Hoe Donald Trump zijn fotograaf in het Witte Huis oplichtte

Inhoudsopgave:

Hoe Donald Trump zijn fotograaf in het Witte Huis oplichtte
Hoe Donald Trump zijn fotograaf in het Witte Huis oplichtte
Anonim

Donald Trump blijft tegenwoordig de krantenkoppen halen omdat hij voortdurend wordt onderzocht op "aanzienlijk bewijs" van fraude. Een analist zei zelfs dat hij nu misschien op faillissement afstevent. Alleen al in 2021 verloor hij $ 600 miljoen van zijn aanvankelijke vermogen van $ 3,1 miljard. Onlangs zijn meer details over de vermeende fraude van de voormalige POTUS aan het licht gekomen. Een daarvan was de keer dat hij zijn eigen Witte Huis-fotograaf oplichtte… Dit is wat er echt gebeurde.

Hoe Donald Trump zijn Witte Huisfotograaf oplichtte

Tegen het einde van het presidentschap van Trump liet zijn hoofdfotograaf van het Witte Huis, Shealah Craighead, de assistenten van de president weten dat ze van plan was een boek te publiceren met foto's die ze tijdens de zittingsperiode heeft gemaakt. Trump vroeg toen van tevoren "om een deel" van het boek. Craighead kreeg zelfs te horen dat hij moest wachten met publiceren om plaats te maken voor het eigen boek van The Apprentice-ster, waarin hij ook haar foto's zou gebruiken. The Times merkte op dat Trump de fotograaf altijd zou beledigen. "Meneer Trump zei soms beledigende dingen over mevrouw Craighead", schreven ze. "Andere gasten van het Witte Huis vertellen dat hij haar vaardigheden als fotograaf in twijfel trok, waardoor andere aanwezige functionarissen en fotografen van het Witte Huis werden verrast."

Craighead heeft haar boek nooit kunnen publiceren terwijl Trump het zijne kon uitbrengen. Het heet Onze reis samen. De fotograaf werd nooit gecrediteerd voor al haar foto's die in zijn boek werden gebruikt. Ze werd alleen genoemd in de dankbetuigingen. Toen schreef Trump dit bijschrift onder een foto van House Speaker Nancy Pelosi: "Ze schreeuwde en beefde als een blad, ze is verdomd gek, vandaar de naam 'Crazy Nancy'." We zijn er zeker van dat Craigheads boek dat zou doen. heb nog nooit zulke smakeloze bijschriften gehad.

Volgens zijn woordvoerder Taylor Budowich besloot de miljardair zijn eigen boek uit te brengen vanwege zijn obsessie met fotoselectie. "President Trump heeft altijd oog gehad voor mooie en boeiende curatie, die tot leven kwam door de pagina's van zijn boek", zei Budowich. Zoals Times meldde, was Trump inderdaad hands-on bij het kiezen van foto's van zichzelf die openbaar werden gemaakt.

"Mr. Trump, zeiden voormalige medewerkers van het Witte Huis, was intensief betrokken bij het selecteren van foto's van zichzelf die voor het publiek zouden worden vrijgegeven", schreef de uitlaatklep. "Mevrouw Grisham herinnert zich hoe hij tijdens lange vluchten op Air Force One vaak tijd vrijmaakte om mappen met foto's te bekijken, nadat hij had geëist dat ze eerst werden afgedrukt, zodat hij ze kon vasthouden, en de winnaars één voor één kon uitkiezen."

Volgens de uitgeverij van Trump, mede opgericht door Donald Trump Jr., verkocht Our Journey Together 300.000 exemplaren. Met niet-ondertekende boeken die $ 75 per stuk kosten en ondertekende boeken die $ 230 oplopen, zou de totale verkoop minstens $ 20 miljoen bedragen. De ex-president krijgt een deel van de boekverkoop bovenop het deel dat hij vroeg van Craigheads voorschot voor haar project. De fotograaf weigerde haar gevoelens over de kwestie te uiten, maar haar collega's lieten zich niet weerhouden om Trump te bekritiseren.

"Shea is een zeer getalenteerde fotograaf en dit was echt al haar harde werk", zei Grisham over de fotograaf. "Ik blijf maar denken: wat jammer dat hij er nu eigenlijk van profiteert. Maar nogmaals, dit is de man die op dit moment petten en allerlei dingen aan het sjouwen is om geld in te zamelen voor zichzelf." Eric Draper, de hoofdfotograaf van het Witte Huis van George W. Bush, gaf ook commentaar op de zaak. "Het is een klap in het gezicht. Ik zou teleurgesteld zijn als ik in haar schoenen stond", zei hij.

Waarom Shealah Craighead Donald Trump niet kan aanklagen over het boek

Volgens de Times is er helaas geen enkele wet die Trump verbiedt om de foto's van Craighead te gebruiken, samen te stellen of te publiceren. Ze wezen er echter op dat de meeste presidenten zich afmelden voor dergelijke projecten, vooral als hun belangrijkste fotografen interesse hebben getoond in het publiceren van hun eigen boeken. Omdat Trump blijft verdienen aan Craigheads foto's in zijn boek, is de fotograaf niet langer van plan haar eigen boek uit te brengen.

"Ik blijf zo apolitiek mogelijk, aangezien ik een neutrale historische documentairemaker ben", zei de fotograaf over haar stilzwijgen over de zaak. "Door neutraal te blijven, kan ik een scherp waarnemer blijven." Ondertussen hebben veel mensen hun steun uitgesproken voor Craighead. "De fout van Shealah Craighead was om @Trump van tevoren over haar boek te vertellen." een schreef op Twitter. "Toen hij een kans rook om geld te verdienen, greep hij die van haar. Waarom? Omdat hij geen miljardair is en wanhopig op zoek is naar geld."

Een andere fan grapte: "Natuurlijk, hoofdfotograaf van het Witte Huis, Shealah Craighead, neem je wraak en veel meer! Laat je foto's vrij van Trump toilet-tweeting, Melania zonder make-up of in coïtus-onderbrekingen met een SS-agent, of close-ups van Trump's eland-klauw nek."

Aanbevolen: