Man Of Steel: 10 weinig bekende feiten over de Supermanvloek

Inhoudsopgave:

Man Of Steel: 10 weinig bekende feiten over de Supermanvloek
Man Of Steel: 10 weinig bekende feiten over de Supermanvloek
Anonim

DC's Superman is een van de grootste superhelden aller tijden. Hij krijgt inderdaad de eer voor het maken van de superheld-sjabloon. Superman was tot de jaren '80 het bestverkochte stripfiguur. Superman is in de loop der jaren inderdaad in verschillende media verschenen. In de vroege jaren '40 verscheen hij voor het eerst in een geanimeerde tv-show. Het Superman-personage verscheen het meest recent in de film Justice League uit 2017.

Superman maakte de weg vrij voor de andere superhelden. Een vermeende Superman-vloek heeft echter iedereen achtervolgd die betrokken is bij het personage, tv-series of films. Er is een lange lijst van ongeluk, rampspoed en pech die verschillende acteurs, makers en bemanningsleden heeft geteisterd. Het is tijd om Superman's kryptoniet van dichterbij te bekijken.

10 De mysterieuze dood van George Reeves

George Reeves in de avonturen van Superman 1952
George Reeves in de avonturen van Superman 1952

De Superman-vloek kreeg voor het eerst grip met het mysterieuze overlijden van George Reeves. Reeves portretteerde de man van staal in de film Superman uit 1951 en reprised de rol in de tv-serie The Adventures Of Superman. Reeves kon het imago van Superman echter niet van zich afschudden en worstelde om werk te vinden. In 1959 werd Reeves levenloos gevonden in zijn slaapkamer tijdens een feest. De politie beschouwde zijn overlijden als zelfmoord, maar de mysterieuze omstandigheden leidden tot geruchten over een misdrijf. Reeves was destijds betrokken bij Toni Mannix. De theorie suggereert dat Toni's common law-echtgenoot MGM General Manager Eddie Mannix achter het overlijden van Reeves zat.

9 De instorting en verdwijning van Margot Kidder

Margot Kidder en Christopher Reeves in Superman 1978
Margot Kidder en Christopher Reeves in Superman 1978

Margot Kidder speelde Lois Lane in de originele Superman-filmserie van 1978 tot 1987. De Supermanvloek is niet specifiek voor het Superman-personage. Inderdaad, Kidder's carrière worstelde na Superman. In 1990 raakte Kidder betrokken bij een gruwelijk auto-ongeluk, waarbij hij verschillende ernstige verwondingen en depressies opliep. In 1996 kreeg ze een zenuwinzinking en verdween enkele dagen, maar keerde uiteindelijk terug. Hoe dan ook, Kidder verwierp het idee van een vloek. Kidder pleegde in 2018 op 61-jarige leeftijd zelfmoord.

8 Superman geeft dvd-crew een reeks ongeluksgebeurtenissen terug

Brandon Routh in Superman Returns
Brandon Routh in Superman Returns

In 2006 maakte de man van staal zijn triomfantelijke terugkeer. Superman Returns kwam dat jaar in de bioscoop en kreeg positieve recensies. Het speelde Brandon Routh als Clark Kent/Superman met Kate Bosworth en Kevin Spacey. De vloek van Superman kreeg echter de dvd-crew.

Inderdaad, de dvd-crew heeft een reeks rampzalige gebeurtenissen meegemaakt. Zo sloeg een bemanningslid tegen een glazen raam, viel een ander van een trap en beroofde een overvaller een ander bemanningslid. Regisseur Bryan Singer grapte: "Mijn dvd-crew heeft de vloek voor ons geabsorbeerd."

7 Kirk Alyn verdwijnt in de vergetelheid

Kirk Alyn Superman 1949
Kirk Alyn Superman 1949

Kirk Alyn was de eerste acteur die Superman speelde en mogelijk het eerste slachtoffer van de vloek. Vanaf 1948 portretteerde Alyn de man van staal in twee series van 15 afleveringen, Superman en Atom Man vs. Superman. Alyn was een volleerd acteur, maar Superman was zijn grootste rol. Het was inderdaad het hoogtepunt van Alyns carrière toen hij worstelde om werk te vinden. Het publiek zag hem alleen als Superman en niets anders. Alyn werd erg verbitterd en gaf Superman de schuld van het falen van zijn carrière. Later werd hij ziek en verdween in de vergetelheid.

6 De gezondheid van Richard Pryor

Christopher Reeves en Richard Pryor Superman III
Christopher Reeves en Richard Pryor Superman III

Comedian Richard Pryor speelde Gus Gorman in Superman III in 1983. Pryor was al een gevestigde komiek. Hij worstelde ook met middelenmisbruik lang voordat hij de rol op zich nam. De film ontving overwegend negatieve recensies en deed het slecht aan de kassa. Het optreden van Pryor kreeg inderdaad veel kritiek. Natuurlijk geloven sommigen dat de vloek van Superman ook Pryor heeft gekregen. In 1986 kondigde Pryor aan dat hij ziek was en kwam er een einde aan zijn legendarische carrière. Pryors leven veranderde drastisch drie jaar na Superman III.

5 Marlon Brando's privéleven loopt uit de hand

Marlon Brando Superman 1978
Marlon Brando Superman 1978

De legendarische acteur Marlon Brando speelde de vader van Superman, Jor-El, in Superman uit 1978. Brando eiste inderdaad een kolossaal salaris en topfacturen. Brando had de reputatie moeilijk te werken op de set. Zijn persoonlijke leven liep echter uit de hand na Superman. In 1990 schoot de zoon van Brando, Christian, op tragische wijze de vriend van zijn halfzus Cheyenne neer. Tijdens het proces gaf Brando toe dat hij faalde als vader. Christian bracht vijf jaar in de gevangenis door en Cheyenne pleegde in 1995 zelfmoord. Brando werd een kluizenaar en verscheen nooit in het openbaar.

4 Kate Bosworth geeft de vloek de schuld van het uiteenvallen van haar relatie

Brandon Routh en Kate Bosworth in Superman Returns
Brandon Routh en Kate Bosworth in Superman Returns

De Superman-vloek wordt soms verantwoordelijk gehouden voor de persoonlijke worstelingen die de acteurs in hun privéleven doormaken. Inderdaad, de vloek zou ook een relatie kunnen hebben opgeëist. In 2006 speelde Kate Bosworth Lois Lane in Superman Returns. In die tijd had Bosworth een serieuze relatie met haar oude vriend, Orlando Bloom. De relatie werd echter plotseling gespannen tijdens het filmen van Superman Returns. Voordat de film klaar was met schieten, beëindigden Bosworth en Bloom hun relatie. Bosworth geeft de Superman-vloek de schuld van de ondergang van haar relatie.

3 Jerry Siegel en Joe Shuster's strijd om de juridische eigendom van Superman terug te krijgen

Superman-makers Jerry Siegel en Joe Shuster
Superman-makers Jerry Siegel en Joe Shuster

In 1938 introduceerden Jerry Siegel en Joe Shuster de wereld bij Superman. Ze verkochten de rechten van Superman aan DC Comics voor $ 130. Natuurlijk verdiende Superman in de loop der jaren miljarden dollars aan DC.

Siegel en Shuster probeerden de wettelijke rechten op het personage terug te krijgen, maar DC verhinderde hen. Ze hebben jarenlang gevochten om te overleven. In de jaren '70 verloor Shuster zijn visie en lanceerden ze een campagne om de rechten van hun creatie terug te krijgen. Warner Bros. gaf uiteindelijk toe en herstelde hun naamregel. Ze ontvingen ook een salaris van $ 20.000 voor de rest van hun leven.

2 Christopher Reeve's paardrijongeval

Christopher Reeve in Superman 1978
Christopher Reeve in Superman 1978

Christopher Reeve werd een begrip met zijn vertolking van Clark Kent/Superman in Superman uit 1978. Reeve reprised de rol voor drie sequels. Reeve was echter gefrustreerd door zijn carrière en het onvermogen om andere rollen te krijgen. Reeve is synoniem met het karakter en de vloek. In 1995 was Reeve betrokken bij een vreselijk paardrijongeval waarbij hij verlamd raakte. Reeve bleef echter positief en bleef zelfs acteren. In 2004 stierf Reeve helaas op 52-jarige leeftijd als gevolg van complicaties van zijn medicatie.

1 Henry Cavill gelooft niet in de vloek

Henry Cavill in man van staal
Henry Cavill in man van staal

De Superman-vloek had geen invloed op iedereen die bij het personage betrokken was. Inderdaad, meerdere acteurs die de man van staal speelden, geloven niet in de vloek. Een deel van de reden is dat verschillende acteurs het goed doen, waaronder Dean Cain, Brandon Routh en Tom Welling.

Henry Cavill speelde Superman voor het laatst op het grote scherm in het DC Extended Universe. Cavill speelde de rol van Clark Kent/Superman in Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League. Cavill heeft bij talloze gelegenheden verklaard dat hij niet in de vloek gelooft en dat het zijn leven of carrière op geen enkele manier heeft beïnvloed.

Aanbevolen: