De waarheid over de gecompliceerde relatie van Lindsey Buckingham en Stevie Nicks

Inhoudsopgave:

De waarheid over de gecompliceerde relatie van Lindsey Buckingham en Stevie Nicks
De waarheid over de gecompliceerde relatie van Lindsey Buckingham en Stevie Nicks
Anonim

Elk van de bandleden van de rockband Fleetwood Mac uit de jaren 60 heeft het verrassend goed gedaan volgens elk van hun vermogen. Twee zeer opvallende bandleden zijn de zangers Stevie Nicks (die is gaan samenwerken met vele grote sterren, waaronder Miley Cyrus) en Lindsey Buckingham. Hoewel veel fans van de rockband wisten dat Stevie en Lindsey destijds een stel waren, realiseren velen zich niet hoe ingewikkeld hun relatie eigenlijk was.

Hoe het allemaal begon voor Stevie Nicks en Lindsey Buckingham

Stevie Nicks en Lindsey Buckingham zaten allebei op de middelbare school toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten. Lindsey was in de vroege jaren van de middelbare school een rockband begonnen, Fritz. Toen een lid van de band naar de universiteit ging, was Lindsey op zoek naar een nieuwe zanger. Dit is het moment waarop Lindsey Stevie ontmoette toen ze auditie deed om de leadzanger van de band te worden en het optreden kreeg. Lindsey en Stevie werden niet meteen een koppel. Ze begonnen als bandleden en vrienden met een wederzijdse interesse in muziek. Toen Fritz uit elkaar ging, verhuisden Stevie en Lindsey naar Los Angeles om hun muzikale carrière serieuzer te nemen. Het was geen verrassing dat kort na de verhuizing hun relatie plotseling romantischer werd en dit was het begin van hun tumultueuze relatie.

Stevie Nicks en Lindsey Buckingham begonnen hun reis in Los Angeles als een duo-rockband genaamd Buckingham Nicks en brachten een gelijknamig album uit. De albumhoes bestond uit een iconische foto van hen topless waardoor ze de sexy rockduo persona kregen. De plaat moet geflopt worden, waardoor hun label geen andere keuze had dan Stevie en Lindsey te laten vallen. Dit was echter duidelijk niet het einde van het duo, want ze gingen door met het schrijven van muziek, waaronder hun hit Landslide.

Stevie Nicks en Lindsey Buckingham sluiten zich aan bij Fleetwood Mac

De oorspronkelijke leden van Fleetwood Mac, Mick Fleetwood, John McVie en Christine McVie kwamen Lindsey Buckingham allemaal tegen in een studio. Ze waren onder de indruk van Lindsey's gitaarkunsten en wilden dat hij bij de band zou komen omdat het een grote aanwinst voor hen zou zijn. Lindsey stelde hen echter een ultimatum. Als ze hem [Lindsey] willen, moeten ze ook Stevie Nicks meenemen omdat ze een pakketdeal zijn. Gelukkig namen de Fleetwood Mac-leden Lindsey over op het ultimatum en vroegen ze Stevie om zich ook bij de groep aan te sluiten.

Het duurde een paar dagen voordat Lindsey en Stevie besloten of ze bij de band wilden komen of een duo wilden blijven. Wie kan het hen kwalijk nemen? Als het erop aankomt om als duo te blijven strijden of een kans te wagen en bij de band te komen en misschien wat succes te behalen, is de beslissing duidelijk, toch? Lindsey en Stevie besloten uiteindelijk een gok te wagen en zich bij Fleetwood Mac aan te sluiten. Gelukkig voor veel van de fans deden ze dat wel, anders zouden ze niet de bekende namen zijn die ze nu zijn.

In Stevie's biografie "Gold Dust Woman", opende ze over dat moment en vertelde Lindsey: "Dit is waar we sinds 1968 voor hebben gewerkt en jij en ik moeten deze relatie weer herstellen. We hebben hier te veel te verliezen. We moeten onze problemen achter ons laten. Misschien krijgen we geen problemen meer, omdat we eindelijk wat geld hebben. En ik hoef geen f-serveerster te zijn.' Toen de deal rond was en de relatie tussen Lindsey en Stevie schijnbaar weer op goede voet stond en sterk werd, duurde dat niet lang.

De uiteindelijke breuk tussen Stevie Nicks en Lindsey Buckingham

In 1977 schreef en nam Fleetwood Mac hun album Rumors op en maakten Stevie en Lindsey een einde aan hun relatie. De break-up trends gingen door naar hun bandleden John en Christine McVie, die uit elkaar gingen nadat ze in 1968 getrouwd waren. Mick Fleetwood rondde ook zijn scheiding met zijn vrouw Jenny Boyd af, maar hertrouwde en scheidde in 1978 van haar. Er kwam echter geweldige muziek uit de breuken, waaronder hun hit Dream. Geruchten wonnen ook een handvol Grammy Awards en zijn nog steeds het bestverkochte album aller tijden.

Het kwam niet als een verrassing toen Stevie en Lindsey elkaar met oogdolken beschoten tijdens hun optredens terwijl ze op tournee waren. Het meest opvallend tijdens het uitvoeren van het uit elkaar vallende volkslied Silver Springs (een lied geschreven door Stevie over haar voormalige vlam Lindsey) voor de volle stadions.

Lindsey en Stevie werkten allebei aan het verdergaan nadat hun relatie was beëindigd. Lindsay had het echter moeilijk om een vrouw te ontmoeten die hem leuk vond om hem. In een interview met de Rolling Stone zei Stevie: In Lindsey's gedachten gingen alle andere vrouwen die na mij kwamen allemaal achter de rijke rock-and-roll-ster Lindsey aan. Niemand keek in het hart waar ik in had gekeken. Niemand zag de man voordat hij beroemd was. We kenden elkaar vroeger. Dat maakt ons uniek voor elkaar.” Uiteindelijk ontmoette Lindsey Carol Ann Harris en had ze acht jaar een relatie en was ze verloofd, maar nooit getrouwd. Ondertussen, tijdens zijn tweede huwelijk, had Stevie een korte liefdesrelatie met haar bandlid, Mick Fleetwood, in 1977. Toch slaagden de Fleetwood Mac-bandleden erin om dicht bij elkaar te blijven op en naast het podium.

Stevie ging verder met muzikanten Don Henley, J. D. Souther en Joe Walsh, allemaal leden van de rockband The Eagles. Stevie trouwde in 1983 ook kort met Kim Anderson, die het langst bevriend was met Stevie. Kim was eerder getrouwd met Stevie's beste vriend totdat ze helaas stierf. Stevie en Kim hielden het niet lang vol en braken wel. Stevie is sindsdien ongelukkig in de liefde, maar heeft in interviews toegegeven dat ze met een zanger zou uitgaan als hij ouder was. Toen Lindsey en Carol in 1984 uit elkaar gingen, trouwde hij uiteindelijk met fotograaf en interieurontwerper Kristen Messner en verwelkomde hij hun zoon en twee dochters. Het is duidelijk dat Stevie Nicks en Lindsey Buckingham wat complicaties hebben doorgemaakt tijdens hun relatie, maar we hebben er in ieder geval geweldige muziek uit gehaald en ze doen het allebei goed in hun solocarrières.

Aanbevolen: