De echte reden waarom de Oscars Rachel Zegler niet uitnodigden

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom de Oscars Rachel Zegler niet uitnodigden
De echte reden waarom de Oscars Rachel Zegler niet uitnodigden
Anonim

De Oscars van 2022 zijn zeker een van de meest memorabele evenementen van het jaar geworden, hoewel het om de verkeerde redenen de geschiedenis van de prijsuitreikingen ingaat. Om te beginnen was er de klap die praktisch over de hele wereld te horen was. En er was de co-hostingstint van Amy Schumer die verschillende keren werd bekritiseerd, waaronder hoe ze Kirsten Dunst afwees als een stoelvuller (Dunst was naar verluidt echter in de grap). En toen was er dat ongemakkelijke moment waarop Regina King dacht dat het een goed idee zou zijn om Jason Momoa op het podium te voelen.

Het leek inderdaad een nacht vol faux pas. Hoewel, als je erover nadenkt, de eerste faux pas van de Oscars al plaatsvond weken voordat de beroemdheden zelfs hun weg naar de rode loper vonden. Dat komt omdat, ondanks het feit dat Steven Spielberg's West Side Story twee Oscar-knikken kreeg (Ariana DeBose won later een Oscar voor haar optreden), het leek alsof niemand eraan dacht om haar hoofdrolspeelster, Rachel Zegler, aanvankelijk uit te nodigen voor het met sterren bezaaide evenement.

En hoewel het misschien een eenvoudig geval van onoplettendheid was, zijn er tekenen dat dit niet echt het geval was. Je zou zelfs kunnen beweren dat het puur opzettelijk was om de actrice van de gastenlijst te laten.

Hoe fans erachter kwamen dat de Oscars Rachel Zegler niet uitnodigden

De hele controverse rond Zegler en de Oscars begon met een simpele berichtenuitwisseling op Instagram. In een van de berichten van Zegler had een fan opgemerkt: "Ik kan niet wachten om te zien wat je op de Oscar-avond zult dragen." Bij reactie onthulde Zegler. "Ik ben niet uitgenodigd, dus joggingbroek en de flanel van mijn vriend."

Ondanks dat hij niet was uitgenodigd, leek Zegler geen slechte gevoelens te hebben jegens de Academie. Sterker nog, ze schreef: Idk, ik heb het allemaal geprobeerd, maar het lijkt niet te gebeuren:') Ik zal vanaf mijn bank naar West Side Story gaan en trots zijn op het werk dat we zo onvermoeibaar hebben gedaan 3 jaren geleden.”

Dat gezegd hebbende, gaf de actrice toe dat ze hoopte op een "last minute wonder" om de Oscars bij te wonen en zich bij haar co-sterren te voegen.

Na de verontwaardiging die volgde nadat fans hoorden dat Zegler buiten de Oscars was gelaten, reikte de Academie de jonge ster aan en bood aan haar een van de presentatoren van de avond te maken.

Waarom de Oscars Rachel Zegler misschien niet wilden uitnodigen

Zegler was uiteindelijk in staat om de Oscars bij te wonen, maar het lijkt erop dat het evenement de actrice aanvankelijk niet wilde uitnodigen. Het blijkt echter dat de commissie niet per se een probleem had met Zegler zelf. In plaats daarvan was het haar co-ster Ansel Elgort die hen veel zorgen baarde.

"Ik ben het 100 miljard procent met je eens dat ze haar niet expres hebben uitgenodigd omdat ze hem niet wilden uitnodigen", vertelde een Oscar-kiezer die niet werd geïdentificeerd aan Daily Beast. "Van haar een presentatrice maken was een geïnspireerde uitweg."

Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat Elgort het evenement niet bijwoonde ondanks zijn betrokkenheid bij Spielbergs nieuwste film. En de vermeende onwil van de Academie om de acteur uit te nodigen, heeft hoogstwaarschijnlijk iets te maken met de seksuele beschuldigingen die de afgelopen jaren tegen Elgort zijn gericht.

Het begon allemaal in juni 2020 toen een vrouw op Twitter beweerde dat de acteur haar in 2014 had aangevallen. Op dat moment was ze nog maar 17 en Elgort was 20.

"Ik dacht niet dat hij mijn dm ooit zou zien. Ik was nog maar een kind en was een fan van hem", schreef ze in een inmiddels verwijderde verklaring. De gebruiker zei ook dat de acteur haar "snikkend van de pijn" had achtergelaten en dat ze niet intiem met hem wilde zijn.

Twee andere vrouwen kwamen naar voren op Twitter en beweerden dat Elgort hen een bericht stuurde toen ze jonger waren. Onder hen is een gebruiker die de acteur naar verluidt een bericht had gestuurd toen ze nog maar 15 was.

Ze ging naar verluidt op twee dates met Elgort toen ze 16 werd en beweerde dat de acteur wist dat dit de meerderjarige leeftijd was in Georgië."Op 16-jarige leeftijd wist ik niet hoe roofzuchtig en griezelig dit gedrag was", schreef ze in een inmiddels verwijderde verklaring. "Nu, als vrouw van in de twintig, zie ik dit voor wat het is."

Er kwamen een paar soortgelijke beschuldigingen naar voren, hoewel Spielberg besloot Elgort in de cast te behouden. Bovendien ging de acteur slechts kort in op de beschuldigingen en zei hij dat zijn relatie met de eerste aanklager "kort, legaal en volledig met wederzijdse toestemming" was.

Wat Zegler betreft, de actrice lijkt de hele tijd haar co-ster te hebben gesteund. Sterker nog, in 2019 plaatste ze zelfs een sindsdien verwijderde tweet met de tekst: "Happy wrap mi amor; zie je binnenkort op een brandtrap."

De actrice besloot naar verluidt haar bericht te verwijderen nadat fans Zegler ervan beschuldigden Elgort en vriendin Violetta Komyshan uit elkaar te willen halen.

Desalniettemin, jaren nadat het schandaal voor het eerst uitbrak, moet Zegler zich nog publiekelijk uitspreken tegen haar tegenspeler. In plaats daarvan bood ze enkele woorden aan om over na te denken.

“We hebben twee en een half jaar geleden een film gemaakt en sindsdien is er veel gebeurd in de wereld. Er is heel veel veranderd in het openbaar, en ook privé , aldus de actrice in een interview. “Er is veel wakker geschud. Je hoopt gewoon dat de betrokkenen in orde zijn, dat ze op een respectvolle manier worden gevraagd en dat ze de kans krijgen om voor zichzelf te antwoorden.”

Ondertussen lijkt het bijna alsof alles mogelijk is voor Zegler, nadat hij in een Oscar-winnende film van Spielberg is gecast. Sterker nog, de actrice zal de volgende keer al naast Dwayne Johnson verschijnen in Shazam!. Zegler zal ook de hoofdrol spelen in Disney's aanstaande live-action remake van Sneeuwwitje. Een uitnodiging voor een Oscar is misschien wel in de toekomst.

Aanbevolen: