Populaire muzikanten die vochten tegen ernstige ziekten

Inhoudsopgave:

Populaire muzikanten die vochten tegen ernstige ziekten
Populaire muzikanten die vochten tegen ernstige ziekten
Anonim

Beroemdheden - zoals de rest van ons - zijn niet immuun voor gezondheidsproblemen. Hoewel deze muzikale helden hun luisteraars in de loop van de jaren van hun respectievelijke carrières hebben gezegend met geweldige muziek, hebben ze ook gesproken over hun gezondheidsproblemen in de hoop de problemen te destigmatiseren. Sommigen van hen brachten zelfs de dieptepunten van hun leven in hun muziek, waardoor fans een authentiek creatief statement kregen.

Twee van de meest recente spelers in de rust van de Super Bowl zijn geen onbekenden met ernstige gezondheidsproblemen. Eminem's roem in de jaren 2000 resulteerde in een veel erger probleem met middelenmisbruik totdat hij in 2007 in het ziekenhuis werd opgenomen. Dr. Dre, aan de andere kant, bracht in januari 2021 enkele dagen door in het Cedars-Sinai Medical Center vanwege een hersenaneurysma. Hier zijn enkele van de grootste muzikanten die hebben gevochten met ernstige gezondheidsproblemen en hoe ze deze hebben overwonnen.

6 Dr. Dre

In januari 2021 lanceerde TMZ een rapport dat Dr. Dre was opgenomen op de ICU van het Cedars-Sinai Medical Center in Californië. De superproducent leed aan een hersenaneurysma in zijn huis in Pacific Palisades en werd al snel met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig voor Dre lieten de artsen hem niet lang daarna vrij, hoewel hij nog steeds nauwlettend in de gaten moest worden gehouden. De steun van vrienden zoals Ice Cube, Snoop Dogg, LL Cool J, 50 Cent en meer begon te stromen. Een jaar later orkestreerde hij een van de grootste halftime-shows van de Super Bowl.

"Dank aan mijn familie, vrienden en fans voor hun interesse en beterschapswensen. Het gaat goed met me en krijg uitstekende zorg van mijn medische team. Ik zal het ziekenhuis uit en binnenkort weer naar huis. Shout out naar alle geweldige medische professionals bij Cedars. One Love!!, " nam de voormalige N. W. A.-rapper mee naar Instagram.

5 Eminem

Eminem was in de jaren 2000 aan de top van zijn spel, maar helaas bleek het ook duur voor hem te zijn, omdat hij dieper in zijn pillenverslavingsprobleem wegzonk. De dood van zijn goede vriend DeShaun 'Proof' Holton en zijn mislukte huwelijk duwden de controversiële Detroit-rapster dichter bij de rand.

Het hoogtepunt van de problemen vond plaats in december 2007, toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen nadat hij op een nacht in zijn badkamer was ingestort door een overdosis methadon. Hij was "ongeveer twee uur verwijderd van de dood" en afwezig om Kerstmis door te brengen met zijn kinderen. Gemotiveerd om nuchter te worden, diende Em's vriend Elton John als zijn sponsor tijdens het proces, en hij kondigde zijn nuchterheid aan in april 2008.

4 Avril Lavigne

Poppunkprinses Avril Lavigne dacht dat ze stervende was toen in het voorjaar van 2014 na haar 30e verjaardag de ziekte van Lyme werd vastgesteld door een tekenbeet. In gesprek met People zei de zangeres van "Girlfriend" dat ze vijf maanden bedlegerig was in haar huis in Ontario en anderhalf jaar uit de schijnwerpers was verdwenen. Geïnspireerd door haar gezondheidsstrijd, bracht Avril in 2019 haar comeback-album Head Above Water uit en gaf ze meer details over haar strijd in de titelsingle.

"Er waren zeker momenten dat ik een week lang niet kon douchen omdat ik amper kon staan", zei ze verder. "Het voelde alsof je hele leven uit je werd gezogen."

3 Selena Gomez

Selena Gomez voert al jaren een lange, goed gedocumenteerde strijd tegen lupus. Na ergens tussen 2012 en 2014 de diagnose van de ziekte te hebben gekregen, bevond de voormalige Disney Channel-ster zich in een andere duistere strijd met angst en depressie veroorzaakt door de aandoening. Ze moest zelfs de Europese en Zuid-Amerikaanse etappes in haar wereldwijde Revival Tour annuleren vanwege depressie. In 2017 trad ze een tijdje uit de schijnwerpers nadat ze een niertransplantatie kreeg van haar vriend en collega-actrice Francia Raisa.

"Ik heb ontdekt dat angst, paniekaanvallen en depressie bijwerkingen kunnen zijn van lupus, die hun eigen uitdagingen kunnen opleveren", vertelde ze in 2016 aan CNN. "Ik wil proactief zijn en me concentreren op het behoud van mijn gezondheid en geluk en hebben besloten dat de beste manier om vooruit te komen is om wat vrije tijd te nemen."

2 Lil Wayne

Grammy Award-winnende rapster Lil Wayne heeft een lange geschiedenis met epileptische aanvallen. Hij had tijdens zijn jeugd de diagnose epilepsie gekregen, zoals hij in 2013 onthulde, en zijn geschiedenis met de neurologische aandoening bleef hem achtervolgen toen hij volwassen werd.

"Dit is niet mijn eerste, tweede, derde, vierde, vijfde, zesde, zevende aanval. Ik heb een aantal aanvallen gehad, jullie horen er gewoon nooit over", vertelde Weezy aan de radio in Los Angeles station Power 106 tijdens zijn eerste radio-optreden na zijn ziekenhuisopname in 2013. "Maar deze keer werd het heel erg, want ik had er drie op rij en bij de derde ging mijn hartslag naar ongeveer 30 procent. Eigenlijk had ik dood kunnen gaan, dus daarom was het zo ernstig."

1 Halsey

Na jaren van strijd tegen endometriose - een ziekte die ontstekingen buiten de baarmoeder veroorzaakt - onthulde zanger Halsey het in 2016 eindelijk aan het publiek. Soms waren ze zelfs bang dat ze zouden bloeden terwijl ze op tournee waren, omdat van de pijn. Ze ondergingen in 2017 een operatie om hun chronische ziekte te behandelen, zoals gemeld door Billboard, hoewel ze niet officieel bekendmaakten wat voor soort procedure ze hadden ondergaan.

"Ik kan niet doen alsof, alleen omdat ik een popartiest ben, en ik op tournee ben, dat alles perfect is en alles goed is en mijn huid altijd goed is, en ik altijd fit ben, en mijn outfits zijn altijd perfect", zeiden ze na het ontvangen van een Blossom Award van de Endometriosis Foundation of America in 2018.

Aanbevolen: