De acteurs die Sherlock Holmes hebben gespeeld, gerangschikt op nettowaarde

Inhoudsopgave:

De acteurs die Sherlock Holmes hebben gespeeld, gerangschikt op nettowaarde
De acteurs die Sherlock Holmes hebben gespeeld, gerangschikt op nettowaarde
Anonim

Sherlock Holmes is een van de meest populaire fictieve personages aller tijden. Toen auteur Sir Arthur Conan Doyle het personage voor het eerst introduceerde in zijn roman A Study In Scarlet, had hij geen idee dat hij de basis legde voor een van de meest innemende detectiveseries ooit geschreven. Hij kon ook niet weten dat het personage zijn populariteit meer dan 100 jaar zou behouden! Het personage was zo populair toen hij voor het eerst werd geïntroduceerd dat toen Doyle probeerde het personage met pensioen te laten gaan door hem te vermoorden, het publiek zo verontwaardigd was dat hij weer tot leven werd gewekt in een andere roman. Het incident waarbij Holmes zijn dood "vervalste" is nu een klassiek onderdeel van de verhaallijn van het personage en is aangepast als onderdeel van de Sherlock Holmes-canon, samen met zijn tabaksverslaving, vioolspel en zijn notoir slechte sociale vaardigheden.

Aanpassingen van Sherlock Holmes varieerden van komisch tot dramatisch en er zijn honderden hoorspelen, toneelstukken, televisieshows en films geweest, allemaal dankzij de 5 romans en de eindeloze hoeveelheid korte verhalen die ons hebben gegeven de pijprokende detective met haviksneus. Het oudste bestaande beeldmateriaal van een Sherlock Holmes-film is de stomme film Sherlock Holmes Baffled uit 1900 en de acteur in de film is onbekend. Het zou bijna onmogelijk zijn om alle acteurs op te sommen die de afgelopen 100+ jaar Sherlock hebben gespeeld, dus we zullen ons concentreren op enkele van de meest recente en opmerkelijke, en kijken wie de rijkste is om ieders favoriete huurder van 221B Baker te spelen Straat.

12 Louis Hector - $1 miljoen

www.youtube.com/watch?v=40T5jCota7k

Uit respect moeten we de eerste man erkennen die ooit de detective op televisie speelde. Hector speelde de detective in een film genaamd The Three Garridebs, gemaakt voor NBC in 1937.

11 Sir Basil Rathbone - $1,5 miljoen

Na Cumberbach is Rathbone waarschijnlijk de meest iconische acteur die Sherlock Holmes heeft gespeeld, en hij was zeker degene die dat het meest deed. Hij speelde de detective meer dan een dozijn keer en speelde hem voor het eerst in de klassieke versie uit 1939 van The Hound of The Baskervilles.

10 Alan Napier - $1,5 miljoen

Aka Alfred Pennyworth in de Adam West Batman-serie, de ervaren Britse acteur speelde ook Holmes in 1949. Hij was in de bewerking van het Holmes korte verhaal The Speckled Band.

9 Milton Berle - $2 miljoen

De komische legende speelde slechts één keer de detective, maar het is opmerkelijk omdat het een van de eerste Amerikaanse televisieversies van Holmes was. Hij speelde het personage in een aflevering van Texaco Star Theatre in 1949.

8 Boris Karloff - $5 miljoen

De man die het monster van Frankenstein tot leven bracht, speelde Holmes in een aflevering van The Elgin Hour in 1955. De aflevering was een bewerking van het Holmes-verhaal, A Taste For Honey.

7 Peter Cushing - $10 miljoen

Fans van Star Wars zijn misschien geïnteresseerd om te weten dat de man die Grand Moff Tarkin speelde, ook een paar keer Sherlock Holmes speelde voor zowel televisie als film. Hij speelde bijvoorbeeld de detective in de verfilming van The Hound of The Baskervilles uit 1959, een van de meest populaire van de originele romans.

6 Johnny Lee Miller - $ 14 miljoen

Elementary duurde zeven seizoenen en de veramerikaniseerde versie van de detective werd gespeeld door Johnny Lee Miller. De show veranderde zijn sidekick, John Watson, in een vrouw genaamd Joan Watson, die werd gespeeld door Lucy Liu.

5 Henry Cavil - $40 miljoen

Ja, Superman was ooit ook Sherlock Holmes, en in tegenstelling tot elke andere Sherlock-interpretatie, was hij niet de hoofdpersoon of zelfs de held. In Enola Holmes probeert de zus van Sherlock hem de baas te worden en te laten zien dat zij de echte detective van de familie is. De film kwam uit in 2020. Millie Bobbie Brown speelt het dappere zusje van de detective.

4 Benedict Cumberbatch - $40 miljoen

De meest bekende versie van Sherlock in de recente geschiedenis. Cumberbatch bracht het personage tot leven in de baanbrekende BBC-serie. De show was een gemoderniseerde versie van de detective en de show was doordrenkt van realisme, en het was een van de weinige keren dat de personages erkenden dat Holmes autistisch was.

3 Sir Ian McKellen - $60 miljoen

Hij speelde maar één keer de detective op het witte doek, maar de X-Men-ster was voorbeeldig als een oudere versie van de detective in Mr. Holmes. Het is misschien wel een van de meer onderschatte interpretaties van het personage. We zien Holmes meestal als een jonge man of man van middelbare leeftijd, nooit in zijn herfstjaren.

2 Will Ferrell - $160 miljoen

Will Ferrell deed een komische versie van Sherlock met zijn vriend John C. Reilly als Watson in de film uit 2018, Holmes and Watson. De film werd kritisch gepand en een totale flop.

1 Robert Downey Jr - $300 miljoen

Het zou niet als een schok moeten komen dat RDJ de rijkste acteur tot nu toe is die Sherlock Holmes speelt. Een van de weinige keren dat een Amerikaan wordt gecast om een Brits personage te spelen, werd het werk van RDJ in de Guy Richie-filmaanpassingen Sherlock Holmes en A Game of Shadows zeer goed beoordeeld.

Aanbevolen: