Een kijkje in het leven van Billie Joe Armstrong buiten Green Day

Inhoudsopgave:

Een kijkje in het leven van Billie Joe Armstrong buiten Green Day
Een kijkje in het leven van Billie Joe Armstrong buiten Green Day
Anonim

Billie Joe Armstrong is niet zomaar een doorsnee rockster. Hij richtte de rockband Green Day op met oude vriend Mike Dirnt in de jaren tachtig, waar hij fungeert als frontman en leadgitarist. Het paar bracht hun punk Bay Area-roots naar de mainstream, en de band wordt voortdurend gecrediteerd als een van de pioniers van de mainstream-popularisering van punkrock onder Amerikanen.

Er zijn echter zoveel verhalen te vertellen over Billie Joe Armstrong buiten zijn ondernemingen met Green Day. Hij is ook een ondernemer in hart en nieren, een muziekmanager en een onbezongen held van de LGBTQ-gemeenschap. Om het samen te vatten, hier is een kijkje in het leven van Billie Joe Armstrong buiten Green Day, en wat de toekomst in petto heeft voor de powerhouse rockster.

6 Billie Joe Armstrong richtte in 1997 een platenlabel op

Terwijl Green Day steeds populairder werd, richtte Billie Joe in 1997 een platenlabel op. Met de naam Adeline Records, was de frontman mede-oprichter van het imprint Pat Magnarella, de manager van Green Day. Gedurende de loop van de decennia heeft Adeline Records veel rock- en punkacts gehuisvest, waaronder Green Day zelf en hun zijprojecten, Jesse Malin, White Wives en meer. Helaas heeft Pat Magnarella na meer dan 20 jaar afscheid genomen van Green Day, wat hen ertoe bracht het label in 2017 voorgoed te sluiten.

5 Billie Joe Armstrong en Pinhead Gunpowder

Naast Green Day en zijn nevenprojecten, heeft Billie Joe Armstrong ook gediend als zanger en gitarist voor een punkrockband genaamd Pinhead Gunpowder. De band, opgericht in East Bay in 1991, bestaat uit Aaron Cometbus, Bill Schneider en Jason White. Tot dit schrijven heeft Pinhead Gunpowder in 1997 één studioalbum uitgebracht genaamd Goodbye Ellston Avenue en acht extended play. Helaas dateert hun laatste live-optreden uit 2010 en is de toekomst van de band momenteel onzeker.

4 Billie Joe Armstrong en Green Day Coffee

Billie Joe is meer dan alleen een zangeres. Hij is ook een ondernemer en hij stelde zijn vaardigheden op de proef in 2015, toen hij samen met zijn Green Day-landgenoot Mike Dirnt Oakland Coffee Works oprichtte. Het paar wilde ook "de planeet redden" door hun milieuvriendelijke initiatief met dit bedrijf. Ze verkopen biologische koffiebonen en gebruiken in massa geproduceerde composteerbare zakken en pods.

“We zeiden: laten we het doen, maar laten we het op een geweldige manier doen. Laten we leren, 'legde Dirnt uit. "Er was veel nederigheid bij het leren over zaken als verpakkingen."

3 Billie Joe Armstrong's album weg van Green Day

Billie Joe Armstrong heeft ook deuntjes uitgebracht als solist. In 2013 sloot hij zich aan bij jazz/popzangeres Norah Jones voor een verzameling traditionele liedjes en een herinterpretatie van het album Foreverly uit 1958 van The Everly Brothers. In een interview met Stereogum zei de Green Day-zanger dat de samenwerking begon toen hij Norah ontmoette tijdens een evenement met Stevie Wonder.

"Dus mijn vrouw zei: 'Waarom laat je Norah Jones het niet doen?' en ik had zoiets van, 'Nou, ik ken haar een beetje.' Nou, ik bedoel, we hadden Stevie Wonder gemeen", zei hij volgens Digital Spy. "En dus belde ik haar en ze zei ja. Dus het was een beetje als een… nou, ik blijf zeggen dat het een beetje als een blind date was."

2 Billie Joe Armstrongs seksualiteit

Billie Joe is altijd een fervent woordvoerder geweest voor LGBTQ-rechten. In 1995 zei de zanger tijdens een interview met The Advocate: "Ik denk dat ik altijd biseksueel ben geweest. Ik bedoel, het is iets waar ik altijd al in geïnteresseerd ben geweest. Ik denk dat mensen biseksueel worden geboren, en het is gewoon dat onze ouders en de maatschappij leidt ons een beetje af naar het gevoel van 'oh, dat kan ik niet'. Ze zeggen dat het taboe is."

Toen hij 21 was, schreef Billie Joe een nummer met de titel "Coming Clean" van het album Dookie uit 1994 van de band. Terugkijkend op zijn leven als biseksuele man toen hij een tiener was, werd het album slechts een paar maanden voor Billie Joe's huwelijk met zijn vrouw uitgebracht.

1 Billie Joe's strijd met angst en middelenmisbruik

Het ging echter niet altijd soepel voor de zangeres. Billie Joe Armstrong worstelde al geruime tijd met angst en wendde zich tot alcohol en andere middelen om ermee om te gaan. Hij stormde ooit op een explosieve manier weg op het iHeartRadio Music Festival in Las Vegas in 2012, en zocht al snel behandeling voor niet-gespecificeerd middelenmisbruik. De band heeft later alle resterende concertdata van het jaar en begin 2013 opgeschort toen hij het probleem aanpakte.

"Ik probeer al sinds 1997 nuchter te worden, in de buurt van Nimrod. Maar ik wilde niet in programma's zitten", zei hij in een interview in 2013 met Rolling Stones. "Soms denk je, als dronkaard, dat je de hele wereld alleen aankunt. Dit was de laatste druppel. Ik had geen keuzes meer… Ik speelde veel op het podium. Ik had ergens tussen de twee en zes biertjes en een een paar shots voordat ik het podium op ging, ga dan het optreden spelen en drinken voor de rest van de avond in de bus."

Aanbevolen: