Hoe de tragische ziekten van Frankie Muniz resulteerden in het verlies van zijn geheugen

Inhoudsopgave:

Hoe de tragische ziekten van Frankie Muniz resulteerden in het verlies van zijn geheugen
Hoe de tragische ziekten van Frankie Muniz resulteerden in het verlies van zijn geheugen
Anonim

Acteur Frankie Muniz werd beroemd dankzij zijn cast als titelpersonage in de Fox-sitcom Malcolm in the Middle in 2000. Voor zijn werk aan de show verdiende Muniz een Emmy Award-nominatie en twee Golden Globe Award-nominaties - om nog maar te zwijgen van het feit dat hij er ook een fortuin mee verdiende. Afgezien van Malcolm in the Middle, staat de acteur ook bekend om zijn hoofdrol in projecten als Deuces Wild, Big Fat Liar en Agent Cody Banks.

Vandaag nemen we de ziekte waaraan Frankie Muniz lijdt onder de loep. Hoe erg is het geheugenverlies van de acteur en welk effect had het op zijn carrière? Blijf scrollen om erachter te komen!

Hoe ernstig is de ziekte van Frankie Muniz?

Frankie Muniz is openhartig over het geheugenverlies waaraan hij lijdt. De acteur kan zich niet veel herinneren van zijn tijd op Malcolm in the Middle - de show waarin hij speelde van 2000 tot 2006. In 2012 werd de acteur opgenomen in het ziekenhuis nadat hij volgens de artsen een voorbijgaande ischemische aanval had gekregen. In 2013 werd bij de acteur een tweede aanval vastgesteld.

Begin 2022 verscheen de acteur op Steve-O's Wild Ride! podcast, waar hij tal van dingen over zijn ziekte verduidelijkte. "Als je op mijn naam zoekt, gaat het er alleen maar over dat ik geen geheugen heb, of dat ik doodga aan beroertes en al dit soort dingen. Je zoekt op mijn naam [en] het is eigenlijk: 'Frankie gaat dood', " grapte de acteur. " Ik heb er veel over nagedacht in mijn jaren van, weet je, waarom heb ik een slecht geheugen? Weet je wat ik bedoel? Het enige logische dat ik kan zeggen is, ja, ik heb negen hersenschuddingen gehad."

Frankie Muniz nam deel aan seizoen 25 van Dancing with the Stars, dat in 2017 werd uitgezonden, en tijdens zijn tijd in de show werd onthuld dat hij leed aan geheugenverlies, waarvan werd aangenomen dat het werd veroorzaakt door meerdere hersenschuddingen. De acteur vertelde ook hoe zijn geheugen zijn tijd in de show beïnvloedde. "Om eerlijk te zijn, ik hou van Dancing With the Stars, en ik wil niets zeggen waardoor ze me gaan haten, maar ze vertellen je een beetje wat je meest memorabele jaar zal zijn. Ze waren als, 'Het is 2001, want toen werd je genomineerd voor een Emmy en de Golden Globes' en dat soort dingen', zei Muniz. "En ik ga, 'ik weet niet meer wat ik toen voelde. Ik niet, weet je?' Ik blies een beetje van het feit af dat ik niet kan zeggen: 'Dat is mijn favoriete jaar', omdat ik je niet kan vertellen wat er in 2001 is gebeurd… Ik moest zeggen: 'Ik weet het niet meer precies.' Maar ik zei niet dat ik me niets herinner."

Frankie Muniz kreeg een verkeerde diagnose

Tijdens zijn optreden op Steve-O's Wild Ride! podcast, onthulde de acteur dat hij een verkeerde diagnose had gekregen en dat hij eigenlijk leed aan migraine-aura's. Volgens WebMD is een 'migraine met aura een ernstige hoofdpijn die optreedt samen met dingen als duizeligheid, een piep in je oren, zigzaglijnen in je zicht of gevoeligheid voor licht."

Vanwege de migraine-aura's die hij ervoer, herinnert Frankie Muniz zich niet veel van zijn tijd op Malcolm in the Middle. "Het voelt bijna alsof ik het niet was", zei hij. "Het maakt me een beetje verdrietig. Er komen dingen in me op die ik me had moeten herinneren. Ik heb alles kunnen doen wat ik echt wilde doen. Maar de de waarheid is dat ik me daar niet veel van herinner, "gaf de acteur toe.

Omdat de acteur al heel lang aan deze ziekte lijdt, weet hij niet echt hoe zijn leven zonder zou zijn. "Ik weet alleen hoe het is om mezelf te zijn. Of mijn hersens te hebben. Dus ik word er alleen aan herinnerd hoe slecht mijn geheugen is wanneer mensen die ik zie, naar me toe komen en gaan, 'Oh, weet je nog toen we dit deden "Weet je nog dat we op deze reis naar dit land gingen?", onthulde de acteur aan het tijdschrift People. "En ik kan me er niets van herinneren, maar in mijn hoofd voel ik me er niet slecht of verdrietig over."

In 2008 stopte de ster met acteren om een racecarrière met open wielen na te streven, maar hij is daar ook mee gestopt."Ik had een crash en brak mijn rug en verwondde mijn handen en ribben", onthulde Muniz. "Ik denk dat we elke dag over mijn verwondingen praten omdat ik een krakend, oud lichaam heb. Ik ben 31, maar heb het gevoel dat ik het krakende, oude lichaam van een 71-jarige heb. Ik heb in Indy-auto's gereden, ik' Ik heb elke sport gespeeld, ik beschouw mezelf als een behoorlijk atletisch persoon, maar ik heb zo'n pijn. Ik ben zo dood."

Aanbevolen: