De waarheid over waarom Meg Ryan werd geannuleerd door Hollywood

Inhoudsopgave:

De waarheid over waarom Meg Ryan werd geannuleerd door Hollywood
De waarheid over waarom Meg Ryan werd geannuleerd door Hollywood
Anonim

Hollywood is een notoir moordende industrie die soms vreselijk wreed kan zijn. Vaker wel dan niet, zijn het vrouwen die de dupe worden van de ongevoeligheid van de industrie. Ondanks de vele pogingen van MeToo-advocaten om het heersende seksisme van de industrie te verzachten, wordt hun carrière nog steeds stopgezet in hun bloei. Megan Ryan is zo'n celeb die werd geannuleerd door Hollywood na een illustere carrière in de late jaren '80 en gedurende de jaren '90.

Hoe werd de ster van zulke veelgeprezen en cultureel belangrijke films zoals When Harry Met Sally en Sleepless in Seattle persona? niet grata? Dit is de waarheid over waarom Meg Ryan werd geannuleerd door Hollywood.

8 Haar affaire met Russell Crowe had invloed op haar gezonde persoonlijkheid

Vanwege haar romcomrollen werd Meg Ryan getypeerd als het lieve, bruisende buurmeisje. Dus toen ze een affaire begon met collega-acteur Rusell Crowe, tastte dit haar imago aan en stopte Hollywood uiteindelijk met kloppen. In de geest van dubbele moraal, werd Crowe niet onderworpen aan dezelfde terugslag en geniet hij nog steeds van een welvarende carrière.

7 Ze ontwikkelde een reputatie als "moeilijk"

Een "moeilijke" actrice worden genoemd, is een veelvoorkomend wapen dat in Hollywood tegen vrouwen wordt gebruikt. Maar zodra dat 'moeilijke' gerucht begint, duurt het niet lang voordat speculatie in reputatie verandert. Ryan's onwil om gedefinieerd te worden door haar eerdere romcomrollen en verlangen om zich te vertakken in meer uitdagende films beviel Hollywood-producenten niet.

6 Ze schaamde zich voor 'In The Cut'

In de film In the Cut uit 2003 hebben zowel Meg Ryan als Mark Ruffalo naakt- en seksscènes, maar het was alleen Ryan die te maken kreeg met een terugslag voor haar scènes. Dit weerspiegelde de alomtegenwoordige slet shaming van het tijdperk.

"De reactie was gemeen", vertelde Ryan in 2019 aan de New York Times en voegde eraan toe: "Sindsdien zeiden publicisten tegen me: 'Je had je publiek moeten voorbereiden op iets anders. ' … Ik had mezelf nog nooit zo gepresenteerd; het was zo anders dan mijn toegewezen archetype. Waarschijnlijk had ik een erg gecastreerd beeld."

5 Harvey Weinstein was een totale griezel voor haar

Voordat hij voor de rest van zijn leven in de gevangenis belandde, was Harvey Weinstein de machtigste producer in Hollywood. Als zodanig moest hij macht en invloed hebben om de carrières van actrices te beëindigen. Weinstein gedroeg zich op een groteske manier jegens Ryan tijdens het filmen van haar eerste naaktscène voor In the Cut.

Door zijn griezelige gedrag voelde Ryan zich naar verluidt extreem ongemakkelijk, dus het is heel goed mogelijk dat hij heeft geholpen om haar Hollywood-annulering aan te wakkeren.

4 Deze Britse talkshowhost hielp haar carrière te ruïneren

Om In the Cut te promoten, verscheen Ryan in de talkshow van de Britse presentator Michael Parkinson voor wat ze aannam dat het een praatje zou zijn over haar film en carrière. Maar Parkinson stelde de actrice uiteindelijk een aantal zeer persoonlijke vragen en werd steeds confronterend tegenover haar. "Je bent op je hoede voor mij. Je bent op je hoede om geïnterviewd te worden, je vindt het niet leuk om geïnterviewd te worden. Je kunt het zien aan de manier waarop je zit, zoals je bent", beschuldigde Parkinson.

"Met andere woorden, als je mij was, wat zou je nu doen?" ging de gastheer verder, waarop Ryan antwoordde: "Ik zou het gewoon afronden."

3 De pers zette haar aan

De pers speelde een cruciale rol bij het annuleren van Ryan door Hollywood. Na het Parkinson-interview koos de pers bijna unaniem de kant van de gastheer. Destijds schreef de Guardian over het interview: "Tetchy, defensief en soms blijkbaar gewoon niet geïnteresseerd, Ryan gaf het Britse publiek een niet-gescripte blik in het leven van de verwende A-lister die zich ongenadig onderwierp aan het publiciteitsproces en kijken met niet-begrijpende afkeer, als door een dik glazen scherm, tegen de niet-Amerikaanse media en het publiek werd ze gedwongen voor de rechter te komen."

Zoals Ryan schreef in een hoofdartikel uit 2019 voor InStyle: "Tegen de tijd dat ik mijn tweede InStyle-omslag maakte, in 2003, was de pagina definitief voor mij omgeslagen. Ik was gescheiden [van Dennis Quaid]. Al mijn verwachtingen ongeveer alles was opgeblazen."

2 Hollywood Is Ageist

Het is geen geheim dat Hollywood extreem leeftijdsgebonden is, vooral tegenover vrouwen. Tegen de tijd dat Ryan de 40 bereikte, werd ze beschouwd als voorbij haar uiterste verkoopdatum in de branche. Ryan weigerde zich echter aan deze leeftijdsmentaliteit te conformeren.

"Mensen denken dat ze dit moeten zijn tegen de tijd dat ze 20 zijn en dit tegen de tijd dat ze 30 zijn en bereikt zijn tegen de tijd dat ze 40 zijn", legt Ryan uit in haar InStyle-redactioneel commentaar. "Ik was begin 40 op het moment van de covershoot. En ik zei in het interview dat ik dacht dat het toekennen van leeftijd willekeurig was. Daar blijf ik bij - vooral nu het allemaal draait om draaien, opnieuw creëren en het hebben van meerdere carrières."

1 Tegenwoordig geeft ze er de voorkeur aan om de acteercarrière van haar zoon te ondersteunen

Tegenwoordig maakt Ryan zich er niet zo druk om dat hij door Hollywood wordt geannuleerd. Haar zoon, Jack Quaid, is begonnen aan een acteercarrière en Ryan is veel meer geïnteresseerd in het ondersteunen en opbeuren van hem. Ze promoot het werk van haar zoon regelmatig op sociale media en is gefocust op het leven van haar beste leven. Hollywood is misschien gestopt met bellen, maar na alles wat ze haar hebben aangedaan, ziet Ryan dat waarschijnlijk als een zegen.

Aanbevolen: