10 Feiten achter de schermen over overlevenden die je nooit hebt geweten

Inhoudsopgave:

10 Feiten achter de schermen over overlevenden die je nooit hebt geweten
10 Feiten achter de schermen over overlevenden die je nooit hebt geweten
Anonim

Survivor lijkt er altijd al te zijn geweest. Oorspronkelijk debuteerde Survivor helemaal terug in mei 2000, sindsdien heeft Survivor een ongelooflijke veertig seizoenen meer dan twintig jaar uitgezonden, voor een totaal van bijna 600 afleveringen. Het is een kolos van een reality-tv-show, en hoewel het niet de popcultuur-moloch is die het ooit was, zorgt het nog steeds voor een vermakelijk stukje televisie.

Het drama en de productie achter de schermen kunnen net zo interessant zijn als het reilen en zeilen op het eiland. Het blijkt dat het maken van een tv-programma bijna net zo interessant is als het kijken naar een tv-programma.

10 Deelnemers wordt verteld wat ze moeten dragen

Afbeelding
Afbeelding

Overlevende kleding is eenvoudig - meestal niet meer dan een badpak. Maar zelfs de kleine hoeveelheid kleding die de deelnemers dragen, wordt streng gecontroleerd door de producenten. Alleen "vooraf goedgekeurde" kleding is toegestaan op de show, waarbij Max Dawson van Worlds Apart zegt: "Ze kunnen heel specifiek zijn, tot het punt dat ze je naar een specifieke winkel sturen met foto's van de items die ze willen dat je meeneemt." Ze bepalen zelfs wat specifieke deelnemers kunnen dragen, zoals John Cochran dwingen om sweatervesten te dragen of Candice Woodcock om een roze sportbeha te dragen. En ja, de deelnemers moeten hun eigen kleding betalen.

9 Jeff Probst Once Quit

Jeff Probst Host Survivor
Jeff Probst Host Survivor

Jeff Probst host Survivor sinds de oprichting in 2000, wat zeker een ongelooflijke prestatie is. Maar in 2009 stopte hij eigenlijk met de show zonder medeweten van het publiek. De veelbesproken Survivor: Gabon was net klaar met uitzenden en Probst begon zich op te branden bij Survivor. Hij wilde ook niet voor altijd bekend staan als "de Survivor-gastheer". Dus hij stopte. De CEO van CBS, Les Moonves, stond hem echter toe een langere vakantie van de show te nemen. Het stelde Probst in staat zijn hoofd leeg te maken en nieuwe energie op te doen, en uiteindelijk veranderde hij van gedachten.

8 De castingdirecteur werd ontslagen

Afbeelding
Afbeelding

Als toekomstige seizoenen van Survivor middelmatige casts bevatten, geef dan de schuld aan de beëindiging van casting director Lynne Spiegel Spillman. Spillman castte Survivor al sinds het begin, maar onlangs vertelde ze ex-speler Shane Powers op zijn podcast dat ze was vrijgelaten. Powers gaf Probst de schuld van de verhuizing en zei: "Probst is een ego-maniak en hij wil niet dat iemand anders de eer krijgt voor zijn show."

7 Interne Structurering

Afbeelding
Afbeelding

Probst heeft onthuld dat meer dan 350 mensen aan een individueel seizoen van Survivor werken. Er zijn producenten die verantwoordelijk zijn voor specifieke uitdagingen. Hele montageteams die honderden uren aan beeldmateriaal doorzoeken om een 'verhaal' te maken.

Directeur Dave Dryden fotografeert de uitdagingen en stammenraden. Begeleiden van producenten. En aan de top staan executive producers Matt Van Wagenen en Jeff Probst zelf, die ook als showrunner fungeert. Elke beslissing moet door Probst gaan voordat deze wordt goedgekeurd.

6 De show verhuisde naar Fiji voor geld

Survivor at War deelnemers
Survivor at War deelnemers

De vroege seizoenen van Survivor staan bekend om hun avontuurlijke aspecten en voor het bezoeken van verschillende delen van de wereld. Maar beginnend met Millennials vs. Gen X, is de show in Fiji gebleven. Probst heeft gezegd: "We maken een show, ze willen Fiji promoten, dus het is een tegenprestatie. Het heeft ons dat deel van de show uit handen genomen en ons laten focussen op creatief." Deze "quid pro quo" omvat een korting van 45% van de Fiji-regering, wat betekent dat de helft van de kosten van de show door Fiji wordt gedekt in ruil voor het promoten van het land.

5 De show opnemen

Jeff Probst en de bemanning van 'Survivor&39
Jeff Probst en de bemanning van 'Survivor&39

Het daadwerkelijk fotograferen van de show is een heel proces. Voor de bemanning wordt het ontbijt geserveerd van 6-9 uur, lunch van 12-14 uur en diner van 18-21 uur. Uiteraard is er op locatie geen eten of water toegestaan en praten ook niet. Zoals Probst zei: "Het is hun wereld; we luisteren alleen maar af." De bemanning maakt ook opnamen met tussen de 15 en 25 camera's tegelijk, inclusief GoPro's en drones. Grappig genoeg vocht CBS met Probst over het gebruik van GoPros en beweerde dat hun kwaliteit "niet goed genoeg was" voor tv.

4 Elke deelnemer verdient geld

Een immuniteitsuitdaging van Survivor: Game Changers
Een immuniteitsuitdaging van Survivor: Game Changers

Het is niet alleen de winnaar die weggaat met een cheque - letterlijk iedereen die meedoet aan de show loopt weg met een bepaald bedrag, dat op een glijdende schaal wordt uitgedeeld, afhankelijk van de prestaties.

Normaal gesproken ontvangen tweedeprijswinnaars $ 100.000 en de derde plaats wint $ 85.000. De eerste persoon die wordt weggestemd, loopt weg met tussen de $ 2.500 en $ 3.500, maar iedereen krijgt ook $ 10.000 voor het verschijnen op de reünieshow. Dus zelfs als je de eerste bent die na slechts drie dagen wordt weggestemd, heb je nog steeds het potentieel om bij Survivor weg te lopen met een extra $ 13.000. Voordat Uncle Sam zijn deel neemt, natuurlijk.

3 Deelnemers strategiseren voor uitdagingen

Een scène uit de finale van seizoen 38 van 'Survivor&39
Een scène uit de finale van seizoen 38 van 'Survivor&39

Uitdagingen brengen veel tv-magie met zich mee. Op tv lijkt het alsof Probst de uitdaging in één keer uitlegt en de deelnemers gaan er meteen mee aan de slag. Dit is zeker niet het geval. Probst zal de uitdaging in zeer specifiek detail uitleggen en zal de deelnemers zelfs toestaan om de uitdaging in een oefenronde "door te lopen". Hij geeft ze ook veel tijd om van tevoren een strategie te bedenken, zodat ze er niet blindelings op in gaan.

2 Tribal Council duurt een uur

Jeff Probst Snuffing Torch Survivor
Jeff Probst Snuffing Torch Survivor

Nog een stukje tv-tovenarij betreft de stamraad. In elke aflevering duurt Tribal tussen de vijf en tien minuten, afhankelijk van de hoeveelheid sappige drama. In werkelijkheid kan Tribal tot 90 minuten duren. Ze praten niet alleen over interpersoonlijk drama - ze praten over het dagelijkse kampleven, de voorgaande uitdagingen, specifieke strategieën, verschillende evenementen - eigenlijk is Tribal het moment voor Probst om de spelers in te halen, en hij gebruikt het in zijn voordeel. Wat het publiek op tv ziet, is in wezen de "grootste hits" van een specifieke stam.

1 De deelnemers reizen met een verduisterd voertuig

Afbeelding
Afbeelding

Survivor is bedoeld om avontuurlijk te lijken. Op tv lijkt het alsof de deelnemers een epische tocht van vijf uur door de jungle maken om uitdagingen en Tribal te bereiken. Nogmaals, dit is niet het geval. In werkelijkheid snijdt de camera voordat ze te ver gaan en worden ze via een verduisterd voertuig naar hun bestemming vervoerd. Als ze eenmaal zijn aangekomen, gaan ze het bos in en hangen ze rond voordat ze de opdracht krijgen om "binnen te komen".

Aanbevolen: