Oasis: 10 iconische gevechten tussen de gebroeders Gallagher

Inhoudsopgave:

Oasis: 10 iconische gevechten tussen de gebroeders Gallagher
Oasis: 10 iconische gevechten tussen de gebroeders Gallagher
Anonim

Als er een band is die een generatie markeert, is het Oasis wel. The Gallaghers zijn een icoon van de jaren '90 geworden en hun geweldige nummers spelen al jaren door. Maar het is niet alleen de goede muziek die in je opkomt als je aan Liam en Noel denkt.

De broers hebben zelfs tijdens Oasis ups en downs gehad, maar gelukkig konden ze er lang genoeg overheen komen om de wereld veel geweldige liedjes te geven. Nu, bijna elf jaar na de dramatische breuk van de band, zal dit artikel enkele van de meest iconische gevechten tussen Liam en Noel opsommen.

12 Kwispelende rivaliteit

Een ontegensprekelijk iconisch interview met de Gallaghers vond plaats in 1994. De twee waren in Glasgow en gaven een interview aan John Harris voor Q Magazine. Ze zouden het hebben over de gloednieuwe single 'Supersonic' van Oasis, maar de broers konden het niet helpen. Alles wat de interviewer zei, opende de deur voor een nieuw gevecht tussen hen. Kortom, ze kregen ruzie over de geest van Rock & Roll, en of het een levensstijl of een muziekstijl was. Het interview kreeg later het label 'Wibbling Rivalry'.

11 Dronken veerbootgevecht

Tijdens een tocht met de veerboot in Amsterdam in 1994 brak een dronken gevecht uit tussen Oasis (minus Noel) en een groep Westham-fans. Ze hadden champagne en Jack Daniels gedronken en het gevecht liep al snel uit de hand. Noel herinnert zich in de Supersonic-documentaire: Ik belde McGee (hun manager) en ik zal dit nooit vergeten en dit is nog een reden waarom ik van McGee hou, ik zei: 'Ga je zitten? Ik heb nieuws, iedereen is gearresteerd.' Het enige woord dat hij zei was 'briljant'.'” Noel gooide het incident in de loop van het jaar meerdere keren op Liam's gezicht voor alle ongemakken die het veroorzaakte.

10 Talk Tonight

9

Dit is een verhaal dat Noel vertelt in de Oasis-documentaire, Supersonic. In 1994, tijdens een show in een club in LA, was Liam vastbesloten om zijn broer te ergeren. Natuurlijk was het gewoon rivaliteit tussen broers en zussen en hij verwachtte niet dat Noel aan het einde van zijn leven zou komen. Hij bleef de tekst van het nummer "Live Forever" veranderen en gooide zelfs een tamboerijn naar Noel's hoofd.

Dat was de druppel voor de gitarist. Hij vertrok die avond en vloog naar San Francisco om een meisje te zien dat hij tijdens een optreden had ontmoet. Ze zorgde een paar weken voor hem en overtuigde hem om terug te gaan naar de band. Noel schreef het nummer "Talk Tonight" voor haar en definieerde haar als een engel, hoewel hij zegt dat hij haar gezicht niet eens kan herinneren.

8 De schoenen van onenigheid

Tijdens een interview met Frank Skinner in de jaren '90 vertelde Noel Gallagher het verhaal over hoe hij de tour verliet vanwege een ruzie met Liam over schoenen. Ja, dat klopt, schoenen. Blijkbaar hadden ze backstage gedronken en hij vroeg Liam naar de schoenen die hij droeg. Om de een of andere reden weigerde de jongere broer te antwoorden. Noel weet niet meer precies hoe, maar het gevecht escaleerde tot het punt waarop hij een blauw oog kreeg. Daarna werd hij boos en verliet de Oasis-tour.

7 Het losgekoppelde incident

De crew van de band en Noel Gallagher zelf hebben hierover gesproken met VH1. De drie dagen durende repetitie voor MTV Unplugged zong Liam Gallagher nauwelijks en zei dat hij een zere keel had. Toen de dag van de show aanbrak, kon Liam nog steeds niet zingen en moest Noel zijn plaats innemen. Op een gegeven moment ziet de band Liam op het balkon champagne drinken en hen onderbreken. Tegen het einde van de show zei de jongere broer dat hij mee wilde doen voor het laatste nummer. Onnodig te zeggen dat hij niet welkom was.

6 vreemden in de studio

Tijdens de opname van het tweede album van de band (Wat is het verhaal?) Morning Glory in de legendarische Rockfield Studios, hadden Noel en Liam een paar verschillen. Het grootste probleem was dat, terwijl iedereen hard aan het album werkte, Noel de hele dag wilde werken, elke dag. Op een avond ging Liam uit en ontmoette een paar mensen in een pub. Hij bracht ze terug naar de studio, niet wetende dat zijn broer tot laat zou werken. Noel was erg boos en de broers hadden een grote ruzie, die eindigde met Noel die een cricketbat op Liams hoofd brak.

5 Het gevecht in Barcelona

Dit is waarschijnlijk een van de meest serieuze ruzies tussen de broers. In 2000 was Oasis op tournee en tijdens een vrije avond in Barcelona besloten ze iets te gaan drinken.

Toen dacht Liam dat het een goed idee zou zijn om grapjes te maken over Noels dochter door zich af te vragen of zijn broer de echte vader van het meisje was. Noel was daar woedend over en sloeg Liam in elkaar, waarna hij de tour verliet. Na een tijdje keerde hij terug naar de band, maar de broers verzoenden zich niet totdat Liam zich vijf jaar later verontschuldigde.

4 Fruitgevecht

3

Zoals iedereen weet, kwam er een einde aan de spanning tussen de broers en ging Oasis in 2009 uit elkaar. Noel Gallagher was degene die ermee ophield na een intens gevecht met Liam, waardoor de oudere broer de groep verliet met nog maar twee shows te gaan voordat de tour eindigde. Niet zo lang daarna gaf Noel een persconferentie waarin hij de release van zijn eerste soloalbum aankondigde en uitlegde waarom hij de band verliet. Hij en Liam hadden backstage ruzie gemaakt en de jongere broer gooide fruit naar Noel. Daarna escaleerde het en Noel wist dat hij er genoeg van had.

2 Aardappel

"Potato" lijkt Liams nieuwe bijnaam voor zijn broer te zijn. In 2016 tweette hij een foto van zijn broer met dat woord als enige omschrijving. Niemand wist wat hij ervan moest denken, maar het was duidelijk geen compliment. Eerder had Liam harde opmerkingen gemaakt over Oasis. Noel wist ook niet wat het betekende, maar hij liet de kans niet voorbijgaan om zijn broer te bespotten."Dat is zo anders dan hem", zei hij tegen The Star. "Ik denk dat het erom ging dat hij relevant bleef. Als jij hem bent, wat v alt er dan nog meer te tweeten?"

1 "Supersonisch"

2016 was de première van de Oasis-documentaire Supersonic. Liam woonde het evenement bij, maar Noel kwam niet opdagen. Tijdens de première sprak de zanger met Sky News en dit is wat hij te zeggen had over de afwezigheid van zijn broer: “Oh nee, hij zal hier niet zijn. Hij is in een van zijn echt, echt, echt, echt grote huizen. Waarschijnlijk eet je tofu terwijl je een verdomde gezichtsschil hebt, nietwaar, man van het volk?' Hij zei ook dat hij klaar zou zijn voor een Oasis-reünie, maar hij geeft er niet zoveel om.

Aanbevolen: