Dit is waarom Steven Spielberg zijn salaris voor deze film afwees

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Steven Spielberg zijn salaris voor deze film afwees
Dit is waarom Steven Spielberg zijn salaris voor deze film afwees
Anonim

Steven Spielberg is een van 's werelds beroemdste regisseurs. In de loop van zijn carrière regisseerde hij blockbuster-hits zoals Jaws in 1975, Jurassic Park in 1993 en de Indiana Jones-franchise in de jaren tachtig. Zijn succes als filmregisseur heeft ertoe bijgedragen dat Spielberg een verbluffend vermogen van $ 3,7 miljard heeft verdiend, volgens Forbes.

Spielberg heeft het grootste deel van zijn geld verdiend met films, waarbij de meest winstgevende onder hen miljoenen dollars verdiende. Zijn meest winstgevende film, Jurassic Park, heeft zelfs meer dan $1 miljard verdiend!

Er was echter één Spielberg-film waar de regisseur geen geld aan verdiende. Het was niet dat de film niet succesvol was, maar Spielberg nam de beslissing om zijn salaris op ethische basis af te wijzen. Hij onthulde dat alle financiën die met de film worden verdiend, 'bloedgeld' zouden zijn. Blijf lezen om erachter te komen voor welke film Steven Spielberg niet is betaald en waarom.

Steven Spielberg's regiecarrière

Steven Spielbergs naam staat synoniem voor uitmuntendheid op het gebied van regie. De legendarische filmmaker heeft ongekend succes geboekt in zijn carrière als regisseur. Tot zijn beroemdste films behoren Jaws, uitgebracht in 1980, E. T.: The Extra-Terrestrial, uitgebracht in 1982, en Saving Private Ryan, uitgebracht in 1998.

Steve Spielberg regisseerde ook de krachtige Holocaust-film Schindler's List, uitgebracht in 1998.

‘Schindler’s List’

Schindler's List vertelt het waargebeurde verhaal van Oskar Schindler, een Duitse man die tijdens de Holocaust het leven van 1200 Joden redde. In de film is te zien hoe Schindler, gespeeld door een toen nog relatief onbekende Liam Neeson, de Joden in zijn fabrieken tewerkstelt om te voorkomen dat ze worden vermoord in de nazi-vernietigingskampen.

Samen met Liam Neeson schittert Schindler's List ook met Ben Kingsley als Itzhak Stern en Caroline Goodall als Emilie Schindler. Ralph Fiennes speelt de centrale schurk van de film, de nazi-kampcommandant Amon Goeth, terwijl Embeth Davitdz Helen Hirsch speelt, een joodse vrouw die in dienst is als huishoudster van Amon Goeth.

Hoe presteerde ‘Schindler’s List’ aan de kassa?

Schindler's List was succesvol aan de kassa en bracht meer dan $ 320 miljoen op. Het presteerde ook goed bij de 66e Academy Awards en is de best beoordeelde film van Steven Spielberg op IMDb.

Iets dat fans misschien niet weten over deze film, is dat hij werd genomineerd voor 12 Oscars en er zeven won. Steven Spielberg won de Oscars voor Beste Film en Beste Regisseur. Schindler's List sleepte ook prijzen in de wacht voor de beste muziek (originele partituur) en de beste cinematografie.

Waarom Steven Spielberg zijn 'Schindler's List'-looncheque afwees

Ondanks het succes van Schindler's List koos Steven Spielberg ervoor om zijn deel van de film af te wijzen. Volgens Mental Floss besloot de regisseur dat de inhoud van de film te ernstig was en dat het verhaal te belangrijk voor hem was om het met financiën in het achterhoofd te hebben gemaakt.

Spielberg gaf zijn hele salaris op voor de film, samen met alle opbrengsten die hij in de toekomst zou maken, en zei dat alle persoonlijke winsten van de film "bloedgeld" zouden zijn.

Waar is het salaris van Steven Spielberg gebleven?

In plaats van het aanzienlijke salaris voor zichzelf te nemen, gebruikte Spielberg de winst van de film om in 1994 de USC Shoah Foundation op te richten. De stichting verzamelt persoonlijke herinneringen en audiovisuele interviews van Holocaust-overlevenden om hen te herinneren.

Steven Spielberg wilde eerst geen 'Schindler's List' maken

Schindler's List is een van de meest succesvolle en gedenkwaardige films van Steven Spielberg. Het verhaal is ook ongelooflijk belangrijk. Maar de regisseur wees het aanbod om de film te maken eerst af.

Een van de meest fascinerende feiten over Schindler's List is dat Spielberg het verhaal van Oskar Schindler voor het eerst hoorde in de jaren tachtig, maar tien jaar lang aarzelde om ernaar te handelen. Mental Floss onthult dat hij niet het gevoel had dat hij "voorbereid of volwassen genoeg was om een film over de Holocaust aan te pakken."

In plaats van zich aan te melden om het zelf te regisseren, probeerde Spielberg andere regisseurs te vinden om het project op zich te nemen. Hij vroeg regisseur Roman Polanski, aangezien Polanski zelf een Holocaustoverlevende is en zijn moeder verloor in het kamp Auschwitz.

Polanski wees het aanbod af, maar maakte later de film The Pianist uit 2002, over een Poolse pianist die zijn familie verliest in de Holocaust en zich verschuilt in het door oorlog verscheurde Warschau om te overleven. Polanski is nu een voortvluchtige van het Amerikaanse strafrechtsysteem en is naar Parijs gevlucht om gevangenisstraffen voor een misbruikzaak te voorkomen.

Spielberg bood ook de kans om Schindler's List te sturen naar Sydney Pollock, die slaagde. Martin Scorsese, een andere legendarische regisseur, accepteerde het aanbod om de film te regisseren. Toen de film zich echter in de pre-productie bevond, realiseerde Steve Spielberg zich plotseling dat hij klaar was om hem te regisseren.

Hij verruilde Martin Scorsese de rechten op de remake van Cape Fear, die hij aan het ontwikkelen was. Scorsese maakte vervolgens Cape Fear terwijl Spielberg de regie van Schindler's List overnam.

Aanbevolen: