De 10 acteurs die de meeste superhelden hebben gespeeld

Inhoudsopgave:

De 10 acteurs die de meeste superhelden hebben gespeeld
De 10 acteurs die de meeste superhelden hebben gespeeld
Anonim

Tussen het Marvel Cinematic Universe en DC's film- en tv-universum(s), zijn er momenteel waarschijnlijk meer superheldenrollen dan ooit in de geschiedenis van entertainment, punt uit.

Het spreekt vanzelf dat acteurs die aan de beschrijving voldoen, ernaar streven hun betrokkenheid bij superheldenfranchises te maximaliseren, waaronder de Big Two, minder bekende en op zichzelf staande stripboekfilms. Voor een handvol gelukkigen betekende dat meerdere superheldenrollen.

Hier is een blik op tien die tijdens hun carrière twee of meer superheldenkostuums hebben aangenomen.

10 Chris Evans heeft twee superhelden gespeeld, nog twee geuit en nog wat

Chris Evans heeft zeker zijn stempel gedrukt in de wereld van stripboekentertainment. Natuurlijk is er Steve Rogers/Captain America, en eerder was hij Johnny Blaze/Human Torch in de eerste van de noodlottige Fantastic Four-films. Chris was superkracht Nick Grant in Push (2009). Hij sprak de stem in van Casey Jones in de animatiefilm TMNT uit 2007, en hij zal Buzz Lightyear inspreken in een nieuwe Pixar-film. Chris krijgt een speciale vermelding voor zijn rol als held Curtis Everett in de film Snowpiercer, en superschurk Lucas Lee in Scott Pilgrim vs. The World.

9 Ryan Reynolds wil graag een paar van zijn superheldenrollen vergeten

Ryan Reynolds lijkt meerdere superhelden te hebben gespeeld om de juiste rol te vinden. Het is beroemd dat Reynolds zijn eigen superheldenverleden belachelijk maakte in scènes na de aftiteling in Deadpool 2, zijn meest succesvolle superheldrol tot nu toe. In de scène waarin hij het verleden kan veranderen, wist hij zijn bijdragen aan de X-Men-franchise uit. Daar speelde hij de spraakzame anti-superheld Wade Wilson/Weapon XI. Deadpool spotte ook met het krijgen van de hoofdrol in de slecht beoordeelde Green Lantern-film. Eerder speelde Reynolds Hannibal King in Blade Trinity en overleden detective Nick Walker in R. I. P. D.

8 Josh Brolin heeft verschillende moeilijke (super)helden gespeeld

Josh Brolin heeft zowel superheld (Cable in Deadpool 2) als schurk (Thanos in de Avengers-films) gespeeld in de MCU. Hij speelde de spookachtige cowboy Jonah Hex in de films met dezelfde naam, ook gebaseerd op een DC Comics-superheld.

Op de een of andere manier is Brolin in staat om de juiste combinatie van emotioneel getroebleerd en kickass-agressief tot in de perfectie te belichamen. Hij is eerder een held dan een super, maar Brolin speelde ook memorabel een jongere versie van Tommy Lee Jones Agent K in Men in Black 3.

7 Paul Bettany's genomen op eigenzinnige en interessante superheldenrollen

Paul Bettany heeft de gave om eigenzinnige - zelfs ultra-eigenzinnige - superhelden tot leven te brengen, soms in ongebruikelijke vormen. Hij was de stem en persoonlijkheid van Tony Stark's AI-interface/butler J. A. R. V. I. S. Hij werd de superheld Vision. Bettany speelde ook in de film Priest, gebaseerd op een Koreaans stripboek met dezelfde naam, en werd een engelachtige superheld in de rol van de aartsengel Michael in Legion. Met name speelde hij ook Dryden Vos, een niet helemaal menselijk lid van de Crimson Dawn in Solo: A Star Wars Story.

6 Doug Jones heeft meerdere onherkenbare rollen gespeeld

Veel fans van stripboeken hebben Doug Jones gezien en hielden van zijn werken zonder ooit zijn naam te kennen of hoe hij eruitziet. Zijn eerste rol als superheld was Pencilhead in Mystery Men, de film uit 1999. Jones' was de schurk en held Silver Surfer in 2007's Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer. Maar hij is ongetwijfeld het best bekend om zijn memorabele optreden als Abe Sapien in de Hellboy- en Hellboy II-films van Guillermo del Toro. Merk ook op: hij was Joey in Men in Black II en een van Penguins handlangers in Batman Returns.

5 Michael B. Jordan heeft twee superhelden gespeeld – en één memorabele superschurk

Michael B. Jordan maakte zo'n grote indruk in de rol van superschurk Killmonger in Marvel's Black Panther, dat het gemakkelijk is om zijn superheldenrollen te vergeten. Chronicle (2012) was een ongewone superheldenfilm gemaakt door Josh Trank met behulp van de found footage-truc.

Jordan is een van de vier vrienden die superkrachten krijgen nadat ze in contact zijn gekomen met een vreemd object. Trank deed opnieuw een beroep op Jordan toen hij de 2015 Fantastic Four-reboot regisseerde. Daar speelde Jordan Johnny Storm/The Human Torch in een helaas onmemorabele film.

4 Scarlett Johansson krijgt speciale vermelding

Scarlett Johansson maakt de perfecte Black Widow - menselijk, ja, maar zeker super in bekwaamheid en sluwe intelligentie. Hoewel de casting voor enige controverse zorgde, nam ze ook de rol op zich van majoor Motoko Kusanagi in de live-actionversie van Ghost in the Shell. Als de eerste menselijke 'geest' gevangen in een volledig synthetisch lichaam, is Kusanagi de letterlijke belichaming van een bovenmenselijke. Ze krijgt een speciale vermelding voor haar rol als sexy aartsvijand Silken Floss in The Spirit, een film van Frank Miller uit 2008 gebaseerd op een stripboekbewerking.

3 Michael Jai White heeft het allemaal gedaan in superheldenfilmpjes

De film deed het niet zo goed, maar Michael Jai White was perfect in de rol van Al Simmons/Spawn in de film uit 1997 over de duistere superheld. Hij verscheen als Bronze Tiger in Arrow van 2013-2019, een rol die hij weer zal opnemen in Batman: Soul Of The Dragon, een animatiefilm die in 2021 uitkomt. Soldier-films, samen met Silver Hawk, een Hong Kong-film met Michelle Yeoh, de stem van Doomsday in de JL TV-serie, en speelde schurk Gambol in The Dark Knight.

2 De pech van Brandon Routh met Superman werd geweldig als het atoom

Brandon Routh had zeker de looks om de Superman-franchise over te nemen in de film van Bryan Singer uit 2006. Maar alle plannen voor een voortzetting van de franchise stierven met tegenvallende inkomsten uit de kassa. In de daaropvolgende jaren zou Routh The Atom inspreken in video's, games en tekenfilmseries. Hij maakte de sprong naar live-tv met de Arrow-serie in 2014. Deze keer hield zijn geluk stand en zijn optredens op Arrow breidden zich uit tot het spelen van Ray Palmer/The Atom/Neron op Legends of Tomorrow, The Flash, en zelfs reprised superman in de Oneindige Crisis-crossover.

1 Ben Affleck speelde twee superhelden en een superheldacteur

Ben Affleck speelde de eerste filmische versie van Matt Murdock alias The Daredevil in de film uit 2003. De film kreeg gemengde recensies, maar een langere - en R-rated - director's cut kreeg betere reacties van het publiek. Een vervolg was gepland, maar toen Jennifer Garner's Elektra werd gebombardeerd, werden die plannen geschrapt. Hij nam op gedenkwaardige wijze de cape van Batman op zich in Zack Snyder's Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League, inclusief de tv-miniserie 2021. Hoewel het niet per se een superheldrol is, speelde hij ook George Reeves, de originele Superman-acteur, in Hollywoodland.

Aanbevolen: