Wie zijn de gebroeders Duffer? Alles wat we weten over hun persoonlijke leven en carrière

Inhoudsopgave:

Wie zijn de gebroeders Duffer? Alles wat we weten over hun persoonlijke leven en carrière
Wie zijn de gebroeders Duffer? Alles wat we weten over hun persoonlijke leven en carrière
Anonim

Veel fans van films en tv-series hebben misschien nog nooit van de gebroeders Duffer gehoord, maar de meesten hebben waarschijnlijk wel van hun werk gehoord. Een gemiddelde Netflix-gebruiker is wel eens Stranger Things tegengekomen. Wat velen misschien niet weten, is dat de gebroeders Duffer het brein zijn achter de show die toevallig een van de meest succesvolle series op het streamingplatform is, met seizoen 4 naar verwachting binnenkort de tv-uitzendingen.

Tweelingbroers Matt en Ross Duffer zijn een uniek duo dat al van jongs af aan een passie heeft voor films en tv-shows. Door deze passie en hard werken zijn de tweeling meesters geworden van de strips en Sci-Fi-genres. De broers hebben samen talloze shows geschreven, die ze zonder succes aan verschillende productiemaatschappijen hebben voorgesteld. Na hun deal met Netflix in 2017 begonnen de zaken echter om te draaien.

Vanwege hun introverte karakter weet de samenleving heel weinig over de broers. Van opgroeien in de buitenwijken van North Carolina tot het promoten van carrières van jonge sterren, hier is alles wat we weten over het persoonlijke leven en de carrières van de gebroeders Duffer.

8 Hoe lang maken de gebroeders Duffer al films

Hoewel veel fans van de Duffer Brothers misschien denken dat de tweeling gewoon geluk heeft gehad in hun leven en carrière, is het belangrijk op te merken dat ze een lange geschiedenis van filmwerk en passie hebben voordat ze het in Hollywood maakten. Ze onthulden dat hun liefde voor films begon toen ze in de eerste klas zaten.

Gelukkig kochten hun ouders op een dag, toen ze in de derde klas zaten, een Hi8-videocamera voor hen. Vanaf dat moment zou de tweeling elke zomervakantie doorbrengen met het maken van korte films. De eerste waren niet te zien, maar met de tijd werden ze beter en beter, en nu produceren ze wereldhits.

7 De gebroeders Duffer studeerden film op de universiteit

In hun vroege leven gingen de gebroeders Duffer naar de Duke School for Children, en daarna naar de Charles E. Jordan High School. Na de middelbare school wilden de gebroeders Duffer meteen beginnen met filmen.

Dus verhuisden ze naar Californië om hun droom te volgen en begonnen ze film te studeren aan Chapman's University: Dodge College of Film and Arts, waar ze in 2007 afstudeerden. Sindsdien konden de broers andere dingen aanpakken, zoals regisseren en produceren shows, in plaats van altijd anderen in te huren voor die taken.

6 Het vroege werk van de gebroeders Duffer

Volgens Entertainment Weekly hadden Matt en Ross Duffer een honger om succesvolle films en series te maken die fans naar meer zouden laten verlangen. Vanaf het moment dat ze naar de universiteit gingen, had het duo al geleerd hoe ze scripts moesten schrijven. Het enige dat nog onder de knie moest worden, was regisseren.

Nadat ze regievaardigheden hadden geleerd aan de Chapman University, werkten de broers samen aan de productie van een reeks korte films. We All Fall Down, dat onder meer de beste korte film in Dallas won, en Eater waren ideeën die werden geboren en uitgevoerd terwijl de filmmakers nog op de universiteit zaten.

5 De gebroeders Duffer hebben aan verschillende films gewerkt

Hoewel de gebroeders Duffer nog niet de meest populaire filmmakers in Hollywood zijn, strekken de films waaraan ze hebben gewerkt zich uit tot grote aantallen. Het meeste werk dat de tweeling heeft gedaan is van iets meer dan tien jaar geleden.

Ze staan bekend om films als We All Fall Down, Eater, The Milkman, Wayward Pines, Road To Moloch, Vessel, Hidden en de populaire serie Stranger Things, die nu een grote schare fans heeft.

4 Matt en Ross Duffer hebben talloze prijzen gewonnen

De gebroeders Duffer zijn genomineerd voor verschillende prijzen in categorieën zoals de 2017 Directors Guild of America voor uitstekende regieprestaties in dramatische series voor Stranger Things.

Ze hebben talloze prijzen gewonnen, twee AFI Awards, Critics Choice Television Award, Dragon Award, Guild of Music Supervisors Awards en drie prijzen op Fangoria Chainsaw Awards. Ook in EMMYS uit 2018, uitstekende regie voor een dramaserie en uitstekend drama voor een tv-serie, beide voor Stranger Things.

3 De Netflix-deal van de Duffer Brothers

Op Netflix' zoektocht naar de beste content voor hun gigantische bedrijf, behoorde Stranger Things onmiskenbaar tot de uitverkorenen. Met meer dan 50 nominaties en 15 gewonnen prijzen is het geen verrassing dat de serie online een enorme schare fans heeft verzameld.

Netflix tekende een deal met de broers die ervoor zorgde dat ze in het bedrijf bleven. Hoewel Netflix aankondigde dat er een deal was tussen hen en de gebroeders Duffer, heeft geen van beide partijen de overeengekomen voorwaarden nog bekend gemaakt.

2 Ross Duffer trouwde met een filmregisseur, Leigh Janiak'

Ross Duffer trouwde op 22 december 2015 met Leigh Anne Janiak. Een goede vriend van het paar, Jennifer Knode, leidde de bruiloft. Janiak en Ross ontmoetten elkaar voor het eerst bij een productiebedrijf in Los Angeles, waar ze stage liep als assistent-producer. Naast de productie is Janiak ook een scenarioschrijver die bekend staat om haar opmerkelijke werk aan twee films, The Fear Street Trilogy en Honeymoon.

Matt Duffer daarentegen is momenteel vrijgezel. Informatie over met wie hij aan het daten is, staat niet in de media.

1 De netto waarde van de Duffer Brothers

Het vermogen van de gebroeders Duffer vanaf 2022 is $ 16 miljoen. Dit is grotendeels te danken aan hun carrière in de film, het produceren van verschillende films en tv-shows.

Ze krijgen ook veel geld als regisseurs en schrijvers van de beroemde series Stranger Things en Wayward Pines. Ook hebben ze in 2017 een enorme deal gesloten met Netflix voor het filmen en regisseren van Stranger Things vanaf seizoen 2, en de twee hebben een groot fortuin verdiend.

Aanbevolen: