De hilarische competitieshow 'MXC' heeft een rechtszaak aangespannen tegen deze populaire serie

Inhoudsopgave:

De hilarische competitieshow 'MXC' heeft een rechtszaak aangespannen tegen deze populaire serie
De hilarische competitieshow 'MXC' heeft een rechtszaak aangespannen tegen deze populaire serie
Anonim

Realityshows komen en gaan de hele tijd, en het is moeilijk om een succesvolle te maken. Bewijs nodig? De show van Mark Wahlberg duurde een week en hij is een ster op de A-lijst. Zelfs Titan Games van Dwayne Johnson is na twee seizoenen in het ongewisse. Daarom zijn netwerken enthousiast als iemand werkt, zelfs als het een donkere premisse nodig heeft om miljoenen kijkers te krijgen.

De jaren 2000 waren bezaaid met allerlei soorten realityshows, waaronder de Most Extreme Elimination Challenge. De show was hilarisch en er was destijds niets vergelijkbaars, waardoor het een succes werd. Hierdoor heeft de show nu een erfenis in tegenstelling tot vele andere.

Laten we terugblikken op een van de grappigste wedstrijdshows uit de jaren 2000, MXC.

'Meest extreme eliminatie-uitdaging' was een hilarische show

Tijdens de jaren 2000 maakte Most Extreme Elimination Challenge zijn debuut op televisie, en mensen hadden echt geen idee wat ze konden verwachten. Gebruikmakend van beelden van een Japanse show genaamd Takeshi's Castle, werd dit hergebruikte beeldmateriaal omgezet in een hilarische wedstrijdshow die in werkelijkheid geen duidelijk doel voor ogen had.

Elke aflevering bevatte twee verschillende teams die tegen elkaar streden in brute fysieke uitdagingen, en het voice-overwerk aan de show maakte het nog grappiger dan het al was. Afgezien van het kijken naar de beste en meest pijnlijke eliminaties van elke aflevering, namen de winnaars nooit een echte prijs mee naar huis, wat het nog grappiger maakte.

MXC werd net ten noorden van 80 afleveringen uitgezonden op Spike TV, en dit was in een tijd waarin het netwerk echt iets nodig had waar mensen hun tanden in konden zetten. Als je praat met mensen die het tijdperk hebben meegemaakt, is de kans groot dat ze zich alles van deze show herinneren, inclusief de absurditeit ervan. Het was onmogelijk om te negeren, en hierdoor kon de show een unieke erfenis op televisie smeden.

Het heeft een unieke erfenis

Nu er een aanzienlijke hoeveelheid tijd is verstreken, is het gemakkelijk om na te denken over de show en de erfenis die deze heeft. In die tijd was er gewoon niets vergelijkbaars, en hoewel Spike TV niet per se een groot netwerk was, moest iedereen afstemmen en deze show bekijken.

Zoals Men's He alth nauwkeurig samenvat: "Spike TV zond het de hele tijd uit, met de hele dag marathons in het weekend. Als je zoiets als ik was - alleenstaand, verveeld en gemakkelijk geamuseerd - zou je kijken in 10 -uren van een uur. Mijn broer en ik moesten het ooit uitzetten omdat ons gezicht te veel pijn deed van het lachen."

De retrospectieve blik die mensen op de show hebben genomen, heeft echt bijgedragen aan het vormen van een geheel nieuwe waardering voor wat het destijds was. Het was dwaas, overdreven en precies wat tv-fans nodig hadden in een tijdperk waarin YouTube gewoon niet was wat het nu is.

Hoe geweldig het ook is, een van de moeilijke dingen aan het hebben van een erfenis van welke aard dan ook, is dat soortgelijke dingen aan de horizon zullen verschijnen. Soms kunnen deze shows een beetje te veel op elkaar lijken, wat ertoe kan leiden dat fans de overeenkomsten opmerken en er een rechtszaak wordt aangespannen.

It klaagde meerdere shows aan wegens oplichting, waaronder 'Wipeout'

Jaren geleden merkten MXC-fans dat een nieuwe show, Wipeout, griezelig veel leek op wat ze al jaren met MXC keken. De fans waren niet de enige mensen die opmerkten hoe vergelijkbaar de twee shows waren, en te zijner tijd zouden de mensen van MXC een rechtszaak aanspannen tegen het team achter Wipeout.

De rechtszaak werd in 2008 aangespannen en het ging erom hoe vergelijkbaar Wipeout was met MXC. De overeenkomsten waren griezelig, maar er waren verschillen die hielpen om de shows van elkaar te onderscheiden.

Na enkele jaren zou de zaak voor de rechter komen, maar zo ver is het nooit gekomen. Volgens The Hollywood Reporter: "Uit documenten die deze week bij de federale rechtbank zijn ingediend, blijkt dat ABC en productiebedrijf Endemol een rechtszaak hebben beslecht die in 2008 door Tokyo Broadcasting System was aangespannen en die beweerde dat Wipeout een rip-off was van verschillende shows, waaronder Most Extreme Elimination Challenge, Takeshi's kasteel en Ninja Warrior."

De details zijn nooit bekendgemaakt, maar het is een goede zaak dat alles werd opgelost voordat er een juridische strijd volgde. Hoewel de details misschien nooit aan het licht komen, is het duidelijk dat het MXC-team bereid was alles te geven in de mogelijke zaak.

MXC was echt een fascinerende en hilarische show, en tegenwoordig kunnen fans nog steeds de originele afleveringen bekijken om te zien waar al die ophef over al die jaren geleden was.

Aanbevolen: