De echte reden waarom Zac Efron het acteren niet verliet voor muziek

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Zac Efron het acteren niet verliet voor muziek
De echte reden waarom Zac Efron het acteren niet verliet voor muziek
Anonim

Jongere artiesten die willen acteren, hebben een aantal verschillende paden die ze kunnen bewandelen, waaronder een poging om werk op het Disney Channel te krijgen. Hoewel er een bepaald stigma is ontstaan rond degenen die hun start op het netwerk hebben gemaakt, v alt niet te ontkennen dat het heeft bijgedragen aan het maken van enkele grote Hollywood-sterren.

Zac Efron maakte naam met de High School Musical-franchise en in de daaropvolgende muzikale projecten, en op een gegeven moment kreeg hij een platencontract aangeboden om fulltime muziek te gaan maken.

Laten we eens kijken waarom Zac Efron deze enorme kans destijds afwees.

Efron maakte naam voor zichzelf in musicals

Zac Efron HSM
Zac Efron HSM

Jongere fans van tegenwoordig begrijpen misschien niet helemaal waarom iemand als Zac Efron ooit een platencontract zou hebben gekregen, maar degenen die zijn opgegroeid met de acteur zijn maar al te bekend met zijn zang- en dansvaardigheden. Het was zijn tijd in musicals die hem hielp de top van de industrie te bereiken en een aanzienlijke aanhang te vergaren die zijn nieuwste projecten is blijven steunen.

Het is geen geheim dat Disney Channel de plek was waar veel sterren hun grote doorbraak beleefden, en dit geldt zeker voor Efron. High School Musical werd, in tegenstelling tot veel andere originele Disney Channel-films, meteen een klassieker waar kinderen en tieners in die tijd geen genoeg van konden krijgen. Het was zelfs populair genoeg om meerdere sequels te rechtvaardigen, waarvan er één zelfs in de bioscoop verscheen.

Het succes van de High School Musical-franchise was van groot belang voor Efron die auditie deed voor de musical Hairspray, die een getalenteerde cast had en veel potentieel had. Ondanks dat hij zijn auditie bijna had verpest, was Efron in staat om een van de hoofdrollen in de film te bemachtigen en deze naar succes aan de kassa te begeleiden.

Dankzij zijn grote aanhang en voorliefde voor zingen en dansen in projecten, bevond Efron zich al snel aan de ontvangende kant van een platencontract, wat vergelijkbaar was met wat er gebeurde met enkele van zijn mede-High School Musical-collega's.

Hij had niet het gevoel dat hij in de muziekindustrie thuishoorde

Zac Efron HSM
Zac Efron HSM

Tijdens een gesprek met News AU vertelde Efron dat hij werd benaderd voor een platencontract en waarom hij het afwees: Ik bedoel, eeuwen geleden. Ik weet niet of ik klaar ben voor dat leven. Ik bewonder de mensen die het goed doen - de Ed Sheerans. Ik vind ze geweldig. Er is geen plaats voor mij. Er zijn echte genieën die slagen. Er zijn zoveel geweldige mensen die het doen, waarom hoor ik daar thuis?”

Het had gemakkelijk voor Efron kunnen zijn om op de stippellijn te tekenen en de muziekindustrie zijn beste kans te geven, maar de acteur had genoeg vooruitziende blik om in plaats daarvan te acteren. Zijn aanhang van het Disney Channel en van Hairspray zou hem zeker een onmiddellijk publiek hebben opgeleverd dat tot een onmiddellijk succes had kunnen leiden, maar veel artiesten hebben geprobeerd en slaagden er niet in om muziek te maken.

Gelukkig had Efron het acteervermogen om succesvolle rollen te blijven spelen in grote filmprojecten. Dit heeft hem geholpen de credits op te stapelen terwijl hij zich langzaam distantieerde van de musicals die hem beroemd maakten. The Greatest Showman was zeker een succesvolle terugkeer naar vorm, maar Efron heeft duidelijk zijn zinnen gezet op films buiten het muzikale genre. Hij heeft zelfs een aantal projecten in het verschiet.

Wat hij nu doet

Zac Efron Red Bundy
Zac Efron Red Bundy

Dankzij succesvolle projecten in de afgelopen jaren heeft Efron zich kunnen vestigen als een legitieme artiest en niet alleen als iemand die ooit op Disney Channel was. Niet alleen heeft zijn acteerwerk een nieuw niveau bereikt, maar hij heeft ook blijk gegeven van een liefde voor reizen en het vermogen om kijkers te binden met alles wat hij doet.

Vorig jaar bracht Efron Fred de stem uit in de film Scoob, en hij heeft genoeg werk op de planning dat hem de komende tijd bezig zal houden. Efron is momenteel verbonden aan meerdere projecten, volgens IMDb, en fans zullen ze nauwlettend in de gaten houden om te zien hoe het ze vergaat. Efron heeft niet alleen een aantal films op de tap, maar hij heeft ook een televisieserie die is aangekondigd.

Het muzikale genre speelde een hoofdrol bij Zac Efron die een grote ster werd, en hoewel hij had kunnen slagen in de muziekindustrie, was het kiezen om in zijn baan te blijven en door te gaan met acteren uiteindelijk de juiste keuze om te maken.

Aanbevolen: