Barack vs Michelle Obama: wie heeft er meer boeken verkocht?

Inhoudsopgave:

Barack vs Michelle Obama: wie heeft er meer boeken verkocht?
Barack vs Michelle Obama: wie heeft er meer boeken verkocht?
Anonim

Barack en Michelle Obama zijn nu het machtspaar waar zoveel mensen naar opkijken. Toen Barack Obama acht jaar president was, schreef hij geschiedenis door de eerste zwarte president van de VS te zijn en hielp hij het leven van mensen te veranderen met zijn vrouw en voormalige first lady, Michelle Obama. Ze werken altijd samen om mensen te helpen en hebben samen een beroemde erfenis gecreëerd.

Hoewel ze veel samenwerken, publiceren ze hun eigen boeken, zodat fans elk van hun verhalen vanuit hun perspectief kunnen lezen. Al hun boeken hebben enorm succes gehad, vooral hun laatste twee memoires, Becoming en A Promised Land. Ze zijn allebei erg ondersteunend en trots op elkaars prestaties, maar wie heeft precies de meeste boeken verkocht? Laten we eens kijken hoeveel boeken Barack en Michelle hebben verkocht.

6 ‘A Promised Land’ verkocht ongeveer 75.000 boeken meer dan ‘wordt’ in de eerste dag

Michelle Obama's memoires, Becoming, was lange tijd het snelst verkopende boek totdat haar man zijn memoires uitbracht. Toen Barack op 17 november 2020 zijn nieuwe boek A Promised Land uitbracht, brak hij het record en nam haar plek in. Obama's boek was dit jaar misschien een verwachte titel, maar Michelle Obama's Becoming werd erkend als het snelst verkopende boek van 2018 na 725.000 verkochte exemplaren op de eerste dag van publicatie. Obama verzekert echter dat zijn boek, waarvan werd gemeld dat het op de eerste dag meer dan 800.000 exemplaren had verkocht, 'een beetje meer' verkocht dan dat van de voormalige first lady'', aldus The Hollywood Reporter. Hoewel Barack nu het snelst verkopende boek heeft, is Michelle nog steeds trots op de nieuwe prestatie van haar man.

5 ‘Becoming’ heeft 8 miljoen exemplaren verkocht sinds 2018

Hoewel Baracks nieuwe memoires op de eerste dag meer exemplaren verkochten, heeft Michelle's Becoming meer exemplaren verkocht en in totaal meer geld verdiend. Er zijn ongeveer 5 miljoen meer exemplaren van verkocht dan A Promised Land en er worden vandaag nog steeds duizenden exemplaren van verkocht. Volgens AP News: “Crown kondigde woensdag aan dat de verkoop de 3,3 miljoen exemplaren in de VS en Canada heeft overschreden, binnen het bereik van Bill Clinton’s My Life en George W. Bush’s Decision Points, die beide tussen 3,5 miljoen en 4 miljoen zijn verkocht … Obama moet nog steeds zijn vrouw, Michelle Obama, inhalen, van wie Becoming sinds de release in 2018 meer dan 8 miljoen exemplaren heeft verkocht in Noord-Amerika.

4 ‘Dreams From My Father’ en ‘The Audacity of Hope’ verkocht meer dan 7 miljoen exemplaren

Michelle's Becoming heeft misschien 8 miljoen exemplaren verkocht in de VS en meer exemplaren dan A Promised Land, maar Barack heeft in het verleden miljoenen boeken verkocht. Barack heeft naast zijn nieuwe memoires nog drie andere boeken en Michelle schreef slechts één boek voordat ze Becoming schreef. Volgens The Washington Post: "Michelle Obama's Becoming heeft wereldwijd meer dan 10 miljoen [14 miljoen nu] eenheden verkocht … Dat zijn verbazingwekkende aantallen die er ook voor zorgen dat ze de kloof met haar man, wiens memoires uit 1995 Dreams From My Father en 2006 campagneboek The Audacity of Hope hebben gezamenlijk 7,5 miljoen verkocht in de VS en Canada. Niet dat het een wedstrijd is of zo. (Maar als dat zo was, zou Michelle's overwinning vrijwel zeker zijn.)”

3 Zowel Barack als Michelle tekenden een enorme deal voor twee boeken

Voordat het powerkoppel hun nieuwe memoires publiceerde, tekenden ze een deal die hen een enorme voorsprong opleverde. De boekverkopen waren nauwelijks iets vergeleken met het voorschot dat ze kregen. "Interessant is dat toen de Obama's in 2017 een deal voor twee boeken tekenden met Penguin Random House - naar verluidt in het bereik van $ 60 miljoen, 'het hoogste voorschot ooit betaald in de geschiedenis van het uitgeven van boeken', vertelde Bertelsmann SE's CEO Thomas Rabe aan Wall Street Journal van vorig jaar - het succes van de memoires van de voormalige first lady leek voor voorspellers een groot vraagteken. Publisher's Weekly noemde het een 'gok'", aldus The Washington Post. Het was duidelijk dat ze het bij het verkeerde eind hadden over het succes van de boeken en het was de juiste beslissing voor de Obama's om te nemen.

2 De dochters van Barack en Michelle behoren niet tot de miljoenen die hun boeken lezen

Barack en Michelle hebben allebei miljoenen boeken verkocht en miljoenen lezers bereikt, vooral in de afgelopen jaren. Maar ironisch genoeg zijn hun dochters niet een van die lezers. “Ondanks dat zijn boek een succes was, lachte Obama toen hij onthulde dat zijn dochters Sasha en Malia geen interesse hebben in het lezen van A Promised Land … Nadat ze na 10 jaar zijn eerste boek niet hadden gelezen, zei Obama dat hij niet verwachtte dat zijn dochters het zouden lezen. zijn nieuwe boek lezen tot ze 30 jaar oud zijn', aldus The Hollywood Reporter. Sasha en Malia lezen misschien niet graag de boeken van hun ouders, maar ze steunen nog steeds alles wat ze doen.

1 Van de vier boeken van Barack zijn meer exemplaren verkocht dan van de twee boeken van Michelle bij elkaar (en Barack plant al een nieuw boek)

Michelle's laatste memoires verkoopt voortdurend exemplaren en heeft tot nu toe 8 miljoen lezers bereikt, maar haar man verkoopt nog steeds meer exemplaren van zijn boeken sinds hij er meer heeft geschreven. A Promised Land, het eerste van twee geplande delen, behandelt de verkiezing van Obama in 2008 en een groot deel van zijn eerste ambtstermijn. Er is geen releasedatum vastgesteld voor het tweede boek. Eerdere werken, geschreven voordat hij president werd, zijn onder meer de miljoen verkopers Dreams from My Father en The Audacity of Hope”, aldus AP News. We weten niet zeker of Michelle ook nog een boek van plan is, maar als Barack een deel twee van A Promised Land uitbrengt, zal hij zeker de leiding nemen voor de verkoop van de meeste boeken. Maar Michelle zal daar waarschijnlijk geen probleem mee hebben, aangezien ze haar man altijd steunt.

Aanbevolen: