Hoeveel albums heeft Joe Exotic verkocht?

Inhoudsopgave:

Hoeveel albums heeft Joe Exotic verkocht?
Hoeveel albums heeft Joe Exotic verkocht?
Anonim

Tijdens de lange maanden van de lockdown ben je misschien naar Netflix getrokken om de uren door te brengen en merkte je dat je je overgaf aan het ultieme auto-ongeluk binge-waardige tv-programma van de pandemie: Tiger King. De fascinerende serie kreeg honderden miljoenen views op het hoogtepunt van zijn populariteit, en is stevig in de populaire cultuur terechtgekomen nadat de kijkers verbijsterd waren over de vele wilde wendingen in het verhaal. Tiger King volgde het verhaal van voorheen weinig bekende media-persoonlijkheid, zakenman en dierentuineigenaar Joe Exotic, 58, wiens besluit om de poging tot moord op aartsvijand en mede-eigenaar van een groot kattenpark te regelen Carol Baskin (samen met een hele reeks andere misdaden) resulteerde in zijn proces en veroordeling tot 21 jaar in de federale gevangenis.

Naast zijn andere ondernemingen wierp het programma ook licht op de countrymuziekcarrière van Exotic. Miljoenen fans voelden zich aangetrokken tot zijn unieke en nogal excentrieke muziekmerk, waardoor de misdadiger een populaire artiest werd, waarbij zijn werk werd gedownload en gestreamd op meerdere muziekplatforms. Laten we, in het licht van de opleving van de muziekverkoop van Exotic na de release van Tiger King, eens kijken - als we kunnen - hoeveel albums de ster in de loop der jaren heeft verkocht.

6 Hoeveel albums heeft Joe Exotic uitgebracht?

De 'Not Your Average Joe'-aflevering van Tiger King behandelt de muzikale prestaties van Exotic in detail en beschrijft de release van zijn twee albums; de iconische I Saw a Tiger in 2014 en Star Struck in 2015.

5 Joe Exotic's muziek beklom de Amazon-hitlijsten nadat 'Tiger King' was uitgebracht

De wereldwijde bekendheid die Exotic verwierf door in de hitparade Netflix-show te verschijnen, hielp zijn muziek - een humoristische countrystijl vol met Carol Baskin-opgravingen en shmoozy-romantische boventonen - in het bewustzijn van mensen te katapulteren. De interesse vertaalde zich goed in muziekverkoop; sinds het debuut van de show, twee van zijn platen, G. W. and Me and I Saw a Tiger begonnen hun weg omhoog te klimmen in de top-100 verkoopranglijsten van Amazon Music. De I Saw a Tiger album-cd - die te koop is voor $ 9,99 - steeg in de gelederen en bereikte uiteindelijk de nummer 2 plek voor Exotic.

4 Zijn muziekvideo's zijn ook viral gegaan

Exotic's low-budget muziekvideo's voor zijn platen zijn ook een hit bij fans gebleken. Zijn kanaal JoeExoticTV heeft een indrukwekkende bibliotheek met muziekvideo-inhoud, met nummers als 'Here, Kitty Kitty' - met een indrukwekkend vergelijkbare Carol Baskin-lookalike - heeft meer dan 10 miljoen views verzameld sinds de release op YouTube, wat het succes van Exotic als muziek verder heeft versterkt. artiest.

Exotic plaatste de video met een verklaring aan zijn kijkers: 'Er is één manier om een boodschap over te brengen en dat is met muziek. Iedereen houdt van muziek. Er wordt aangenomen dat in 1997 een vrouw in Tampa Florida haar man heeft vermoord en hem aan de Tigers heeft gevoerd om al zijn eigendommen en geld te krijgen. People Magazine deed er zelfs een verhaal over. Geniet van de video en deel met je vrienden. Als je 's nachts kunt slapen en genoeg geld hebt, kun je in deze wereld met zo ongeveer alles wegkomen.'

3 Joe Exotic heeft eigenlijk niets van zijn muziek geschreven of gezongen

Fans zullen (misschien) verrast zijn om te horen dat Exotic niet verantwoordelijk is voor alles wat je op zijn albums zult horen. Hoewel hij vrolijk lip-synchroniseert met de nummers onder zijn naam, is het talent achter hen eigenlijk tekstschrijver Vince Johnson en zanger Danny Clinton. Dat is Joe's charisma, was hij in staat om het paar op te sporen en hen te overtuigen om gratis liedjes met een kattenthema te maken. Joe, die volgens producer Rick Kirkham "niet eens een deuntje kan houden", zou het duo gewoon het onderwerp geven dat hij voor een nummer wilde, en het paar zou binnen twee weken terugkomen met het voltooide nummer.

2 Hoeveel heeft Joe Exotic gemaakt van zijn muziek?

Nou, dat is moeilijk te zeggen. Maar het beroemde citaat van Exotic "Hier zal ik nooit financieel van herstellen" heeft misschien iets te maken met zijn lage financiële beloning uit zijn muziekcarrière. De excentrieke eigenaar van een grote kat heeft - na enorme bedragen te hebben verloren door juridische kosten en schulden uit zijn dierenpark - een nettowaarde van ongeveer min $ 1 miljoen. Dus als Exotic ooit veel van zijn albums heeft verdiend door online en in-store verkopen in zijn Wynnewood-park, is hij waarschijnlijk bijna alles kwijt.

1 Dus, hoeveel albums heeft Joe Exotic verkocht?

Het antwoord is, er is geen antwoord. Ondanks dat het op de Amazon-ranglijst is gestegen, moet het internet nog onthullen hoeveel albums Exotic daadwerkelijk heeft verkocht. Men kan het aantal slechts op vele duizenden schatten als gevolg van de belangstelling die werd gewekt door de vrijlating van Tiger King. De bijbehorende inkomsten van Joe Exotic-muziekmerchandise kunnen ook aanzienlijk zijn, waarbij de interesse in de ster weigert te sterven.

Aanbevolen: