoop, die deals sluit met de duivel om te overleven nadat hij is neergeschoten. Niet slecht voor een debuut.

"Hij zag me als acteur. Hij zag meer potentieel in mij dan ik in mezelf zag. En het is grappig, want nadat hij stierf, begon ik veel filmrollen te krijgen, en ik voelde altijd dat 'Pac keek uit naar zijn na-zelfs nadat hij weg was, "herinnerde hij zich de tijd dat zijn overleden vriend Tupac Shakur hem in de acteerindustrie plaatste tijdens de Rock & Roll Hall of Fame inwijdingsceremonie 2017 van de rapper "California Love".

7 Snoop Dogg speelde in 2001 met Dr. Dre in een komische film

In 2001 sloot Snoop zich aan bij Dr. Dre voor de stoner-komediefilm The Wash. The Wash, geregisseerd door DJ Pooh, vertelt het verhaal van twee huisgenoten, Sean (Dre) en Dee Loc (Snoop), die proberen hun huur te betalen door in een wasstraat te werken. Veel A-list rappers waren betrokken bij de film, waaronder Eminem, Kurupt, Ludacris, Xzibit en zelfs voormalig NBA-superster Shaquille O'Neal.

In hetzelfde jaar waagde Snoop zich ook aan horrorfilms en speelde hij in een cultklassieker blaxploitation-film over een vermoorde gokker die uit de dood opstaat om te wreken. De film, getiteld Bones, was helaas een mislukking aan de kassa en verdiende $ 8,4 miljoen van zijn budget van $ 16 miljoen.

6 Snoop Doggs productiebedrijf

Snel vooruit naar 2005 lanceerde Snoop zijn eigen filmproductiebanner, Snoopadelic Films, onder MCA. Snoopadelic Films, gevestigd in Claremont, richt zich voornamelijk op films, documentaires en dvd's die verband houden met Snoop Dogg. Het bedrijf debuteerde in 2005 met Boss'n Up, een muziekfilm geïnspireerd op het in 2004 voor een Grammy genomineerde album R&G (Rythm & Gangsta): The Masterpiece van de rapper. Het draait om een dame-magneet kruidenier die voor het dilemma staat tussen de liefde van zijn leven of het najagen van een succesvolle carrière als pooier.

5 Hij speelde samen met collega-rapper Wiz Khalifa in 2012

Snoop Dogg is vooral bekend om zijn komische vertolkingen in films, waaronder zijn komische stoner-hit Mac & Devin Go to High School uit 2012. Met in de hoofdrol naast Wiz Khalifa als een van de titulaire duo's, werd Mac & Devin Go to High School gepand door critici.

"Het is iets om je te ontspannen en de dag door te komen; het is echt goede muziek. De muziek is van kwaliteit, ik heb er niet eens een titel voor, wat voor soort muziek het is, het is centric, "zei de rapveteraan over de film, terwijl hij het door Bruno Mars gekenmerkte soundtracknummer "Young, Wild, &Free" besprak.

4 Snoop Doggs worsteloptredens

Snoop is geen onbekende in enkele van de meest bizarre en schokkende optredens in Hollywood. Hij is uniek in zijn soort en een complete entertainer, en hij ging nog een stap verder door in de jaren 2010 te proberen entertainment te worstelen. Hij maakte verschillende optredens voor WWE, waaronder als ceremoniemeester tijdens WrestleMania XXIV in 2008. Later heeft het bedrijf hem ingewijd in de celebrity-vleugel van de WWE Hall of Fame tijdens WrestleMania 32 samen met Drew Carey, Mike Tyson, Mr. T, Donald Trump, Arnold Schwarzenegger, Kid Rock, Ozzy Osbourne en meer.

Snoop maakte onlangs echter een cameo-optreden in All Elite Wrestling en versloeg Serpentico tijdens een wedstrijd naast Cody Rhodes tegen Matt Sydal. AEW is ongetwijfeld de rivaal van WWE, dus de beslissing van de rapper werkte averechts op hem toen WWE hem kort na het optreden verbood.

3 Snoop Dogg In 'Pitch Perfect 2'

Snoop Dogg speelde een leuke cameo-rol in de film Pitch Perfect uit 2015, samen met Anna Kendrick en Hailee Steinfeld. In de film speelt de rapper zichzelf tijdens het opnemen van een kerstalbum in de studio waar Anna Kendricks personage Beca even stage loopt. Beca en Snoop werken zelfs samen aan een remix van een kerstliedje. Hoewel zijn rol niet groot was, voegde het zeker iets speciaals toe aan de film.

2 Snoop Doggs voice-over rollen

Snoops acteercarrière begint en eindigt niet alleen met rollen op het scherm, hij heeft ook zijn stem geleend aan veel producties. Hij vertolkt een futuristische Siri voor Hulu's drama Utopia Falls. De serie is een "Footloose meets Hunger Games tienerdrama." Snoop Dogg is ook de stem van Rev. Sugar Squires op F is for Family en van It op de nieuwe animatiefilm The Addams Family 2 (2021).

1 Wat volgt er voor Snoop Dogg?

Dus, wat is de toekomst voor Snoop Doggy Dogg? Ondanks dat hij zich in de laatste fase van zijn carrière bevindt, vertoont de rapster geen tekenen van vertraging op korte termijn. Vorig jaar vierde hij de stonercultuur door zijn 18e album uit te brengen, From tha Streets 2 tha Suites, met cameo vocals van The Eastsidaz, Mozzy, Kokane en meer.

Over zijn acteercarrière gesproken, Snoop Dogg heeft een overvloed aan opkomende projecten aan zijn horizon. Vorig jaar werd hij gespot op de set van Jamie Foxx' aankomende Netflix-film Day Shift en gecast als Scratch in John D. Eraklis' aankomende tekenfilm Pierre the Pigeon-Hawk.

Aanbevolen: