Elke film waarin Beyoncé speelde, gerangschikt (volgens Rotten Tomatoes)

Inhoudsopgave:

Elke film waarin Beyoncé speelde, gerangschikt (volgens Rotten Tomatoes)
Elke film waarin Beyoncé speelde, gerangschikt (volgens Rotten Tomatoes)
Anonim

Er zijn maar een paar beroemdheden die elke onderneming die ze hebben aangegaan hebben gedomineerd. Beyoncé v alt gemakkelijk onder deze lijst, omdat het een bewezen succes is en iets van een Midas-touch heeft. Hoewel ze vooral bekend blijft om haar muziek, is ze ook in een aantal films te zien geweest.

Deze variëren van documentaires tot verschillende genres. Hoewel Beyoncé aanzienlijk trager is geworden in acteerkeuzes, is haar filmografie tot nu toe nog steeds interessant genoeg om te bekijken. Aangezien het altijd beter is om het beste voor het laatst te bewaren, zou de kijkvolgorde idealiter steeds hoger in kwaliteit moeten gaan.

10 Geobsedeerd (2009) - 19%

Afbeelding
Afbeelding

Het leven van een getrouwd stel wordt verstoord wanneer de kantoormedewerker van de man hem herhaaldelijk probeert te verleiden. Nadat haar pogingen zijn afgewezen, richt de vrouw zich op zijn vrouw om haar concurrentie voor eens en voor altijd uit te schakelen.

Hoewel Beyoncé het meer dan in deze rol brengt, vooral in een gedenkwaardige scène waarin zij en Ali Larter het uitvechten, wordt de film ontsierd door een lusteloos script. Het neemt niet eens de moeite om uit te leggen waarom de titulaire obsessie zelfs in het verhaal aanwezig is. Het is begrijpelijk dat de film door een meerderheid van de critici werd bekritiseerd.

9 The Fighting Temptations (2003) - 42%

Afbeelding
Afbeelding

Een vastberaden man keert terug naar zijn geboorteplaats met de bedoeling een evangeliewedstrijd te winnen. Terwijl hij bij zijn doel wordt geholpen door een mooie zangeres, begint de man verliefd op haar te worden, terwijl er veel andere problemen ontstaan.

Kijkers houden van een romantische komedie, en The Fighting Temptations zorgt voor een feelgood-ervaring. Critici vonden echter dat de film de zaken te veilig speelde en weinig verrassingen had. Omdat het een op muziek gebaseerde film was, bracht Beyoncé haar A-game zover als de soundtrack gaat.

8 De Leeuwenkoning (2019) - 53%

Afbeelding
Afbeelding

Vrede in het trotse land komt tot een einde wanneer de gemene Scar een complot orkestreert om zijn broer als koning omver te werpen. Zijn zoon, Simba, moet dan terugkeren uit ballingschap en zijn rechtmatige plaats innemen als leider van zijn trots.

Verrassend genoeg weten sommigen nog steeds niet dat Beyoncé Simba's liefdesbelang Nala vertolkt in deze live-action remake. Haar stemacteren werd grotendeels geprezen omdat ze extra gevoel in haar zanguitvoering bracht. De film werd echter ook gemengd ontvangen omdat hij niet aan de hoge normen van het origineel voldeed.

7 Austin Powers In Goldmember (2002) - 54%

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl de plannen van Dr. Evil sinister worden, wordt Austin Powers gedwongen terug in de tijd te reizen om zijn grootste vijand te bestrijden. Onderweg ontmoet hij een verleidelijke spion die Powers vergezelt op zijn missie.

Op het moment van de release was er veel hype rond de opname van Beyoncé in deze film. Het levert wel de esthetische kwaliteit van de jaren zeventig op, maar de meerderheid was het erover eens dat het gebrek aan gevoel van de regie van de film de amusementswaarde belemmert.

6 Fade To Black (2004) - 58%

Afbeelding
Afbeelding

Een kijkje in het proces achter Jay-Z's concert in november 2003, Fade to Black duikt ook in details van zijn verleden. Gevuld met optredens van verschillende grote sterren in de muziekbusiness, laat de film zien hoe een kwaliteitsshow wordt geleverd voor fans.

Beyoncé's huwelijk met Jay-Z is al zo lang het gesprek van de dag, dat mensen de neiging hebben om te vergeten hoe het was vóór hun huwelijk. Fade to Black laat haar zien als de medewerker van haar toekomstige echtgenoot, waar de jongere Beyoncé ook haar talent laat zien om de show te stelen.

5 Episch (2013) - 64%

Afbeelding
Afbeelding

Een tienermeisje is niet blij om bij haar vader, een wetenschapper, in te trekken die geobsedeerd is door het vinden van kleine soldaten die het bos waarin ze leven beschermen. Maar als ze eenmaal gekrompen is, ondergaat het meisje een zoektocht om het bos zelf te redden.

Het is voornamelijk gericht op een jonger publiek, waardoor Epic een film is die verre van het beste animatieaanbod is. De animaties zijn dan weer van topklasse en de stemacteurs vullen elkaar aan. Beyoncé schittert in haar rol als de koningin van het bos, een titel die haar meer dan gepast lijkt.

4 Cadillac Records (2008) - 67%

Afbeelding
Afbeelding

Een Poolse immigrant opent een bar waar zwarte aspirant-muzikanten hun talenten laten zien. Zodra de zaken aantrekken en een prospect van een platenlabel nadert, komen ook de persoonlijke problemen van de personages aan de oppervlakte.

Beyoncé's zangtalent werd alom geprezen voor deze film, waarbij één nummer zelfs een Golden Globe-nominatie ontving. Haar optreden werd als boeiend beschouwd, hoewel de consensus was dat het verhaal niet zo goed was als de soundtrack.

3 Dreamgirls (2006) - 78%

Afbeelding
Afbeelding

Een aspirant-trio van zangers uit de jaren zestig krijgt eindelijk hun kans op het sterrendom. Helaas leidt meedogenloosheid in de muziekindustrie tot veel ontberingen en vormen van rivaliteit, en hun band wordt voortdurend bedreigd.

Het was deze film die bewees dat Beyoncé gemakkelijk op het scherm kon verslaan als actrice net als als zangeres. Het succes van Dreamgirls was zo groot dat het meteen een Oscar-kandidaat werd. De prachtige mix van drama en het muzikale thema maakt het een film die het bekijken waard is.

2 Thuiskomst (2019) - 98%

Afbeelding
Afbeelding

Beyoncé's optreden op Coachella 2018 wordt beschouwd als een belangrijke gebeurtenis in het promoten van zwart feminisme. Sindsdien is het een historische gebeurtenis geworden en de release van een concertfilm rond dit optreden was welkom.

Bovendien regisseerde Beyoncé zelf deze documentaire, die ongelooflijke lovende kritieken ontving. Grote lof is gericht op de symboliek die wordt getoond, samen met de betekenis achter de choreografie. Het is een must-see voor iedereen die beweert een Beyoncé-fan te zijn.

1 Limonade (2016) - 100%

Afbeelding
Afbeelding

Aan de buitenkant komt dit over als een uitgerekte videoclip, maar Lemonade heeft een veel diepere betekenis. Met iconische looks die alleen Beyoncé kan maken, neemt de film kijkers mee in de levensreis van de zanger.

Alles van haar huwelijk, kinderen en gevoelens worden hier afgebeeld, met diepe geheimen die moeten worden onthuld. Critici beschouwen het als een masterclass in het leveren van kunst in de vorm van muziek, en Lemonade is zowel een lust voor het oog als muziek voor de ziel.

Aanbevolen: