10 acteurs onthullen hun favoriete rollen die ze ooit hebben gespeeld

Inhoudsopgave:

10 acteurs onthullen hun favoriete rollen die ze ooit hebben gespeeld
10 acteurs onthullen hun favoriete rollen die ze ooit hebben gespeeld
Anonim

Het publiek houdt doorgaans van hun favoriete A-listers vanwege hun beroemdste rollen: Matthew McConaughey voor True Detective, Leonardo DiCaprio voor The Wolf of Wall Street en Natalie Portman voor V voor Vendetta. De acteurs zijn echter niet per se de grootste fans van de rollen die hen veel roem en fortuin opleverden. Veel van hen geven de voorkeur aan kleinere rollen of optredens vanaf het begin van hun carrière.

Afgaande op hun favoriete rollen, waarderen sommige acteurs het zeker als ze worden uitgedaagd of als ze veel creatieve vrijheid krijgen. En als ze een personage spelen dat ze als kind verafgoodden, nou, zo'n rol wordt automatisch meteen als favoriet beschouwd.

10 James McAvoy: De kronieken van Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast

James McAvoy De Kronieken van Narnia De leeuw, de heks en de kleerkast
James McAvoy De Kronieken van Narnia De leeuw, de heks en de kleerkast

De hadsome Split-ster geeft duidelijk niet om uiterlijkheden: zijn favoriete rol was Mr. Tumnus in The Chronicles of Narnia. Hij hield van het verhaal toen hij een kind was en was meer dan opgewonden om een van de personages te spelen die zijn jeugd vorm gaven.

9 Arnold Schwarzeneger: Kleuterschoolagent

Arnold Schwarzeneger Kleuterschool Cop
Arnold Schwarzeneger Kleuterschool Cop

Arnold Schwarzenegger werd beroemd dankzij rollen in actiefilms, zoals The Terminator, Predator en Commando. Hij had niet heel veel regels in die films, dus het is geen wonder dat hij zijn rol voor Kindergarten Cop veel spannender en bevredigender vond.

De komedie met Schwarzenegger en Joyce Palmieri kwam uit in 1990. Schwarzenegger speelde een undercoveragent die moest poseren als kleuterjuf om een crimineel te pakken te krijgen.

8 Jeff Bridges: The Big Lebowski

The Big Lebowski Jeff Bridges
The Big Lebowski Jeff Bridges

The Big Lebowski van de gebroeders Coen is een van de meest spraakmakende komedies aller tijden en volgt het titulaire personage op een merkwaardige reis, vol situationele humor.

Jeff Bridges hield zo veel van deze film dat hij zijn band ("The Abiders") zelfs noemde naar een van de beroemdste regels die zijn stoïcijnse personage zei: "The Dude abides".

7 Samuel L. Jackson: The Long Kiss Goodnight

Samuel L. Jackson De lange kus welterusten
Samuel L. Jackson De lange kus welterusten

Samuel L. Jackson speelde in een breed scala aan films. Van Tarantino's cultklassieker Pulp Fiction tot de hilarische Snakes on the Plane, hij slaagde er voortdurend in om de harten van fans over de hele wereld te veroveren.

De filmrol die hij zich herinnert met de dierbaarste herinneringen is Mitch Henessy uit The Long Kiss Goodnight. Het is een door vrouwen geleide actiefilm: Geena Davis speelt een geheugenverlies die op zoek is naar haar ware identiteit.

6 Keanu Reeves: Constantine

John Constantine Keanu Reeves
John Constantine Keanu Reeves

Het is misschien niet een van de beste Keanu Reeves-films, maar Constantine was de film waar deze relaxte superster het liefst aan werkte. Hij houdt van zijn stripboeken, dus het is geen wonder dat hij dolgelukkig was om te transformeren in de cynische superheld van Alan Moore.

5 Gary Oldman: JFK

Gary Oldman JFK
Gary Oldman JFK

JFK van Oliver Stone is een van de films die in 2021 30 jaar oud werd. Gary Oldman speelde Lee Harvey Oswald, de beruchte JFK-moordenaar die werd vermoord op weg naar de provinciegevangenis.

Gary Oldman moest veel van zijn eigen onderzoek naar zijn karakter doen. Hij ontmoette zelfs de familie van Oswald om hem beter te leren kennen. Geen wonder dat het zijn favoriete rol was: hij legde er echt zijn hart en ziel in.

4 Viola Davis: Law & Order

violA DAVIS WET EN ORD
violA DAVIS WET EN ORD

Law & Order zag door de jaren heen een breed scala aan beroemde gasten. Toen ze in 2002 in Law & Order verscheen, was Viola Davis nog nauwelijks een ster. Ze won een Academy Award en BAFTA voor Fences in 2016 en een Emmy voor How to Get Away with Murder in 2015. Veel fans weten niet dat ze er echt spijt van had dat ze The Help had gedaan, omdat ze gelooft dat het complot problematisch is.

Ze beweert dat haar kleine rol in de populaire NBC-show tot op de dag van vandaag haar favoriet blijft. Davis gaat echter nog lang niet met pensioen, dus misschien verandert ze in de toekomst van gedachten.

3 Drew Barrymore: 50 eerste dates

Adam Sandler 50 eerste dates
Adam Sandler 50 eerste dates

Drew Barrymore speelde graag Lucy Whitmore, een jonge vrouw met een hersenletsel. Henry Roth (Adam Sandler) nam haar mee uit op een date en toen hij zich realiseerde dat ze zich niets herinnert, besloot hij haar steeds weer mee uit te nemen.

Ondanks het succes is deze romantische komedie eigenlijk best verschrikkelijk. Roths bedoelingen zijn misschien goed, maar zijn acties zijn helaas ronduit roofzuchtig.

2 Matthew McConaughey: versuft en verward

Verdwaasd en verward Matthew McConaughey
Verdwaasd en verward Matthew McConaughey

Matthew McConaughey is het meest bekend om zijn uitzonderlijke werk aan True Detective en Interstellar, maar voordat hij meer 'serieuze' rollen begon te krijgen, werd hij vaak gecast in komedies. Dazed And Confused is een coming-of-age-komedie uit 1993 en wordt beschouwd als de eerste opmerkelijke rol van de acteur.

McConaughey speelde de rol van David Wooderson, een 20-jarige die nog steeds omgaat met middelbare scholieren. Het was waarschijnlijk een leuke rol om te spelen en ook niet te veeleisend.

1 Emma Watson: The Harry Potter Saga

Emma Watson Harry Potter
Emma Watson Harry Potter

Emma Watson dankt haar succes aan Hermelien Griffel, de slimme en hardwerkende vriendin van Harry Potter. Ze werd gegoten op de jonge leeftijd van negen. Ook al was ze nog maar een klein meisje, ze wilde echt gecast worden omdat Hermione haar rolmodel was. Acht films en tien jaar later is ze bijna synoniem met het geliefde fictieve personage.

Omdat ze het in haar tienerjaren te druk had, volgde ze pas een hbo-opleiding nadat ze klaar was met werken aan de Harry Potter-films.

Aanbevolen: