Heeft Jordan Belfort het voormalige jacht van Coco Chanel tot zinken gebracht?

Inhoudsopgave:

Heeft Jordan Belfort het voormalige jacht van Coco Chanel tot zinken gebracht?
Heeft Jordan Belfort het voormalige jacht van Coco Chanel tot zinken gebracht?
Anonim

Jordan Belfort was altijd een excentriek personage, hoewel hij waarschijnlijk nooit van plan was een ster te worden die geassocieerd wordt met Hollywood zoals hij nu is. Zijn memoires over de tijd die hij besteedde aan het manipuleren van aandelen in de jaren '90 werd de inspiratie voor de veelgeprezen film van Martin Scorsese, The Wolf of Wall Street.

Het was een surrealistische achtbaanrit voor Belfort, die bijna twee jaar in de gevangenis zat voor zijn misdaden, maar later Leonardo DiCaprio minstens $ 25 miljoen zag verdienen om hem in de film te spelen.

Het huidige vermogen van de 59-jarige is in negatieve cijfers, vooral dankzij de schulden die hij nog steeds verschuldigd is aan de slachtoffers van zijn zwendel. Hij maakt echter nog steeds een moord op zijn verhaal, aangezien hij een aardige cent vraagt voor zijn motiverende toespraakseminars.

Zoals bij elke andere film gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waren er elementen die puur historisch waren in de Scorsese-foto, en andere die fictief waren - voor dramatische doeleinden. Een van de iconische scènes toonde Belfort en zijn vrienden in een zinkend jacht, wat in werkelijkheid een van de gekke dingen blijkt te zijn die in het echte leven zijn gebeurd.

Jordan Belfort stond erop dat ze door een storm in de Middellandse Zee gaan

The Wolf of Wall Street had een geweldige cast, maar de jachtscène zelf is een behoorlijk met sterren bezaaide aangelegenheid. DiCaprio werd vergezeld door Jonah Hill als Belforts zakenpartner Donnie Azoff. Margot Robbie speelde de vrouw van Belfort, Naomi Lapaglia, in wat de doorbraakrol van haar carrière was.

Op het jacht waren ook Shea Whigham als kapitein van de boot en MacKenzie Meehan als de vrouw van Donnie Azoff. Terwijl ze op het jacht zijn, ontvangen ze het nieuws dat Naomi's tante Emma - onder wiens naam Belfort geld had verstopt op een Zwitserse bankrekening - was overleden.

Tegelijkertijd krijgt de oplichter een oproep voor een zakelijke kans in Monaco, wat hem ertoe aanzet erop aan te dringen dat ze ergens voor de kust van Italië door een storm moeten gaan. Ondanks de protesten van de vrouwen, geeft de bootkapitein toe en het jacht zinkt.

In 2010 - ongeveer drie jaar voordat de film uitkwam - bevestigde Belfort dat het verhaal in feite was gebaseerd op echte gebeurtenissen, en hij bevestigde zelfs dat hij op dat moment high was van de drugs.

Belfort was rijk aan stoffen

Tijdens een interview met The Room Live zei Belfort dat hij high was geweest van verschillende middelen.' De film zou de term ludes opnieuw populair maken, een kalmerend middel dat in de jaren '70 grotendeels werd misbruikt als partydrug bij vermenging met alcohol.

In de reeks van het zinken van het jacht in de film schreeuwt Belfort op een gegeven moment naar Donnie om 'de ludes naar beneden te gaan', waarbij hij op humoristische wijze verkondigde: "Ik zal niet nuchter sterven, pak die ludes!" Belfort was verder gegaan met het uitleggen van de kracht van de genoemde ludes in zijn interview in 2010.

"Voor degenen die het niet weten… in het belang van je kijkers die normaal zijn en niet verslaafd zijn aan ludes - godzijdank daarvoor," legde hij uit, "één lude is genoeg om een Marinerob van 220 pond gedurende acht en een half uur. Ik nam er vier per dag en liep rond."

De passagiers werden uiteindelijk gered door de Italiaanse marine. Dit is waar de film sommige details anders verfraaide dan wat er in het echte leven gebeurde.

Belfort's jacht dat zonk was ooit eigendom van Coco Chanel

Belfort had ook een helikopter op het bovendek van het jacht, die in de film door de golven bleek te zijn afgeslagen. Bij de feitelijke gebeurtenissen in 1997 moesten ze echter naar het dek klimmen waar de helikopter zich bevond en deze letterlijk afzetten om ruimte te maken voor de Italiaanse marinerobben om te landen.

Het jacht dat die dag in de Middellandse Zee zonk, was ooit eigendom van het Franse mode-icoon en ondernemer Coco Chanel. Toen hij het kocht, besloot Belfort het Nadine te noemen, naar zijn toenmalige vrouw Nadine Caridi. In de film werd de naam van het personage veranderd in Naomi, zo werd de boot later genoemd.

Hoewel deze scène grotendeels gebaseerd was op echte gebeurtenissen, was er ook veel innovatie op de set. DiCaprio improviseerde bijvoorbeeld een scène waarin zijn personage helemaal dronken was en niet in staat was om in zijn auto te stappen.

Matthew McConaughey speelde ook een personage genaamd Mark Hanna, die bleef neuriën en op zijn borst pompen terwijl hij sprak. De acteur zou later onthullen dat dit zijn eigen persoonlijke routine was die in het verhaal werd geïmporteerd.

Aanbevolen: