Hoe de gebroeders Duffer vreemdere dingen creëerden

Inhoudsopgave:

Hoe de gebroeders Duffer vreemdere dingen creëerden
Hoe de gebroeders Duffer vreemdere dingen creëerden
Anonim

De buzz bereikt een hoogtepunt voor seizoen 4 van Stranger Things op Netflix Na drie zeer succesvolle seizoenen keerde de sci-fi horror-dramaserie terug voor een langverwachte vierde in eind mei 2022. Er zijn in totaal zeven afleveringen uitgebracht, waarvan de laatste twee op 1 juli 2022 zullen verschijnen.

Tot nu toe hebben die afleveringen de hoogste score gekregen in beoordelingen van zowel het publiek als de critici. Het is gewoon een beloning voor de makers van de show, de broers Matt en Ross Duffer, die inspiratie voor het verhaal hebben gehaald uit verschillende werken van horrormeester Stephen King.

Hoewel ze nu de vruchten plukken van hun werk, was het nooit een gemakkelijke reis om Stranger Things van de pagina naar het scherm te brengen.

9 Wie zijn de makers van 'Stranger Things', Matt en Ross Duffer?

Professioneel bekend als de gebroeders Duffer, zijn Matt en Ross een identieke tweeling, geboren op 15 februari 1984 in Durham, North Carolina. Ze gingen naar Duke School en Charles E. Jordan High School voordat ze film studeerden aan het Dodge College of Film and Media Arts in Orange, Californië.

Ross is sinds 2015 getrouwd met regisseur Leigh Janiak, terwijl Matt momenteel geen publiekelijk bekende relatie heeft.

8 Wat is het uitgangspunt van vreemdere dingen?

De officiële log-line voor Stranger Things op Netflix luidt: "Wanneer een jonge jongen verdwijnt, onthult een klein stadje een mysterie met geheime experimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten en een vreemd klein meisje."

De cast van de serie bestaat onder meer uit Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard en Millie Bobby Brown, die de rol in 2015 enigszins uit het niets belandde.

7 The Duffer Brothers in de leer bij M. Night Shyamalan

Na het maken van een aantal korte films, werkten Matt en Ross Duffer aan hun eerste speelfilmdebuut, getiteld Hidden, een psychologische thriller waarin ze probeerden de stijl van de beroemde filmmaker M. Night Shyamalan na te bootsen.

Toen de in India geboren regisseur het nieuws bereikte, nodigde hij hen uit om onder hem te werken aan Fox's Wayward Pines. Na een stage van vier afleveringen in seizoen 1, voelden de broers dat ze klaar waren om hun eigen show te ontwikkelen.

6 Hoe de gebroeders Duffer voor het eerst vreemdere dingen schreven

Geïnspireerd door Stephen King's romans Firestarter en Carrie, schreef een script dat de uiteindelijke seriepiloot weerspiegelde, evenals een visuele gids om hen te helpen de show te pitchen.

"We schreven er één script voor, en toen maakten we een pitchboek van 20 pagina's, waarin we een oude Stephen King-boekomslag namen, en we hadden veel beeldmateriaal van veel van de films die we' opnieuw verwijzen, "zei Matt in een interview in 2016 met de New York Times, waarin hij de show besprak.

5 The Duffer Brothers gooiden vreemdere dingen naar meer dan 15 netwerken

Ondanks hun harde werk aan het pilotscript en het pitchboek, hebben minstens 15 netwerken het concept doorgegeven, waarbij ze eisten dat de broers enkele kernelementen van het verhaal zouden veranderen.

"De eerste week, denk ik, hadden we 15 pitches, en het waren allemaal passes", zei Matt in het interview met de NY Times. "Er is ons verteld dat je kinderen niet in de hoofdrollen kunt plaatsen van een show die niet bedoeld is voor een kinderpubliek."

4 Shawn Levy kwam tussenbeide om de gebroeders Duffer hun grote doorbraak te geven

Na de reeks teleurstellingen voor Ross en Matt Duffer, kwam er uiteindelijk hoop in de vorm van Night at the Museum-directeur, Shawn Levy. Het Stranger Things-script werd onder zijn aandacht gebracht door de VP van zijn 21 Laps Entertainment-productiebedrijf.

Onder de indruk van wat hij zag, nodigde hij de broers uit op hun kantoor en kocht de rechten op het verhaal. Matt en Ross behielden echter het auteurschap van het verhaal.

3 Netflix was het 'droomhuis' voor vreemdere dingen

De gebroeders Duffer hadden niet naar Netflix gepitcht toen ze de lijst met 15 netwerken doorliepen die hen in het begin afwezen. Zodra Shawn Levy en 21 Laps aan boord waren, was de streamer echter hun eerste pitstop in 2015.

"Netflix was de eerste koper aan wie we pitchten. De volgende ochtend kochten ze het seizoen", zei Levy in 2016 tegen Variety Magazine. "Netflix was ons droomhuis."

2 Wat was de oorspronkelijke titel van Stranger Things?

Toen Matt en Ross Duffer aan het script en het pitchboek voor hun show werkten, hadden ze het Montauk genoemd, naar de stad in New York. Montauk is onderworpen aan een aantal samenzweringstheorieën, en het is waar het verhaal van de Duffers zich oorspronkelijk afspeelde.

Ze veranderden later de setting in de fictieve Hawkins en gingen daarom op zoek naar een nieuwe titel voor de serie.

1 Hebben de gebroeders Duffer ooit aan individuele projecten gewerkt?

In de meeste gevallen waarin broers en zussen bekendheid vinden in dezelfde branche, zal de een in de schaduw van de ander leven. Dit is niet het geval geweest met de gebroeders Duffer, die alleen maar hebben samengewerkt.

"We hebben alleen maar samen gewerkt. [Zelfs] de films die we opgroeiden, keken we samen", zei Matt in een interview uit 2017.

Aanbevolen: