Wat deed Anna Sorokin met het Netflix-geld voor de rechten op 'Inventing Anna'?

Inhoudsopgave:

Wat deed Anna Sorokin met het Netflix-geld voor de rechten op 'Inventing Anna'?
Wat deed Anna Sorokin met het Netflix-geld voor de rechten op 'Inventing Anna'?
Anonim

Shonda Rhimes' recente gelimiteerde serie Inventing Anna maakte het internet gek vanaf het moment dat het op Netflix belandde. In dit waargebeurde misdaaddrama speelt Julia Garner de valse Germain-erfgename Anna Delvey, wiens echte naam Anna Sorokin is. Hoewel ze zich een "bijzaak" voelde in de weergave van haar leven in de show, werd Sorokin betaald voor de rechten op haar verhaal. Hier is een inzicht in haar financiële puinhoop en winsten.

Hoeveel geld heeft Anna Sorokin gestolen?

Toen Sorokin met de elite van New York begon samen te werken, beweerde ze aanvankelijk 60 miljoen dollar waard te zijn. Maar zoals de serie liet zien, vleugelde ze dat hoge leven alleen door mensen, hotels, banken en zelfs restaurants op te lichten. Ze charterde ooit een privéjet van en naar Nebraska zonder de rekening van $ 35.400 te betalen. Op een gegeven moment nam ze haar vrienden mee op een volledig betaalde reis naar Marrakech en kreeg een van hen zover om de volledige rekening van $ 62.000 te betalen. Ze verbleven in een privédorp van $ 7.500 per nacht. Maar misschien is haar "beste" zwendel het scoren van een banklening van $ 100.000.

Hoe ze erin slaagde om vier jaar zo te leven, we zullen het nooit weten. Haar vriendin Rachel DeLoache Williams beweerde in haar boek My Friend Anna uit 2019 dat het een 'waargebeurd verhaal is over geld, macht, hebzucht en vrouwelijke vriendschap'. Maar volgens Sorokin is ze "niet deze domme, hebzuchtige persoon die ze me afschilderden." Haar advocaat Todd Spodek zei ook dat ze "de intentie had om de dingen op de juiste manier te doen, maar ze kon die deuren niet openen zonder iets grijs te doen om de deur te openen."

"Iedereen creëert de versie van zichzelf die ze willen dat de wereld ziet", vervolgde hij."Iedereen liegt wanneer het hen uitkomt… en Anna deed hetzelfde. Ze kon niet 100% eerlijk zijn omdat niemand naar haar zou luisteren." In 2019 werd Sorokin veroordeeld tot vier tot twaalf jaar gevangenisstraf. Op dat moment ontdekte de rechtbank dat Sorokin in totaal $ 275.000 had gestolen. Als gevolg daarvan vroeg de staat New York haar een boete van $ 24.000 en $ 269.000 aan banken te betalen.

Hoeveel heeft Netflix Anna Sorokin betaald voor 'Inventing Anna'?

Netflix betaalde Sorokin $ 320.000 voor de rechten op haar verhaal. "Ze heeft wel een contract met Netflix. Ze kochten haar levensrechten", vertelde Spodek in 2019 aan Insider tijdens het proces. Maar uiteindelijk klaagde het kantoor van de procureur-generaal van New York Sorokin aan, daarbij verwijzend naar de Son of Sam-wet of de notority-for-profit-wet. Het heeft tot doel "te voorkomen dat degenen die beschuldigd of veroordeeld zijn van een misdrijf profiteren van de commerciële exploitatie van hun misdaden door contracten te sluiten voor de productie van boeken, films, tijdschriftartikelen, televisieprogramma's en dergelijke waarin hun misdaad wordt nagespeeld" of waarin " iemands gedachten, gevoelens, meningen of emoties" over het misdrijf worden afgebeeld.

De wet werd voor het eerst gebruikt in de jaren '70 toen seriemoordenaar David Berkowitz exclusief de rechten op zijn verhaal verkocht na een intense media-aandacht. Hierdoor bevroor de staat New York het geld van Sorokin tot haar vrijlating uit de gevangenis in februari 2021. Een paar weken later werd de fraudeur opnieuw gearresteerd. Dit keer door de immigratiedienst omdat ze te lang was gebleven met haar visum. Ze zit tegenwoordig nog steeds in ICE-bewaring.

"Mijn visumoverschrijding was onbedoeld en grotendeels buiten mijn controle. Ik heb mijn gevangenisstraf uitgezeten, maar ik ga in beroep tegen mijn strafrechtelijke veroordeling om mijn naam te zuiveren", legde Sorokin onlangs uit in een essay voor Insider. "Ik heb geen enkele voorwaarde van de staat New York of ICE overtreden. Ondanks dat alles moet ik nog een duidelijk en eerlijk pad krijgen om te voldoen."

Hoe besteedde Anna Sorokin het geld van Netflix' 'Inventing Anna'?

De staat New York heeft de tegoeden van Sorokin tijdelijk stopgezet zodat ze haar boete en restitutie kon betalen."Toen ik in de gevangenis zat, heb ik de restitutie van mijn strafzaak volledig afbetaald aan de banken waar ik geld van heb genomen", schreef ze in hetzelfde essay. "Ik heb ook meer bereikt in de zes weken die volgens hen lang genoeg waren om vrij te blijven dan sommige mensen in de afgelopen twee jaar." Ze heeft momenteel geen toegang tot de rest van haar Netflix-geld.

Sorokin is ook niet blij met Inventing Anna. "Het is moeilijk uit te leggen wat ik eraan haat. Ik wil gewoon niet vast komen te zitten met deze mensen die mijn karakter ontleedt, ook al zegt niemand ooit iets slechts", schreef ze. "Als er iets is, is iedereen heel bemoedigend, maar op deze goedkope manier en om de verkeerde redenen. Zoals, ze houden van alle kleding en boten en geldtips", voegde ze eraan toe dat ze hoopte verder te gaan tegen de tijd dat de serie kwam uit.

Aanbevolen: