De waarheid over waarom James Woods werd geannuleerd door Hollywood

Inhoudsopgave:

De waarheid over waarom James Woods werd geannuleerd door Hollywood
De waarheid over waarom James Woods werd geannuleerd door Hollywood
Anonim

James Woods' filmografie is net zo indrukwekkend als die van elke andere Hollywood-ster. Hij maakte naam met een briljante uitvoering in het misdaaddrama uit 1979, The Onion Field, in wat zijn negende krediet op het grote scherm was. In de daaropvolgende drie decennia bouwde hij een consistente en geweldige carrière op waarin hij schitterde in tientallen andere films en tv-shows.

Hij sleepte ook meerdere nominaties in de wacht, waaruit hij in 1986 drie Primetime Emmy-awards en één Golden Globe-prijs voor beste acteur in een televisiefilm wist te claimen.

Bijgewerkt op 6 maart 2022: Ondanks deze zeer indrukwekkende portfolio heeft Woods sinds zijn cameo's in Jobs, White House Down en Ray Donovan nauwelijks een rol gespeeld in een Hollywood-productie. in het begin van de jaren 2010. Vanaf 2022 wordt de filmcarrière van James Woods omgezet in een boek van Chris Wade, die een aantal grote namen interviewde, van Sharon Stone tot Dolly Parton, als onderdeel van het onderzoek naar het boek.

James Woods is nog steeds erg actief op sociale media, deelt foto's van zijn veel jongere vriendin Sara Miller en retweet Chris Wade's tweets over het boek, getiteld: "The Films Of James Woods." Het zou interessant moeten zijn om te lezen, het gaat over een acteur die zo bekend is, maar toch 'controversieel'.

Dus, wat is er precies gebeurd dat de carrière van zo'n doorgewinterde artiest zo ontspoord dat hij bijna volledig van onze schermen is verdwenen?

James Woods werd gedropt door zijn agent om 'patriottische' redenen

Op 4 juli 2018 ontving Woods blijkbaar een e-mail van zijn agent, waarin de acteur werd geïnformeerd dat hij hem om 'patriottische' redenen als klant liet vallen. Met het onderschrift "Dus deze e-mail van mijn agent (een politiek liberaal) vandaag …," deelde Woods de volgende dag een afbeelding van het communiqué op zijn Twitter-account.

De e-mail luidde: "Het is 4 juli en ik voel me patriottisch. Ik wil je niet meer vertegenwoordigen. Ik bedoel, ik zou kunnen gaan razen, maar je weet wat ik zou zeggen." Woods was er natuurlijk snel bij om een reactie op de boodschap te geven.

Hij schreef: "Mijn reactie: Beste Ken, ik weet eigenlijk niet [wat zijn agent zou zeggen]. Ik zat te denken dat als je je patriottisch voelt, je vrijheid van meningsuiting zou waarderen en het recht om te denken als een individu. Hoe het ook zij, ik wil je bedanken voor al je harde werk en toewijding namens mij. Het ga je goed."

Woods' zaakwaarnemer, Ken Kaplan, had natuurlijk verwezen naar de veelvuldige en vurige steun van de acteur voor de toenmalige president Donald Trump, iets wat over het algemeen niet goed viel in Hollywood-kringen.

Het einde van een eerder vruchtbare relatie tussen James Woods en zijn bureau

Die uitwisseling op Twitter betekende het einde van een eerder vruchtbare relatie tussen Woods en Kaplan's Gersh Agency. Gersh is een van de toonaangevende talentbureaus in Hollywood, met topnamen als Kristen Stewart, Adam Driver en Patricia Arquette onder hun vlag.

Een aantal Twitter-gebruikers reageerde vrolijk op het nieuws en suggereerde dat Woods niet werd vervolgd, maar alleen oogstte wat hij had gezaaid. "Voor de goede orde, Woods verloor zijn zaakwaarnemer niet omdat hij conservatief is. Hij verloor zijn zaakwaarnemer niet omdat hij geen geld meer kan verdienen, of omdat hij geen goede acteur is. Hij verloor zijn zaakwaarnemer omdat niemand hem wil om te werken met virulente racistische aoles, " las een tweet.

Mediastrateeg en activist April Reign schreef: "Goedemorgen aan de agent van James Woods. Vrijheid van meningsuiting betekent niet vrijheid van consequenties, Jimmy." Schrijver Gary Legum voegde er ook aan toe: "Het probleem voor James Woods die zeurde dat zijn agent hem liet vallen omdat hij conservatief was, is dat er zo'n dunne lijn is tussen zijn uitgesproken conservatisme en gewoon oud zijn als een klootzak."

James Woods is niet de eerste conservatieve in Hollywood

Woods is zeker niet de eerste conservatief in Hollywood, en ook niet de meest controversiële. Jon Voight, de vader van Angelina Jolie en een ervaren acteur in zijn eigen recht, is een uitgesproken Trump-supporter die vaak zeer partijdige politieke video's opneemt en deze op zijn sociale media-accounts plaatst.

Arnold Schwarzenegger was natuurlijk zeven jaar Republikeinse gouverneur van de staat Californië. Clint Eastwood en Melissa Joan Hart zijn ook heel open over hun neiging naar rechts. In recentere tijden probeert Caitlyn Jenner de Schwarzenegger-truc te herhalen door met een conservatief ticket naar de gouverneur van Californië te rennen.

Hoewel al deze beroemdheden in verschillende mate onder vuur zijn komen te liggen vanwege hun politieke opvattingen, heeft geen enkele echt zo ernstige gevolgen voor zijn carrière gehad als Woods. Zonder zinvolle rollen voor de acteur in jaren, zou je je kunnen voorstellen dat hij alle politieke retoriek een tijdje zou hebben vertraagd.

Omgekeerd heeft Woods geprobeerd Donald Trump herkozen te krijgen en Joe Biden te laten aftreden. In mei 2020 tweette Woods: Laten we eerlijk zijn. Donald Trump is een ruw persoon. Hij is ijdel, ongevoelig en rauw. Maar hij houdt meer van Amerika dan van welke president dan ook in mijn leven. Hij is de laatste firewall tussen ons en deze beerput genaamd Washington. Ik zal hem elke dag over een van deze zwervers nemen.'

Aanbevolen: