De waarheid over de gecompliceerde relatie van Gordon Ramsay en Marco Pierre White

Inhoudsopgave:

De waarheid over de gecompliceerde relatie van Gordon Ramsay en Marco Pierre White
De waarheid over de gecompliceerde relatie van Gordon Ramsay en Marco Pierre White
Anonim

In de afgelopen decennia zijn er verschillende beroemde chef-koks geweest die beroemd zijn geworden. Hoewel er bijvoorbeeld dingen zijn die de mensen achter Top Chef niet willen dat je weet, zijn ze erg blij dat de hoofdjury van de show, Tom Colicchio, nu een beroemde chef-kok is. Het lijdt echter geen twijfel dat Colicchio lang niet zo beroemd is als Gordon Ramsay.

Lang voordat Gordon Ramsay een internationaal erkende chef-kok werd, werd zijn voormalige mentor Marco Pierre White op eigen kracht beroemd. Gezien het feit dat White en Ramsay elkaar tientallen jaren geleden hebben ontmoet en ze relatief vergelijkbare persoonlijkheden lijken te hebben, lijkt het erop dat ze de beste vrienden zouden moeten zijn, tenminste als het op hun humeur aankomt. In werkelijkheid hebben de twee mannen echter een zeer gecompliceerde relatie.

Rocky relatie vanaf het begin

Toen Gordon Ramsay nog een jonge man was die net begon in de culinaire wereld, kreeg hij een baan bij Marco Pierre White. Omdat White bekend stond als een moeilijke man om voor te werken, moest Ramsay weten dat hij geen ontspannende baan onder Marco had. Toch heeft Ramsay op verschillende momenten gesproken over veel leren onder White en het lijkt duidelijk dat Gordon misschien niet de ster is die hij is geworden als hij nooit voor Marco heeft gewerkt.

Hoeveel Gordon Ramsay ook wegnam van zijn tijd bij Marco Pierre White, het lijkt duidelijk dat zelfs toen de twee chef-koks vriendelijk waren, hun relatie intens was. Immers, toen Marco begin 2010 een memoires uitbracht met de titel "White Lies", leek White ervan te genieten te onthullen dat hij Ramsay vroeg in zijn carrière aan het huilen had gemaakt.

"Ik kan me niet herinneren wat hij verkeerd had gedaan, maar ik schreeuwde tegen hem en hij verloor het. Gordon hurkte neer in de hoek van de keuken, begroef zijn hoofd in zijn handen en begon te snikken. 'Het kan me niet schelen wat je me aandoet,' zei hij huilend. 'Sla me. Het kan me niet schelen. Ontsla me. Het kan me niet schelen.'"

Vriendschap mislukt

Tegen de tijd dat Gordon Ramsay begon te stijgen naar een positie die dichter bij het niveau van Marco Pierre's White lag, hadden de twee mannen schijnbaar een vriendschap opgebouwd. Aangezien het algemeen bekend is dat Ramsay volledig in staat is om beroemde vrienden te houden, is het jammer dat hij het niet kon laten werken met haar voormalige mentor. Het is echter overduidelijk dat de relatie tussen White en Ramsay een grote wending nam toen Marco trouwde.

Tijdens een gesprek met Piers Morgan voor een GQ-interview in 2012, legde Marco Pierre White uit waarom hij vond dat hij zijn relatie met Gordon Ramsay moest beëindigen. “Er waren verschillende dingen, maar de druppel die de emmer deed overlopen was toen hij met een cameraploeg op mijn bruiloft aankwam en vanuit de struiken filmde. Zes maanden later keek ik naar zijn tv-programma en daar stond hij op mijn bruiloft naar de camera te knipogen. Als hij me had gevraagd of hij er wat van kon filmen om zijn show en carrière te helpen, dan had ik hem dat toegestaan."

Een verrassende openbaring

Aangezien Gordon Ramsay op dit moment al vele jaren wereldberoemd is en het runnen van restaurants ondergeschikt lijkt te zijn aan zijn televisiecarrière, weten veel van zijn fans heel weinig over zijn verre verleden. De meeste huidige Ramsay-fans hebben bijvoorbeeld geen idee dat in 1998 een van Ramsay's restaurants in die tijd, Aubergine, het onderwerp van intriges werd. Per slot van rekening stopte een onbekende man voor het restaurant op een scooter, rende naar binnen en stal het reserveringsboek.

In deze tijd lijkt het idee om een reserveringsboek te stelen een grap, aangezien alles via de computer wordt gedaan. In 1998 was een reserveringsboek echter de levensader van een restaurant, dus het was een groot probleem dat een restaurant dat Gordon Ramsay runde er plotseling geen had. Erger nog, op het moment dat Marco Pierre White werd beschuldigd van het brein achter de diefstal.

Bijna tien jaar na de diefstal van het reserveringsboek, geloofden veel mensen nog steeds dat Marco Pierre White zijn voormalige beschermeling had opgelicht. Tenminste, dat was het geval totdat Ramsay toegaf dat hij degene was die zijn eigen reserveringsboek had gestolen en hij opzettelijk White erin luisde in een poging hem te ruïneren. Volgens Ramsay is de reden dat hij dat bij zijn voormalige baas deed, dat hij geloofde dat White van plan was om Gordon te laten afzetten, zodat hij Aubergine kon runnen.

"Ik was het. Ik heb het gejat. Ik gaf Marco de schuld. Omdat ik wist dat dat hem zou fen en dat het de honden zou afschrikken… Ik heb het boek nog steeds in een kluis thuis." Het maakt niet uit waarom Gordon Ramsay geloofde dat Marco Pierre White erop uit was om zijn baan over te nemen, het is verbazingwekkend dat hij dacht dat het oké was om zijn voormalige baas op te lichten voor een ernstig misdrijf. Scotland Yard heeft tenslotte de misdaad onderzocht en toen Ramsay zijn rol eenmaal toegaf, sloten ze niet uit dat de zaak heropend zou worden. In reactie op de onthulling van het reserveringsboek zei White: "Als je zo je vriend terugbeta alt, en de mensen die je hebben geholpen, is dat triest."

Aanbevolen: