Een tijdlijn van Cara Delevingne's acteercarrière

Inhoudsopgave:

Een tijdlijn van Cara Delevingne's acteercarrière
Een tijdlijn van Cara Delevingne's acteercarrière
Anonim

In de afgelopen jaren heeft Cara Delevingne zich ontwikkeld van kindermodel tot een van de meest betaalbare namen in Hollywood. Cara, afkomstig uit Londen, Engeland, brak haar carrière door toen ze liep tijdens de New York Fashion Week in 2012 en nog zes shows tijdens de Milan Fashion Week naast vele grote namen. Sindsdien heeft ze haar carrière naar een heel nieuw niveau getild, al nam ze in 2016 wat tijd vrij van de catwalk.

Modelleren is echter niet de enige vaardigheid die het Britse model tot haar beschikking heeft. Tijdens haar modellenpauze merkten velen dat het uitbreiden van haar acteercarrière het motief was achter de beslissing. Dus, hoe werkt dat voor haar?

6 Cara Delevingne maakte haar tv-debuut in 2012

In 2012 zette Cara Delevingne zichzelf op de lijst van een andere model-turn-actrice. Het iconische model begon met een kleine rol in Anna Karenina, een historische verfilming van Leo Tolstoj's gelijknamige roman uit 1877. Hoewel haar rol als prinses Sorokina meestal niet-sprekend was, was Anna Karenina nog steeds een kritische succesfactor.

Naast de $ 68,9 miljoen bruto aan box office, kreeg de film zes nominaties bij de Satellite Awards, waaronder die voor beste actrice en beste bewerkte scenario. Het werd ook genomineerd voor Beste Cinematografie, Beste Originele Score, Beste Productieontwerp en Beste Kostuumontwerp bij de Oscar, en won de laatste. Haar tv-debuut kwam in 2014 in een aflevering van de Britse anthologiereeks Playhouse Presents.

5 Cara Delevingne's doorbraak in 'Paper Towns'

2013 markeerde een belangrijk jaar in Cara Delevingne's acteercarrière, aangezien ze wordt gecast als de love interest en het hoofdpersonage van Jake Schreier's coming-of-age Paper Towns. Paper Towns is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2008 en draait om twee jeugdvrienden als Quentin, gespeeld door Nat Wolff, op avontuur gaat om zijn verloren geliefde te vinden die hem een reeks cryptische berichten heeft achtergelaten.

Hoewel Paper Towns gemengde recensies ontving van de critici, genereerde Paper Towns $ 85,5 miljoen van een budget van $ 12 miljoen. Ze speelde in een ander coming-of-age-drama, Kids In Love, naast Will Poulter, Alma Jodorowski, Jamie Blackley en meer in 2016.

4 In 2016 waagde ze zich aan superheldenfilms

Cara Delevingne werd Enchantress, een van de superschurken in de kaskraker Suicide Squad uit 2016 van DC. Het bevat een all-star cast-lid, waaronder Will Smith (Deadshot), Jared Leto (The Joker), Margot Robbie (Harley Quinn, Jay Hernandez (El Diablo), Joel Kinnaman (Rick Flag) en meer.

Amanda Waller, gespeeld door Viola Davis, rekruteert superschurken die achter de tralies zitten om de wereld te redden in de nasleep van Supermans dood. De film was een commercieel succes, met een wereldwijde box office van 746 miljoen dollar op een budget van 175 miljoen dollar. De op zichzelf staande spin-off, The Suicide Squad, verscheen dit jaar in de theaters en streamingplatforms, zij het zonder Cara's personage.

3 'Valerian' was een kassabom

Je kent Cara Delevingne misschien ook als sergeant Laureline, de love interest van Valerian van Dane DeHaan in Luc Bessons bewerking van de Franse sciencefictionstripreeks Valérian en Laureline. Valerian and the City of a Thousand Planets pakt de 28e eeuw op als tijdachtergrond, terwijl de twee tortelduifjes tegen de klok moeten racen om de wereld te redden van een duistere kracht die Alpha en het universum bedreigt. Helaas, terwijl de film de duurste Europese onafhankelijke film ooit is geworden met een budget van $ 180 miljoen met all-star castleden, werd Valerian helaas bestempeld als een kassabom.

2 Cara Delevingne's nieuwste film

Dat gezegd hebbende, Cara Delevingne is nog steeds behoorlijk actief in de acteerindustrie, terwijl ze haar selectieve houding behoudt met de catwalkrollen waarin ze verschijnt. Haar nieuwste film, Life in a Year, kwam vorig jaar uit. De film, met in de hoofdrol Jaden Smith onder Will en Jada-Pinkett Smith's Overbrook Entertainment-vlag, vertelt het leven van een 17-jarige aspirant-rapper die zijn hele leven wil geven aan zijn stervende vriendin.

"Op dit moment komt het uit, het is gewoon zo'n gekke tijd. Die film, de hele betekenis ervan, het is heel echt", zei ze tijdens een interview. "Ik denk niet dat iemand deze film kan kijken zonder een traan in je ogen te krijgen, maar het maakt je ook aan het lachen, het laat je ook gewoon veel voelen. Ik denk dat dat zo belangrijk is."

1 Wat volgt er voor Cara Delevingne?

Dus, wat is de toekomst voor Cara Delevingne? Hoewel ze nog steeds kieskeurig is over modeshows, vertoont ze geen tekenen van vertraging in acteren. In 2019 onthulde The Hollywood Reporter exclusief dat het supermodel samenwerkt met rapper Machine Gun Kelly en Vince Staples voor een aanstaande overv althriller Punk als Lucy, met Sylvester Stallone op de stoel van de uitvoerend producent. Dus, wanneer is het project klaar?

"Punk volgt Peter (Vince Staples), die, na het ontvangen van een ontmoedigende afwijzingsbrief, op roadtrip gaat met een bemanning van vrijgevochten weglopers", luidt de officiële beschrijving. "Nadat Peter voor Lucy is gevallen, ontdekt hij al snel dat de bemanning die hem ooit heeft opgenomen een bende bankrovers is, vastbesloten om de moderne Robin Hoods te worden."

Aanbevolen: