Waarom Jim Carrey deze ster afwees voor 'Dumb and Dumber' en in plaats daarvan Jeff Daniels cast

Inhoudsopgave:

Waarom Jim Carrey deze ster afwees voor 'Dumb and Dumber' en in plaats daarvan Jeff Daniels cast
Waarom Jim Carrey deze ster afwees voor 'Dumb and Dumber' en in plaats daarvan Jeff Daniels cast
Anonim

Lang geleden uitgebracht in 1994, we weten niet helemaal zeker wat de verwachtingen waren voor de klassieker 'Dumb and Dumber'.

Budgettechnisch gezien heeft de studio de bank niet kapot gemaakt, het had een limiet van $ 17 miljoen. Het zou dat aantal aan de kassa verbrijzelen, met een bijna $ 250 miljoen. De hardcore fanbase kan je vertellen dat het succes zou volgen nadat het in de theaters was verschenen.

De film wordt tot op de dag van vandaag aanbeden, en een enorme reden waarom heeft te maken met zowel Jim Carrey als Jeff Daniels.

Zelfs met alle geweldige films die hij in het verleden maakte, werd Jim altijd het meest gevraagd naar een 'Dumb and Dumber'-vervolg, en eindelijk, een paar jaar geleden, begrepen fans het.

Hoe geweldig alles ook bleek te zijn, het had heel anders kunnen zijn. In eerste instantie werd gedacht aan een geheel andere cast. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Jeff Daniels in de eerste plaats door zijn mensen werd ontmoedigd om auditie te doen.

Zelfs toen hij de rol kreeg, was de studio nog steeds onzeker. Uiteindelijk werd onthuld dat Jim Carrey een grote rol speelde in zijn casting.

Laten we eens kijken wie er nog meer in aanmerking kwamen voor de rol en waarom Carrey koos voor Jeff Daniels, iemand die op dat moment niet veel had bewezen in de wereld van comedy.

Daniels werd ontmoedigd om auditie te doen

Het grootste deel van zijn carrière jaagde Jeff Daniels op een Oscar, werkende films van het serieuze genre. Toegegeven, hij dacht niet dat zijn carrière stand zou houden en op dat moment onthult hij met Daily News dat hij nadacht over het leven na het acteren.

“Ik wist niet hoe ik kinderen moest opvoeden in New York of Los Angeles, maar thuis in Michigan wel. Dus ik zei tegen mijn vrouw: 'Laten we teruggaan naar Michigan',' zegt hij.

“Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat mijn carrière stand zou houden. Carrières niet. Ik dacht niet dat ik de looks had; dus ik dacht als het voorbij is, laten we dan al thuis zijn. Fataal gezien dacht ik dat ik nog vijf jaar zou krijgen, en dan zou ik iets anders kunnen doen.'

Hij wilde dingen door elkaar halen, en auditie doen voor een rol naast Jim Carrey deed precies dat. Ondanks de uitkomst, verklaarden zijn mensen dat het zijn carrière voorgoed zou doden. Daniels geeft toe dat het precies het tegenovergestelde deed.

"Dat heeft me nog 10 jaar gekost."

Hoewel hij de rol kreeg, was het in het begin niet gemakkelijk. De studio was nog steeds niet zeker van Daniels en er werden andere namen overwogen.

Nicolas Cage, Robe Lowe en Gary Oldman We worden allemaal beschouwd

Laten we eerlijk zijn, de film is niets zonder Carrey en Daniels op de voorgrond. In het begin werden veel namen overwogen. Er wordt aangenomen dat Nicolas Cage eigenlijk voor Jim Carrey's rol was. Andere namen waren ook in de mix, zoals Martin Short en Steve Martin.

Wat betreft de rol van Harry, dat veroorzaakte enige ernstige verwarring. De studio wilde een komische acteur, namen als Rob Lowe en Chris Elliot werden als haalbare opties beschouwd. Gary Oldman was ook een donkere naam voor de rol.

Daniels kreeg het optreden, maar de studio was nog steeds niet overtuigd, in tegenstelling tot Jim en de makers, die wisten dat Jeff perfect was voor de rol.

In het begin nam Daniels scènes alleen op, zodat de studio zijn vaardigheden beter kan begrijpen. Onderweg steunde Carrey Jeff alleen maar. Er is een specifieke reden waarom Carrey Jeff boven iemand anders wilde hebben en uiteindelijk kreeg hij zijn zin.

Jim wilde geen komische acteur

De studio wilde nog een komische acteur voor het project. Carrey had een andere visie, hij wilde dat een echte gevestigde acteur tijdens de film op zijn manieren zou reageren en niet zou proberen de donder te stelen in een ondersteunende rol.

Dat is precies wat Daniels naar de tafel bracht. Jeff gaf met EW toe dat dit de belangrijkste reden was dat hij de rol kreeg.

“Kijk eens op wie ik mag reageren. Jim is een komisch genie."

"Er waren komieken die het wilden, maar hij wilde een acteur die hem zou laten luisteren omdat hij wist dat het pingpong was, het was heen en weer", legde Daniels uit. "Dus ik liet hem gewoon leiden, en [Daniels' personage] Harry Dunne had een vertraging van een halve seconde op wat [Carrey's personage] Lloyd ook zou doen." [EMBED_TWITTER]1415094166317518848[/EMBED_TWITTER]Jim kreeg zijn zin en de film was een enorme hit. de twee belangrijkste sterren. Jim is niet voor niets een genie. Bronnen: EW, Cheat Sheet & Daily News

Aanbevolen: