10 acteurs die vochten met regisseurs en werden ontslagen

Inhoudsopgave:

10 acteurs die vochten met regisseurs en werden ontslagen
10 acteurs die vochten met regisseurs en werden ontslagen
Anonim

Vetes van beroemdheden zijn niets nieuws, maar wanneer de wrijving tussen acteurs en regisseurs is, is het resultaat vaak een snel en redelijk openbaar ontslag. In sommige gevallen heeft het een enorme impact gehad op de carrière van de acteur.

De werkrelatie tussen regisseurs en acteurs kan tientallen jaren duren en resulteren in lopende projecten en zelfs een heropleving van de carrière. Of… ze kunnen vrij snel uitsterven, waardoor beide partijen boos worden en een van hen werkloos.

"Creatieve verschillen" is de onschuldig klinkende uitdrukking die studio's vaak gebruiken bij het aankondigen van castingwijzigingen. Hier is een blik op wat er achter de schermen gebeurde toen deze acteurs werden ontslagen.

9 Julianne Moore's idee van realisme heeft haar ontslagen van Can You Ever Forgive Me?

Melissa McCarthy eindigde met een Oscar-knik voor de rol van schrijver Lee Israel - een rol die voor het eerst aan Julianne Moore werd gegeven. In een tv-optreden geciteerd in Marie Claire, legde Moore uit. “Ik heb die film niet verlaten, ik werd ontslagen. Nicole heeft me ontslagen.” In interviews merkten andere castleden op dat Moore meer op het echte Israël wilde lijken en een dik pak en een nepneus wilde dragen, maar regisseur Nicole Holofcener verwierp het idee - en Moore ermee.

8 Megan Fox maakte het goed met Michael Bay na hun vete

Megan Fox gaf de Transformers-franchise zijn sexappeal als Mikaela Banes - tenminste, in de eerste twee films. Echter, nadat Fox tegen Wonderland Magazine had gezegd: "Hij is net Napoleon en hij wil deze krankzinnige, beruchte gekke man-reputatie creëren. Hij wil net als Hitler zijn op zijn sets, en dat is hij ook. Dus hij is een nachtmerrie om voor te werken…" Bay - en zelfs uitvoerend producent Steven Spielberg - zorgden ervoor dat ze niet terug was voor de derde film. Maar Megan en Bay hebben het verzonnen om de TMNT-rebootfilms samen te maken.

7 Judy Garland werd ontslagen omdat ze niet uit haar kleedkamer kwam

Judy Garland is een Hollywood-icoon, maar zelfs haar grootste fans zullen toegeven dat haar gedrag tijdens haar laatste jaren problematisch was. In interviews gaf Judy zelf toe dat ze was ontslagen uit de film Valley Of The Dolls (1967), maar trad niet in detail en er kwam geen officieel woord uit de studio.

Geruchten van de set schetsen echter een beeld van een moeilijke ster die constant herschrijvingen van het script eiste, ruzie maakte met de regisseur en op een gegeven moment weigerde uit haar kleedkamer te komen.

6 Marcus Chong daagde zijn The Matrix Fight voor de rechter – en YouTube

Tussen The Matrix en The Matrix Reloaded werd personage Tank op mysterieuze wijze vermoord. Acteur Marcus Chong zegt dat het een samenzwering was, en daagde zijn gevecht met Matrix-regisseurs The Wachowskis, samen met producer Joel Silver en zelfs Keanu Reeves voor de rechter, bewerend dat hij financieel was belazerd door zijn deal met hen, en vervolgens ontslagen. Hij maakte een YouTube-video waarin hij zijn aantijgingen deed, en heeft naar verluidt ook dreigende telefoontjes gepleegd naar Warner Bros. Onnodig te zeggen dat dit zijn carrière geen goed heeft gedaan.

5 Rip Torn werd ontslagen door Easy Rider na een mesgevecht

Scenarist Terry Southern had Rip Torn in gedachten voor de rol van George Hanson in de iconische film Easy Rider. Maar toen Torn ging eten met sterren Peter Fonda en Dennis Hopper, brak er een meningsverschil uit. Hopper trok een mes en Rip Torn ontwapende hem. Hopper, die ook regisseerde, ontsloeg Rip Torn ter plekke. Hij zou later beweren dat het Torn was die het mes had getrokken, en in 1994 klaagde Torn hem aan wegens laster. Hij won een schikking van $ 1 miljoen aan schadevergoeding tegen Hopper.

4 Eric Stoltz Method handelde zijn weg terug naar de toekomst

Eric Stoltz staat bekend om zijn strikte naleving van de method acting-regel, wat onder andere betekent dat hij zijn karakter behoudt, zelfs tijdens pauzes in de opnames. Toen hij echter werd gecast als Marty McFly in Back to the Future, is het veilig om te zeggen dat regisseur Robert Zemeckis op zoek was naar een lichtere toets.

Stoltz' intense kijk op het personage maakte hem extra vijandig tegenover acteur Tom Wilson, die de pestkop Biff Tannen speelde. Eén duwpartij resulteerde in blauwe plekken op Wilsons borst en Zemeckis nam de beslissing om hem te vervangen door Michael J. Fox.

3 Chadwick Boseman zei dat hij werd ontslagen uit een soap omdat hij klaagde over racistische stereotypen

In 2018 hield Chadwick Boseman een openingstoespraak aan Howard University, zijn alma mater, en noemde een verhaal over ontslagen worden uit een soapserie (All My Children, zoals hij later bevestigde) nadat hij de raciale stereotypen in twijfel trok met zijn karakter, Reggie Porter Montgomery. Reggie was een bendelid zonder vader en een moeder die niet voor haar kinderen zorgde. Hij zegt dat hij werd ontslagen de dag nadat hij bezwaar had gemaakt - en ironisch genoeg werd hij vervangen door Michael B. Jordan, die zijn Black Panther-vijand Killmonger speelde.

2 Richard Gere werd ingeblikt na een botsing met Sylvester Stallone op de set van The Lords Of Flatbush

Het was de eerste film van regisseur Martin Davidson, en de tweede hoofdrol van Sylvester Stallone, een paar jaar voordat hij groots uitkwam met Rocky. Het zou ook Richard Gere's eerste Hollywood-sterrol zijn geweest, maar hij verpestte die kans door in conflict te komen met Sylvester Stallone. In interviews zei Stallone dat Gere's method-acting-stunts hem "onmogelijk maakten om mee om te gaan". Hij beschreef ook dat hij hem uit de auto duwde nadat hij mosterd op zijn broek had gedruppeld. Davidson maakte de keuze om Gere te ontslaan en Stallone te behouden.

1 Joel Schumacher zorgde ervoor dat Val Kilmer maar één keer Batman speelde

Joel Schumacher nam de Batman-franchise over na het vertrek van Tim Burton en wierp Val Kilmer in de titelrol. In 1995 was de carrière van Kilmer in een stroomversnelling, maar dat zou snel veranderen. Er waren meldingen van fysieke woordenwisselingen tussen Kilmer en bemanningsleden, en erger. Schumacher wordt geciteerd in Ranker. "Hij gedroeg zich slecht, hij was onbeleefd en ongepast. Ik was genoodzaakt hem te vertellen dat dit geen seconde langer getolereerd zou worden." De regisseur zorgde ervoor dat de rol werd herschikt voor het volgende Batman-uitje.

Aanbevolen: