10 dingen die je niet wist over The Fresh Prince Of Bel-Air House

Inhoudsopgave:

10 dingen die je niet wist over The Fresh Prince Of Bel-Air House
10 dingen die je niet wist over The Fresh Prince Of Bel-Air House
Anonim

De jaren 90 zijn al heel lang "in". Iedereen die in het beste decennium volwassen is geworden, houdt ervan om zijn muziek, films en televisieprogramma's opnieuw te bezoeken. Een van de beste was The Fresh Prince of Bel-Air (1990-1996). De succesvolle sitcom werd eerst uitgezonden op NBC en werd daarna herhaald op een groot aantal stations, waaronder TBS en Nick op Nite.

GERELATEERD: 15 dingen die we liever negeren over de frisse prins van Bel-Air

Tegenwoordig kan de serie worden gestreamd op HBO Max, maar individuele afleveringen of seizoenen kunnen ook worden gekocht op Amazon Prime. Een van de trekpleisters van het opnieuw bezoeken van de geliefde show is het innemen van het luxueuze herenhuis dat Will bij zijn tante, oom en neven en nichten inwoont. Hier zijn tien feiten die je nog niet wist over het tv-verblijf van Fresh Prince.

10 NIET in Bel-Air

Dat klopt - het huis dat de setting van de show aangeeft, maakt geen deel uit van Bel-Air. Het echte herenhuis ligt in Brentwood, nog steeds een welvarend deel van Los Angeles.

Een belangrijk verschil dat door makelaars wordt opgemerkt, is dat het land van Brentwood vlak is, terwijl Bel-Air een bijzonder heuvelachtig gebied is. Zelfs als de buurten niet al te ver van elkaar verwijderd zijn, is dit verschil nog steeds groot.

9 Architectuur

Re altor.com karakteriseert de stijl van het huis als "L. A.-neoklassiek-met-een-vleugje-koloniaal-en-een-streepje-van-Griekse-opwekking. Het heeft die zuilenrotonde met de gang van een weduwe, die onderste ramen met de frontons…" De website vergelijkt zelfs het Bel-Air-huis, gebouwd in 1937, met de stijl van het Witte Huis, en ze zijn niet verkeerd.

8 Prijskaartje

Hoeveel kost het beroemde huis nu precies? De schatting is maar liefst $ 6, 421, 000, maar het kan gemakkelijk veel meer kosten. Om de zaken in perspectief te plaatsen: het landhuis werd in 1978 verkocht voor $ 732.000. Het is uit de handel, maar de huidige prijsstelling betekent dat een potentiële koper bijna duizend dollar per vierkante meter zou betalen.

7 chicste plek in de stad

Bovenop het hoge prijskaartje is het interessant dat het herenhuis van de Banks verreweg het duurste in de buurt is. Dat is niet te veel gezien de culturele betekenis van de plaats. Iedereen die daar wil wonen, zal moeten betalen voor de waarde van een historische Amerikaanse sitcom.

6 Functies

Het landhuis is niet alleen luxueus aan de buitenkant, waar het rust op zijn perceel van 0,88 hectare. Het 6, 438 vierkante meter grote huis beschikt in totaal over negen kamers. Er zijn vijf slaapkamers in de twee verdiepingen, evenals vijf badkamers en een open haard. De buitenkant heeft natuurlijk een zwembad.

5 Twee Huizen?

De eerste kerstaflevering van The Fresh Prince heeft verrassend genoeg de buitenkant van een alternatief huis. De aflevering, getiteld "Deck the Halls", toont een ander huis dan het gebruikelijke Brentwood-landgoed. Een blogger genaamd Lindsay Blake bracht ongeveer vijf jaar door met het opsporen van het huis dat in "Deck the Halls" voorkomt.

Het blijkt dat het alternatieve herenhuis zich in de San Fernando-vallei bevindt, in het Toluca-meer. Blake deed haar ontdekking via een realityshow op VH1 genaamd Barely Famous. Ze zag het huis omdat het toebehoorde aan de sterren van de (nep)realityshow - muziekproducent David Foster en zijn familie. Gebouwd in 1941, heeft huis nummer twee nog meer kamers (17), samen met veel ingebouwde boekenkasten en open haarden. Buiten is er een spa, een zwembad, een putting green, een tuinhuisje en een garage voor drie auto's.

4 Verkeerd geïdentificeerd

Ondanks zorgvuldig onderzoek is het hoofdgebouw in het verleden vaak verkeerd geïdentificeerd. Het werd verward met een herenhuis getoond op 90210 omdat de huizen op elkaar lijken, en beide series begonnen hun eerste afleveringen rond dezelfde tijd (herfst van 1990) uit te zenden. Ironisch genoeg bevindt het 90210-huis in Beverly Hills zich echt in Bel-Air, in tegenstelling tot het eigenlijke Fresh Prince-huis.

3 Alleen gebruikt voor buitenopnamen

Voor degenen die ontkennen, is het belangrijk om te onthouden dat de show niet echt werd gefilmd in een gigantische, dure woning. Binnenopnames zijn veel gefilmd in een studio. Het lijkt erop dat de show een paar keer van studio is gewisseld, maar een daarvan omvat de Sunset / Gower Studios in Hollywood.

2 Jazz en de voordeur

Een van de meest interessante weetjes over de voordeur van het huis is jazz. De vrijgevochten muzikant die in het eerste seizoen werd geïntroduceerd, wordt routinematig uit het landhuis van Banks gegooid. Slimme fans realiseerden zich dat dezelfde clip van Jazz die (letterlijk) wordt weggegooid keer op keer wordt gebruikt. De acteur die Jazz speelde, Jeffrey Townes, onthulde dat de gerecyclede clip geen geldbesparende truc was. Townes was helemaal gekneusd bij het nemen van die scène, dus het opnieuw fotograferen zou wreed zijn geweest.

1 Wie woont daar nu?

Met de niet aflatende fandom van The Fresh Prince dertig jaar later, is het natuurlijk om je af te vragen wie tegenwoordig het beroemde landhuis bezet. Het zou leuk zijn om te bedenken dat Will daar nog steeds aan het chillen is met de familie Banks (ook al waren ze op een set, niet in huis) en dat het van niemand anders is. Maar zo'n chique plaats die niet op de markt is, zal nu waarschijnlijk van iemand zijn. Vanaf het nieuws van maart 2020 is het mogelijk dat het huis nu eigendom is van een Perzische zakenman en zijn vrouw.

Aanbevolen: